Επιλογή Σελίδας

Στην γερμανική τηλεόραση το πρόγραμμα έκλεισε με το Hello Goodbye των Beatles. Ένα τραγούδι που φαινόταν να ταιριάζει με την περίσταση. Εκείνη την απογευματινή ώρα ήταν που στην παλιά πόλη του Μονάχου ακουγόταν η ιαχή “Allez, Allez, Allez”, από τον παλιό ευρωπαϊκό ύμνο της Λίβερπουλ. Ένας ήχος που που στοίχειωνε την γερασμένη Μπάγερν. Μία γερασμένη ομάδα που έβλεπε ακόμα μια σεζόν χωρίς ευρωπαϊκή διάκριση. Χωρίς… φανφάρες η Λίβερπουλ με ένα αίσθημα σιγουριάς, αυτοπεποίθησης και ανωτερότητας έβγαλε μία εμφάνιση αντάξια της ποιότητάς της αλλά και στο πόσο σκληρή ομάδα είναι στην εποχή του Κλοπ. Η επικράτηση με 3-1 στη ρεβάνς είναι στις κορυφαίες ευρωπαϊκές στιγμές της νέας εποχής στην Ευρώπη για την Λίβερπουλ.

Πριν από αυτό το παιχνίδι πάντως είχε χάσει μόνο μία φορά σε 26 ματς εντός στο Champions League. Σε αυτό το ίδιο γήπεδο η Μπάγερν είχε ‘γονατίσει’ τις πιο καλές ομάδες τα τελευταία 20 χρόνια. Όχι όμως τη Λίβερπουλ. Από το 2007 μέχρι να διεξαχθεί το ματς με την Λίβερπουλ υπήρχαν τέσσερις ομάδες που το είχαν καταφέρει. Μετά το 1-3 των «Reds» σε αυτήν την λίστα προστέθηκε κι η ομάδα του Κλοπ.

Πέραν όλων αυτών υπήρξε και η εμβληματική προσωπικότητα του Φαν Ντάικ, που έκανε ξανά τρομερή εμφάνιση. Ο Ολλανδός έχει αποδείξει με κάθε τρόπο ότι είναι μία μεταγραφή που έχει αλλάξει δραστικά την εικόνα της Λίβερπουλ. Την έχει μεταμορφώσει και αμυντικά αλλά και στους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού προς το καλύτερο. Ένας παίκτης που κάνει την διαφορά και ανεβάζει επίπεδο σε μία ομάδα.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Η Λίβερπουλ κέρδισε αρνούμενη να κάνει πίσω, αρνούμενη να δώσει χώρο και με πίεση όπου μπορούσε. Η Λίβερπουλ μέσω του Κλοπ είχε τονίσει πως δεν θα παίξει ‘γενναίο’ ποδόσφαιρο. Θα παίξει ποδόσφαιρο πίεσης και ουσίας. Ο ίδιος ο Κλοπ ήξερε την πρόκληση σε ένα τέτοιο γήπεδο. Η Λίβερπουλ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Το ολλανδικό ‘θωρηκτό’ είχε 100% κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα, 100% ακρίβεια στις επιθετικές του προσπάθειες, 100% στις προσπάθειες του με τάκλιν, 5 επιτυχημένες απομακρύνσεις, 3 κλεψίματα, ασίστ και φυσικά γκολ! Όπου χρειάστηκε ο Φαν Ντάικ ήταν εκεί. Ένας μεγάλος ηγέτης. Δεν κομπάζει ποτέ και δεν είναι εγωιστής. Πάντα λειτουργεί για την ομάδα. Πάντα εμπνέει και καθοδηγεί ανάλογα.

Ακόμα και να βλέπει το ματς από την εξέδρα το κάνει με έναν τέτοιο τρόπο που πάντα βοηθάει. Θυμίζουμε, πως οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί και στην Premier League. Δεν έχει βρεθεί αντίπαλος που πέρασε από τον Φαν Ντάικ, ενώ έχει 100% επιτυχία και στα τάκλιν! Ο Ολλανδός έχει μόλις μια κίτρινη κάρτα, 89.6% επιτυχία στις μεταβιβάσεις και 4.7 κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα ανά ματς. Τρομερός! «Η γη καλύπτεται από νερό στο 75% και το υπόλοιπο 25% καλύπτεται… από τον Φαν Ντάικ» ήταν το σχόλιο του Τζον Χένρι, του μεγάλου αφεντικού του κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ και οι οπαδοί συμπληρώνουν: «Είναι ο αμυντικός μας, είναι το νούμερο 4, τον βλέπουμε να αμύνεται και να σκοράρει. Μπορεί να πασάρει ήρεμος όπως θες. Είναι ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, είναι ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ».

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This