Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Ολοκληρώνεται σήμερα η 29η αγωνιστική με τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στις οποίες δοκιμάζονται οι τέσσερις από τις έξι προπορευόμενες ομάδες του Championnat. Πάμε να δούμε τι έχουμε:

Olympique Lyonnais (3) – Montpellier Herault SC (7)     @ Groupama Stadium, Lyon

Προϊστορία:  17 – 7 – 5  (τελευταία 10ετία:  5-2-2,  6/9 Over+GG)

Οι Lyonnais ολοκλήρωσαν μεσοβδόμαδα το φετινό τους ευρωπαϊκό ταξίδι που στέφθηκε με επιτυχία, ωστόσο επικεντρώνονται πλέον στην εντός συνόρων προσπάθεια για να επιστρέψουν και του χρόνου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αυλαία του αποψινού μενού με την υποδοχή της αξιόλογης φέτος Montpellier όμως οι γηπεδούχοι όσο κι αν έχουν να αντιμετωπίσουν και την κόπωση, η νίκη είναι εκ των ουκ άνευ.

Η προϊστορία είναι υπέρ τους, η ποιότητά τους ανώτερη κόντρα στη Montpellier που πάντως δεν θα είναι εύκολο εμπόδιο και γι’ αυτό το λόγο θα επιλέξουμε τον άσο χωρίς πάντως πολλά γκολ, καθώς η σκοπιμότητα θα παίξει καθορστικό ρόλο.
.

Stade de Reims (6) – FC Nantes (15)     @ Stade Auguste Delaune, Reims

Προϊστορία:  8 – 6 – 4 (τελευταία 10ετία:  4-2-0,  5/6 Over+GG)

Στις 13 αγωνιστικές έχει φτάσει πλέον το αήττητο σερί των Remois που σήμερα υποδέχονται τη Nantes για να προσπεράσουν αυτό το γρουσούζικο αριθμό και να προσθέσουν ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα στην ήδη πολύ επιτυχημένη σαιζόν. Από την άλλη και η φιλοξενούμενη Nantes διανύει μια πολύ φορμαρισμένη περίοδο με μόλις δύο ήττες το τελευταίο δίμηνο, αν και έχουν περισσότερη ανάγκη τους βαθμούς για να διασφαλίσουν την παραμονή τους και φέτος.

Αμφίρροπη αναμέτρηση ανοιχτή σε όλα τα αποτελέσματα έστω και αν υπάρχει αυτή η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Θεωρούμε ότι ο στόχος των γηπεδούχων έχει επιτευχθεί και δύσκολα θα κυνηγήσουν μία από τις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Σε κάθε περίπτωση, τα πρόσφατα αποτελέσματα (ειδικά της Nantes) οδηγούν στα λίγα γκολ και το under θα είναι η βασική μας επιλογή.
.

FC Girondins de Bordeaux (13) – Stade Rennais FC (9)     @ Stade Matmut Atlantique, Bordeaux

Προϊστορία:  33 – 11 – 6  (τελευταία 10ετία:  5-4-1,  7/10 Under,  6/10 NG)

Οι Rennais δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά των δύο γκολ από την Arsenal και γνώρισαν την ήττα-αποκλεισμό μεσοβδόμαδα, ολοκληρώνοντας ωστόσο μία πολύ επιτυχημένη ευρωπαϊκή πορεία που λίγοι θα περίμεναν. Αυτό βέβαια θα έχει ως αποτέλεσμα την κούραση κάτι που έχει σκοπό να εκμεταλλευθεί η Bordeaux που με νίκη απομακρύνεται κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι έχουν πιθανότατα τον πρώτο ρόλο στη σημερινή μάχη, αν και φέτος οι Γιρονδινοι δεν εμπνέουν με τη γενικότερη εικόνα τους. Δεν βλέπουμε το παιχνίδι να πηγαίνει προς το διπλό, όμως τα γκολ υποτιμώνται στις αποδόσεις και θα εκμεταλλευθούμε αυτή την ευκαιρία, επιλέγοντας τα 2-4 γκολ που επιβεβαιώνονται πολύ συχνά και από τις δύο.
.

Paris Saint-Germain (1) – Olympique de Marseille (4)     @ Parc des Princes ,Paris

Προϊστορία:  20 – 11 – 9  (τελευταία 10ετία:  7-1-2,  6/10 Over,  6/10 NG,  8/10 2-3 Goals)

Η αγωνιστική κλείνει την αυλαία της με το γαλλικό Classico μεταξύ της γηπεδούχου Paris St.Germain και της Marseille. Μετά τον αποκλεισμό-σοκ των Παριζιάνων από τη συνέχεια του Champions League, βλέπουμε να κάνουν επίδειξη δύναμης στα υπόλοιπα παιχνίδια τους στους στόχους που τους απομένουν, παρά τις απουσίες τους (απόντες Neymar, Cavani). Οι Μασσαλοί εκτός έδρας παρουσιάζονται σαφώς πιο ευάλωτοι, έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους μόνο σε 2 από τα 18 εκτός έδρας φετινά τους παιχνίδια και επιπλέον έχουν δεχθεί τουλάχιστον δύο γκολ στα 16 απ’ αυτά.

Για το επικρατέστρο σημείο μάλλον δεν γίνεται λόγος στον αγωνιστικό χώρο του Parc des Princes. Δεδομένων των αμυνών που παρουσιάζουν αρκετές αδυναμίες, ο άσος σε συναδυασμό με το over μας δίνει μια αρκετά αξιόπιστη επιλογή, μιας και μπορει να βοηθήσουν σε αυτό και οι φιλοξενούμενοι.
.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Συνοπτικά:
France – Ligue 1 (J29)
15:30 Olympique Lyonnais – Montpellier HSC 1 & Under 4.5 Goals (1.83) 3-2 FT
16:00 Stade de Reims – FC Nantes Under 2.5 Goals (1.53) 1-0 FT
18:00 FC Girondins Bordeaux – Stade Rennais FC 2 – 4 Goals (1.68)
1-1 FT
22:00 Paris St.Germain – AS Saint-Etienne 1 & Over 2.5 Goals (1.68) 3-1 FT

Pin It on Pinterest

Shares
Share This