Επιλογή Σελίδας

Ο αναβάτης της Ducati, Andrea Dovizioso, νίκησε τον Marc Marquez για να πάρει την 1η νίκη στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν του MotoGP του 2019 μόλις κατά 0.023 δευτερόλεπτα στο τέλος μιας τυπικά ξέφρενης μάχης στο Κατάρ.

Σε μια επανάληψη του αγώνα του περασμένου έτους στο Κατάρ, ο Dovizioso αναγκάστηκε να αμυνθεί από τον Marquez για τη νίκη, όντας επικεφαλής για μεγάλο μέρος της απόστασης.

Ο αναβάτης της LCR, Cal Crutchlow, έκανε δύο τις Honda στο βάθρο, ξεπερνώντας τον αναβάτη της Suzuki Alex Rins για την τρίτη θέση, ενώ ο Valentino Rossi ανέκαμψε από την 14η θέση εκκίνησης για να ολοκληρώσει την πρώτη πεντάδα.

Στην άλλη Yamaha ο Vinales που ξεκίνησε από την pole μπορούσε να διαχειριστεί μόνο την έβδομο, πίσω από τη δεύτερη εργοστάσιακή Ducati του Danilo Petrucci.

Ακριβώς όπως έκαναν πέρυσι, ο Dovizioso και ο Marquez είχαν μια μάχη αργά στον αγώνα, με τον αναβάτη της Ducati να αποθεί μια τελευταία προσπάθεια από τον άνθρωπο της Honda.

Οι δύο Ducati των Dovizioso και Jack Miller [Pramac] χρησιμοποίησαν το πλεονέκτημά τους με άριστο αποτέλεσμα περνώντας μπροστά στην 1η στροφή, ενώ ο poleman Maverick Vinales έπεσε στην έβδομη θέση στη Yamaha.

Ο Marquez ανέβηκε στη δεύτερη θέση στο τέλος του δευτέρου γύρου, καθώς ο Miller αναγκάστηκε να πέσει θέσεις, καθώς αφαίρεσε τον αποκολλημένο αφρό του καθίσματος του, με τον Cal Crutchlow της LCR να φτάνει τρίτος ως αποτέλεσμα του πρώτου του αγώνα από την Ιαπωνία πέρυσι.

Ξεκινώντας από την τέταρτη σειρά, το δίδυμο της Suzuki Joan Mir και ο Alex Rins βρέθηκαν μέσα στην πρώτη πεντάδα στον τρίτο γύρο, με τον Rins να κινείται μπροστά στον επόμενο γύρο. Ο Rins σύντομα επιτέθηκε στις δύο Honda του Crutchlow και του Marquez μπροστά, προτού ξεκινήσει την πρώτη του επίθεση στον επικεφαλής Dovizioso προς το τέλος του πέμπτου γύρου. Ο Dovizioso αντέδρασε με την τελική της GP19 άμεσα προς την πρώτη στροφή, με τις θέσεις τους να ανταλλάζονται κατά τους επόμενους γύρους.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Ο Marquez πέρασε τον Rins στον 11ο γύρο στη στροφή 6, αναγκάζοντας τον οδηγό της Suzuki να βγει ανοιχτά και επιτρέποντας στον Danilo Petrucci να περάσει.

Ένα λάθος από τον Dovizioso στη στροφή 4 του 21ου γύρου επέτρεψε στον Marquez να περάσει. Αλλά επέστρεψε μπροστά για να ξεκινήσει τον τελευταίο γύρο, με τον Marquez να κάνει μια άλλη προσπάθεια στη στροφή 10. Ο Marquez έβαλε την RC213V στην εσωτερική του Dovizioso στην τελική στροφή, αλλά βγήκε ανοιχτά και άφησε τον αναβάτη της Ducati να περάσει για να πάρει τη συνεχόμενη του νίκη στο Κατάρ.

Ο Crutchlow πέρασε τον Rins αργά για να κλέψει την τελική θέση στο βάθρο, ενώ ο Valentino Rossi ανέκαμψε από την 14η εκκίνησης στη Yamaha πίσω από τη νίκη κατά μόλις έξι δέκατα. Ο Petrucci έπεσε σε ρυθμό αργά και ήταν έκτος στη σημαία μπροστά από τον Vinales, με τον Mir, τον Takaaki Nakagami της LCR και την Aprilia του Aleix Espargaro να ολοκληρώνουν τη 10αδα.

Ο Franco Morbidelli έπεσε από την 10αδα στα τελικά στάδια για να τελειώσει 11ος, ενώ ο συμπαίκτης του στη Sepang Racing Fabio Quartararo ανακάμψε εκκινώντας από το pitlane μετά από πρόβλημα στην αρχή για να τελειώσει 16ος.

Το ντεμπούτο στη Honda Jorge Lorenzo έληξε στους βαθμούς στην 13η, πλαισιωμένες από τον Pol Espargaro [KTM] και τον Andrea Iannone της Aprilia. Ο Johann Zarco πήρε το τελευταίο βαθμό στην KTM.

Ο Miller αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 12ο γύρο, καθώς δυσκολέυτηκε να οδηγήσει τη Ducati χωρίς κάθισμα, ενώ ο teammate του Fracesco Bagnaia υπέστη ένα μηχανικό πρόβλημα. Ο αναβάτης δοκιμών της Aprilia Bradley Smith έπεσε στον προτελευταίο γύρο.

Πηγή: F1 Fan

Pin It on Pinterest

Shares
Share This