Επιλογή Σελίδας

Ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας ηττήθηκε με 2-4 από τη Νίκη Βόλου, στο Γήπεδο της Νεοκαισάρειας, σε αγώνα για την 22η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με την ομάδα της Νίκης Βόλου να αναλαμβάνει από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιχειρεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Βασιλειάδη. Παρόλα αυτά, η πρώτη τελική προσπάθεια ήταν για τον γηπεδούχο Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Συγκεκριμένα στο 12′, όταν ο Αποστολίδης εκτέλεσε φάουλ, με στόχο τη μεγάλη περιοχή της Νίκης Βόλου, ο Ίτσιος πήρε την κεφαλιά, με τον Μανώλη Αποστολίδη να μπλοκάρει την μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε κι η πρώτη προσπάθεια της Νίκης Βόλου για γκολ στο ματς, με ένα σουτ του Κέρι να κοντράρει σε σώματα αμυντικών του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και να φτάνει χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Βασιλειάδη.

Στο 23′ η Νίκη Βόλου έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Βουκομάνοβιτς βρήκε κάθετα τον Μαντζίρη, με τον δεύτερο, από πλεονεκτική θέση, να επιχειρεί το δυνατό πλασέ, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα ο Βασιλειάδης σε κόρνερ.

Η Νίκη Βόλου συνέχισε να πιέζει και πραγματοποίησε ακόμα δύο τελικές προσπάθειες, με την κεφαλιά του Καρτσαμπά στο 28′ να καταλήγει άουτ κι ένα σουτ του Μέτσε, ένα λεπτό μετά, να καταλήγει στα χέρια του Βασιλειάδη. Η τρίτη επίσκεψη στα καρέ του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας για τους Κυανόλευκους εκείνο το διάστημα, όμως, ήταν κι η φαρμακερή, ανοίγοντας το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 31′ ο Κέρι κινήθηκε από τα δεξιά με την μπάλα στα πόδια, βρήκε κάθετα τον Μέτσε, ο οποίος έφτασε μέχρι τη γραμμή του άουτ κι επιχείρησε τη συρτή παράλληλη σέντρα, με τον Μαντζίρη που βρισκόταν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από όμορφη κίνησή του χωρίς την μπάλα, να γράφει με κοντινή προβολή το 0-1.

Ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας δεν φάνηκε να αποσυντονίζεται και δύο λεπτά αργότερα έχασε σημαντική ευκαιρία να φέρει άμεσα το ματς στα ίσια, με την κεφαλιά του Ναλμπαντίδη, ο οποίος ήταν ολομόναχος στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, να περνά ελάχιστα άουτ.

Ο αγωνιστικός ρυθμός, στη συνέχεια, έπεσε κι έτσι δε σημειώθηκε τίποτα αξιοσημείωτο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τους δύο αντιπάλους να τους χωρίζει το τέρμα του Λάζαρου Μαντζίρη.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας σπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα και να επιχειρεί να ελέγξει τον ρυθμό, απέναντι σε μία Νίκη Βόλου, η οποία διαχειριζόταν το υπέρ της αποτέλεσμα, δίχως να δείχνει διατεθειμένη να ανεβάσει ρυθμό. Κάποιες στατικές φάσεις, γύρω από τα καρέ του Αποστολίδη, πέρασαν ανεκμετάλλευτες για τους γηπεδούχους, με την ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς, στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψή της στα καρέ του Αχιλλέα, να κλειδώνει τη νίκη της. Ήταν το 52ο λεπτό, λοιπόν, όταν ο Μετούσι κινήθηκε με την μπάλα στα πόδια από τα δεξιά, επιχείρησε τη συρτή παράλληλη σέντρα, με τον Μαντζίρη να αφήνει έξυπνα στο Βουκομάνοβιτς που ακολουθούσε τη φάση και με όμορφο πλασέ έκανε το 0-2.

Η Νίκη Βόλου δε φρέναρε και στο 56′ έχασε σημαντική ευκαιρία για ακόμα ένα τέρμα, με τον Μαντζίρη να υποδέχεται την μπάλα, ύστερα από κάθετη μεταβίβαση του Τσεμπερίδη, και να προσπαθεί να κρεμάσει τον Βασιλειάδη που ήταν εκτός θέσης, η μπάλα, όμως, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Τέσσερα λεπτά, μετά ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας μείωσε στο σκορ. Ο Κατσαμάγκας, από πλάγια θέση κοντά στη μεγάλη περιοχή της Νίκης Βόλου, σέντραρε για τον Ίτσιο, ο οποίος σούταρε, νικώντας τον Αποστολίδη για το 1-2 που έδινε νέο ενδιαφέρον στο ματς.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν κατάφεραν να το χαρούν για πολύ, καθώς ο φρενήρης ρυθμός που είχε η αναμέτρηση βοήθησε τη φιλοξενούμενη, η οποία στο 62’ ανέκτησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Ο Μαντζίρης βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια από τα δεξιά, επιχείρησε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον ανενόχλητο Βουκομάνοβιτς να πλασάρει ψύχραιμα προς την εστία του Βασιλειάδη, νικώντας τον αντίπαλο πορτιέρε, για το 1-3.

Στα επόμενα λεπτά, εξαιτίας και των αρκετών εκατέρωθεν αλλαγών, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ασθενώς, με τη μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες να λείπει. Η επόμενη καλή στιγμή για γκολ ήρθε στο 71’, με την όμορφη ομαδική προσπάθεια των παικτών της Νίκης, να βρίσκει ως τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Ιορδανίδη που, από πλεονεκτική θέση, επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία, ο Βασιλειάδης.

Στο 81′, ο Βουκομάνοβιτς κοντραρίστηκε με τον Κραγιόπουλο, εντός περιοχής από τα αριστερά, η μπάλα απομακρύνθηκε σε κόρνερ, με τον άρχοντα του αγώνα και τον βοηθό του, αφού ήρθαν πρώτα σε συνεννόηση που διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα, να αποφασίζουν πως υπάρχει πέναλτι. Την εκτέλεσή του ανέλαβε, δύο λεπτά αργότερα, ο Κατσαμάγκας που πλάσαρε στην δεξιά γωνία της εστίας του Αποστολίδη, ο οποίος έπεσε στην αντίθετη, για το 2-3 του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Νεοκαισάρειας ανέβασε ακόμα περισσότερο τις γραμμές της, ρίσκαρε, με τη Νίκη Βόλου να διατηρεί το υπέρ της αποτέλεσμα και να σφραγίζει τη νίκη της στην τελευταία φάση του αγώνα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μαντζίρης έφυγε σε αντεπίθεση από τα δεξιά και βρισκόμενος απέναντι από τον Βασιλειάδη, έδωσε την ασίστ στον Κέρι , ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 2-4, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 12′ φάουλ του Αποστολίδη, κεφαλιά του Ίτσιου Δ., μπλοκάρει ο Μάνος Αποστολίδης.
Στο 13′ σουτ του Κέρι, κοντράρει η μπάλα και φτάνει χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Βασιλειάδη.
Στο 23′ ο Βουκομάνοβιτς έβγαλε κάθετα στον Μαντζίρη, με τον επιθετικό της Νίκης να κάνει το σουτ πλασέ υποχρεώνοντας τον Βασιλειάδη σε δύσκολη απόκρουση με το ένα χέρι.
Στο 28′ κεφαλιά του Καρτσαμπά στο κόρνερ του Μέτσε, άουτ πέρασε η μπάλα.
Στο 31′ διαγώνιο σου του Μέτσε, ο Βασιλειάδης θα μπλοκάρει σταθερά.
Στο 31′ ο Κέρι έβγαλε κάθετα στον Μέτσε, αυτός έκανε τη συρτή σέντρα, με τον Μαντζίρη με προβολή να κάνει το 0-1, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους
Στο 34′ απο κόρνερ του Αποστολίδη ο Τερζής θα πιάσει την κεφαλιά γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο Κραγιόπουλος πιάνει την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα άουτ χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για το 1-1.

Στο 52′ ο Μετούσι έκανε τη συρτή παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαντζίρης άφησε με προσποίηση για τον Βουκομάνοβιτς που με κοντινό σουτ έκανε το 0-2.
Στο 53′ ο Νλμπαντίδης μόνος με την εστία επιχειρεί το σουτ πλασέ για να στείλει την μπάλα άουτ και να χαθεί μια σπουδαία ευκαιρία για γκολ.
Στο 56′ ο Τσεμπερίδης έβγαλε τον Μαντζίρη στην πλάτη της άμυνας, ο επιθετικός της Νίκης κατέβασε με το στήθος πλάσαρε με λόμπα τον Βασιλειάδη, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
Στο 59′ ο Βουκομάνοβιτς έβγαλε τη συρτή παράλληλη σέντρα, με τον Κραγιόπουλο να παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Μαντζίρη.
Στο 60′ μειώνει το σκορ ο Ίτσιος Δ. για τον Αχιλλέα σε 1-2.
Συγκεκριμμένα ο Κατσαμάγκας σέντραρε με τον Ίτσιο Δ. να πιάνει στον ύπνο την άμυνα της Νίκης και με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 62′ ο Μαντζίρης σέντραρε συρτά από τα δεξιά, ο Βουκομάνοβιτς με πλασέ έκανε δύο τα προσωπικά του γκολ γράφοντας το 1-3.
Στο 75′ απο εκτέλεση πλάγιου άουτ του Ίτσιου Δ., θα πιάσει την κεφαλιά ο Κραγιόπουλος για να διώξουν όπως – όπως οι αμυντικοί της Νίκης.
Στο 70′ Ο Ιορδανίδης στόπαρε και με σουτ υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Βασιλειάδη
Στο 77′ σουτ του Ναλμπαντίδη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Αποστολίδης.
Στο 82′ μείωση του σκορ σε 2-3 για τον Αχιλλέα με εύστοχο πέναλτι σε σκληρό μαρκάρισμα στον αέρα του Βουκομάνοβιτς πάνω στον Κραγιόπουλο που ήταν σε ευνοϊκή θέση.
Στο 89′ ο Τζήκας απο πολύ καλή θέση επιχείρησε το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ, αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Κατσαμάγκα που ήταν φάτσα με την εστία της ομάδος του Βόλου.
Στο 90 + 4′ ο Μαντζίρης θα σερβίρει στον Κέρι που θα διαμορφώσει το τελικό 2-4.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Παπαδόπουλος): Βασιλειάδης, Χαλκίδης (67’ Καταχιώτης), Μτσεντλισβίλι, Κραγιόπουλος, Τερζής, Παγωνίδης, Ίτσιος, Αποστολίδης (46’ Τζίκας), Κατσαμάγκας, Παπαδόπουλος (79’ Καραφέργιας), Ναλμπαντίδης

Νίκη Βόλου (Ντόστανιτς): Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης (70’ Παπαδήμας), Τσεμπερίδης, Μέτσε (64’ Ρόβας), Ιορδανίδης (75’ Ντινιωτάκης), Βουκομάνοβιτς (90+2’ Βουρδάκης), Κέρι, Μαντζίρης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This