Επιλογή Σελίδας

Ο Ολλανδός προπονητής αποσύρθηκε από τους πάγκους και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, που είχαν να πουν… τα χειρότερα για τη συνεργασία τους με τον Λουίς Φαν Χααλ.

Ζιοβάνι
Φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα το 1996 και ένα χρόνο μετά ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Λουίς Φαν Χααλ στο Καμπ Νου. Η πρώτη χρονιά της συνύπαρξής τους κύλισε αρμονικά, όμως τη σεζόν 1998-99 άρχισε η μεγάλη κόντρα. «Συμπεριφέρεται σαν τον Χίτλερ στους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές», είχε πει μετά από χρόνια για τον Ολλανδό τεχνικό ο Ζιοβάνι. Σύμφωνα με τον «Ζίο», ο Φαν Χααλ είχε συνεχώς παράπονα από τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα. Αποκορύφωμα της κόντρας τους ήταν η μη χρησιμοποίηση του Ζιοβάνι σε έναν αγώνα στην Τενερίφη, με τον ίδιο να επιλέγει να αποχωρήσει από το Καμπ Νου το 1999, εξαιτίας της κακής σχέσης με τον προπονητή του. Ωφελημένος σε αυτή την κόντρα βγήκε ο Ολυμπιακός, που εκείνο το καλοκαίρι έφερε στην Ελλάδα το Βραζιλιάνο σούπερ σταρ.

Ριβάλντο
Το ίδιο καλοκαίρι (1997) που υπέγραψε ο Βραζιλιάνος στην Μπαρτσελόνα, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «μπλαουγκράνα» και ο Ολλανδός προπονητής. Μετά από δύο εξαιρετικές σεζόν, με την κατάκτηση ισάριθμων πρωταθλημάτων, η επιλογή του Φαν Χααλ να χρησιμοποιεί τον Ριβάλντο στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και όχι σε ρόλο «δεκαριού» έφερε τη ρήξη μεταξύ τους. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έμεινε για πολλά παιχνίδια στον πάγκο, όμως το καλοκαίρι του 2000 ο Ολλανδός τεχνικός αποχώρησε και ο «Ρίμπο» επέστρεψε στην ενδεκάδα. Ωστόσο, δύο χρόνια μετά, ο Φαν Χααλ έγινε ξανά κάτοικος Καμπ Νου, με τον Ριβάλντο να επιλέγει τότε να αποχωρήσει από τους Καταλανούς για λογαριασμό της Μίλαν. «Ο βασικός λόγος που έφυγα από την ομάδα ήταν ο Φαν Χααλ. Δεν το συμπαθώ και είμαι σίγουρος πως ούτε εκείνος συμπαθεί εμένα», ήταν τότε τα λόγια του μετέπειτα παίκτη του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Λούσιο
Μόλις δύο εβδομάδες κράτησε η συνύπαρξή τους στην Μπάγερν. Ο Φαν Χααλ αφίχθη στο Μόναχο την 1η Ιουλίου 2009 και 15 μέρες μετά αποχώρησε ο Λούσιο. «Ξέρω ότι κάθε προπονητής έχει τις δικές του ιδέες, όμως ο συγκεκριμένος μου φέρθηκε χωρίς σεβασμό», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου αμυντικού, όταν αποχώρησε από τους Βαυαρούς. «Ο Φαν Χααλ με πλήγωσε, όσο κανείς άλλος στην καριέρα μου. Δε μου μίλησε ποτέ ο ίδιος για να μου πει ότι δε με χρειάζεται στην ομάδα. Αυτό είναι τουλάχιστον απογοητευτικό για έναν ποδοσφαιριστή, που έχει κερδίσει τόσους τίτλους. Δεν ξεκινάω τώρα το ποδόσφαιρο για να αποδείξω την αξία μου», συμπλήρωσε ο Λούσιο, που συνέχισε την καριέρα του στην Ίντερ και λίγους μήνες μετά πήρε την εκδίκησή του από τον Ολλανδό τεχνικό. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν βασικός με τους «νερατζούρι», στην επικράτηση επί της Μπάγερν του Λουίς Φαν Χααλ!

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Ράφαελ
Στην τελευταία σεζόν του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2012-13) ο Βραζιλιάνος μπακ αγωνίστηκε σε 40 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Το 2014, η άφιξη του Φαν Χααλ στο Ολντ Τράφορντ άλλαξε άρδην τα δεδομένα για τον Ράφαελ, ο οποίος μετά από ένα χρόνο αποχώρησε για τη Λυών. «Ο Φαν Χααλ ήταν ο κύριος λόγος της αποχώρησής μου», έλεγε τότε ο ίδιος. «Ξέρω ότι δε με συμπαθούσε, όπως ξέρω ότι δε συμπαθούσε γενικά τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Όμως δε γνωρίζω, αν αυτός είναι ο λόγος που δε με χρησιμοποιούσε», συμπλήρωσε ο Ράφαελ, που τη σεζόν 2014-15 βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, αφού ο Φαν Χααλ προτιμούσε για τη θέση του δεξιού μπακ τον Βαλένσια.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This