Επιλογή Σελίδας

O 18χρονος Felix Auger-Aliassime έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε όλες τις σημερινές αδυναμίες του Στέφανου Τσιτσιπά και ανάγκασε τον Έλληνα τενίστα να αποχαιρετήσει πολύ νωρίς το πρώτο Masters της χρονιάς.

O πολύ φορμαρισμένος Auger-Aliassime κέρδισε τον Τσιτσιπά με 6-4, 6-2 για τον 2ο γύρο του Indian Wells Masters, σε 77 μόλις λεπτά.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Μπορεί αυτή να ήταν η πρώτη τους επίσημη συνάντηση στο tour, όμως οι δυο τους γνωρίζονται καλά, αφού είχαν αναμετρηθεί άλλες 3 φορές στο Juniors Circuit της ITF. Ο νεαρός Καναδός συνέχισε την καταπληκτική παράδοση που έχει απέναντι στον Στέφανο, αφού παρότι 2 χρόνια μικρότερος, τον έχει κερδίσει 4 φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ο Auger-Aliassime έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα και παίζοντας πολύ επιθετικό τένις κατάφερε να “στριμώξει” τον Στέφανο στο 3ο game, παίρνοντας ένα γρήγορο break για το 2-1. Στο αμέσως επόμενο game, ο 18χρονος κατάφερε να προστατεύσει το σερβίς του, με τον Στέφανο να έχει 6 χαμένα break point για το 2-2!

Τελικά ο Καναδός έκανε το 3-1 και αυτό του έδωσε σημαντική ώθηση, αφού στα επόμενα λεπτά είχε πολύ καλύτερο ρυθμό στα σερβίς του και δεν απειλήθηκε σε κανένα άλλο service game του ως το τέλος του σετ, φτάνοντας με ασφάλεια στο 6-4.

Το 2ο σετ δε διέφερε πολύ, με τον Auger-Aliassime να κάνει ακόμα ένα σπουδαίο game από την επιστροφή, κάνοντας ξανά break στο 3ο game. O Στέφανος είχε την τελευταία του ευκαιρία για να επιστρέψει στο ματς, αλλά ο Καναδός έσωσε κι αυτό το break point, 7ο στο ματς για τον Έλληνα παίκτη, για να κρατήσει το σερβίς του στο 6ο game και να διαμορφώσει το 4-2.

Κάπου εκεί σήμανε και το τέλος του παιχνιδιού, με τον Στέφανο να βγάζει μια νευρικότητα σε όλο το 2ο σετ, έχοντας ξοδέψει από πολύ νωρίς και όλα τα challenge του. Υπέστη νέο break o πρωταθλητής μας, με αποτέλεσμα να χάσει το 2ο σετ με 6-2. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στον προτελευταίο πόντο του αγώνα, το σερβίς του Καναδού ήταν άστοχο, αλλά ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να κάνει challenge.

Όπως και πέρσι, η πορεία του Στέφανου στο Indian Wells σταματάει πολύ νωρίς, από τον 2ο γύρο. Φέτος μάλιστα δεν πέτυχε νίκη στην έρημο της Καλιφόρνια, σε αντίθεση με το 2018, που κέρδισε τον Radu Albot και έχασε στον 2ο γύρο από τον Dominic Thiem. Τότε ήταν στο Νο. 71 του κόσμου, τώρα όμως είναι στο Νο. 10 και κινδυνεύει να βγει από το Top 10, καθώς αρκετά κοντά του βρίσκεται ο Marin Cilic.

Ο Auger-Aliassime, που πρόσφατα πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή πρώτη είσοδο στο Top 100 και ήδη βρίσκεται στο Νο. 58 του κόσμου, πέτυχε τη 2η νίκη του στο Indian Wells, όπου στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τον Cameron Norrie.

Στους “32” του πρώτου Masters του 2019, ο 18χρονος θα αντιμετωπίσει είτε τον Roberto Bautista Agut, είτε το Yoshihito Nishioka.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This