Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ του Σεχολάρι στο 90’+1′ ο Πιερικός έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Εθνικού Κατερίνης και κέρδισε με 3-1 στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Καρίτσας. Οι παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη προηγήθηκαν 2-0 με γκολ του Σάντος στο 45’+2′ και στο 65′, ανατρέποντας την ήττα με 0-1 του α’ αγώνα, όμως ο Εθνικός κατόρθωσε να μειώσει σε 2-1 με τον Δελαβερίδη στο 74′ και να “αγκαλιάσει” την πρόκριση. Τελικά όμως, ο Σεχολάρι στις καθυστερήσεις “λύτρωσε” στον Πιερικό, ο οποίος, πάντως, προβλημάτισε με την απόδοσή του απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλότερης κατηγορίας και έδειξε ότι θα χρειαστεί να εμφανιστεί βελτιωμένος στα επόμενα παιχνίδια της Γ’ Εθνικής για να εξασφαλίσει την παραμονή.

Το ματς έκρυβε συγκινήσεις, με την ομάδα του Γιάννη Κωνσταντινίδη να απειλεί πρώτη στο 21′ με τον Τοπουζλή να νικάει τον Δελαβερίδη σε τετ α τετ, ενώ ο Πιερικός “απάντησε” με γυριστό σουτ του Ναρίνογλου στο 34′, που έδιωξε με τα πόδια ο Βαβατσιούλας. Το 1-0 του Αλσίνο Σάντος στις καθυστερήσεις του α’ μέρους φάνηκε να καταφέρνει ψυχολογικό πλήγμα στους φιλοξενούμενους και η ομάδα του Πιερικού στο β’ μέρος μπήκε αποφασισμένη να “τελειώσει” το παιχνίδι, κάτι που φάνηκε να πετυχαίνει στο 65′ όταν ο Βραζιλιάνος έκανε το 2-0. Παρότι η ομάδα του Σιδηροδρομικού Σταθμού έδειχνε να μένει από δυνάμεις, αφού απείλησε πρώτα με τον Καμπερίδη στο 73′ (απέκρουσε ο Τοπουζλής), μείωσε σε 2-1 στο 74′ με τον Δελαβερίδη ενώ στο επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης έχασε διπλή ευκαιρία να…κηδέψει” την ομάδα του Πιερικού, με τον Τοπουζλή να αποκρούει σωτήρια, δις. Οι παίκτες του Πιερικού έψαξαν για το γκολ της πρόκρισης, ενώ οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το σκορ που θα τους έδινε την πρόκριση. Στο 76′ ο Πιερικός “άγγιξε” το 3-1 αλλά ο Θεοδοσιάδης έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή μετά από προσπάθεια του Ντινόπουλου και στο 80′ η συρτή σέντρα του Αλ. Καρτσαμπά πέρασε ανεκμετάλλευτη. Για να έλθει η φάση του 90’+1′ όπου ο Κραγιόπουλος από δεξιά γύρισε με ψυχραιμία τη μπάλα στη μικρή περιοχή του Εθνικού, με εξουδετερωμένο τον Βαβατσιούλα και ο Σεχολάρι την προώθησε με το κεφάλι στα δίχτυα, κάνοντας το 3-1 για τον Πιερικό. Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στους Σταθμιώτες που απείλησαν με κεφαλιά του Δεληγιαννίδη προς τα πίσω, μετά από εκτέλεση φάουλ, με τον Τοπουζλή να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει. Το τελικό σφύριγμα του Μέγα βρήκε τον Πιερικό να παίρνει μια δύσκολη πρόκριση στον τελικό αλλά να προβληματίζει με την εικόνα του, εν όψει των “τελικών” παραμονής στη Γ’ Εθνική. Όσο για τον Εθνικό Κατερίνης, έμεινε με τις εντυπώσεις και έδειξε ότι έχει μέλλον σαν ομάδα.

Το “φιλμ” του αγώνα
20′ Μακρινό σουτ του Κραγιόπουλου, η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Βαβατσιούλας.
21′ Από πάσα του Τριανταφύλλου ο Δελαβερίδης βρέθηκε απέναντι από τον Τοπουζλή, έκανε το σουτ, όμως ο τερματοφύλακας του Πιερικού απέκρουσε.
23′ Από εκτέλεση κόρνερ του Σάντος, ο Αλ. Καρτσαμπάς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ξανά κόρνερ.
25′ Σουτ του Δελαβερίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.
26′ Σουτ του Κραγιόπουλου από μακριά, η μπάλα έφυγε άουτ.
34′ Συρτή σέντρα του Αλσίνο από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Ναρίνογλου που έκανε το γυριστό σουτ από τη γραμμή της μικρής περιοχής, έδιωξε με τα πόδια ο Βαβατσιούλας.
45’+2′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Αλσίνο εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας του Εθνικού και με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βαβατσιούλα και έκανε το 1-0.
46′ Ο Βαβατσιούλας μπλόκαρε προ του Ντινόπουλου.
50′ Ο Σάντος, σε αντεπίθεση για τον Πιερικό, έκοψε για τον Ντινόπουλο αλλά ο παίκτης του Πιερικού την τελευταία στιγμή κόπηκε σε κόρνερ.
53′ Ο Κραγιόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Βαβατσιούλα, αλλά το δυνατό διαγώνιο σουτ του έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Εθνικού.
58′ Μακρινό σουτ του Μυστρίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.
60′ Σουτ του Σεχολάρι μέσα από την περιοχή και από καλή θέση, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
63′ Ο Βαβατσιούλας παραχώρησε κόρνερ σε σουτ του Κωστόπουλου.
65′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Σάντος με κοντινό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Βαβατσιούλα, κάνοντας το 2-0.
73′ Ωραίο γυριστό σουτ του Καμπερίδη, έδιωξε με το αριστερό χέρι ο Τοπουζλής.
74′ ΓΚΟΛ! 2-1: Ο Δελαβερίδης “τρύπησε” την άμυνα του και πλάσαρε τον Τοπουζλή, κάνοντας το 2-1.
75′ Διπλή ευκαιρία με τον Δελαβερίδη, ο Τοπουζλής όμως έσωσε τον Πιερικό από την ισοφάριση.
76′ Ο Ντινόπουλος προσπάθησε να αποφύγει τον Βαβατσιούλα, έκανε το πλασέ από πολύ πλάγια θέση, όμως έδιωξε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι ο Θεοδοσιάδης.
80′ Επέλαση του Αλ. Καρτσαμπά από αριστερά και συρτή σέντρα, όμως κανείς από τους παίκτες του Πιερικού δε μπόρεσαν να μπουν στην πορεία της μπάλας.
90’+1′ ΓΚΟΛ! 3-1: Ο Σεχολάρι με κεφαλιά σε κενό τέρμα, έπειτα από γύρισμα του Κραγιόπουλου από δεξιά, προώθησε τη μπάλα στα δίχτυα και “έγραψε” το 3-1.
90’+4′ Κεφαλιά του Δεληγιαννίδη προς τα πίσω, έπεσε και μπλόκαρε ο Τοπουζλής.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Μέγας με βοηθούς τη Φωτιάδου και τη Β. Τσικλητάρη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): ΤοπουζΛής, Κωστόπουλος, Τσιούχας (46′ Ντινόπουλος), Χατζηδίμπας, Τουλίκας, Αλ. Καρτσαμπάς, Ναρίνογλου (46′ Λαμπίρης), Κραγιόπουλος, Σεχολάρι, Σόουζα (85′ Λυκούργος), Μηλιώτης (60′
Μπουζούκης).
Στον πάγκο: Λυκούργος, Μπατσαράς, Αλεξιάδης, Γιώτσας.
Εθνικός Κατερίνης (Γιάννης Κωνσταντινίδης): Βαβατσιούλας, Νικολαΐδης (65′ Καμπερίδης), Δήμος, Θωμαΐδης, Θεοδοσιάδης, Γεμενετζίδης, Τριανταφύλλου (76′ Δεληγιαννίδης), Μυστρίδης, Δελαβερίδης (85′ Πανωλής), Γκατζούνης, Χατζηθεοδωρίδης (88′ Αλσέλα).
Στον πάγκο: Α. Παπαδόπουλος, Γιαννακός. Ι. Παπαδόπουλος.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Pin It on Pinterest

Shares
Share This