Επιλογή Σελίδας

Ο Λιονέλ Μέσι γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της Μπέτις και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε standing ovation για ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα από οπαδούς αντίπαλης ομάδας.

Ντιέγκο Μαραντόνα
Ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, που αποθεώθηκε από τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε ένα clasico του 1983, ο «Ντιεγκίτο» βγήκε πέρασε τον τερματοφύλακα Αγκουστίν και σχεδόν πάνω στη γραμμή ντρίμπλαρε και τον Χουάν Χοσέ, που ερχόταν με φόρα για τάκλιν, πριν σκοράρει σε κενό τέρμα. Αυτή η επίδειξη υψηλής τεχνικής δεν πέρασε απαρατήρητη από το κοινό του Μπερναμπέου, που χειροκρότησε τον Μαραντόνα, παρά το γεγονός πως ο Αργεντινός σκόραρε εναντίον της αγαπημένης του ομάδας.

Ροναλντίνιο
Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που αποθεώθηκε μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου από τους φίλους της Ρεάλ. Στις 19 Νοεμβρίου 2005, στη νίκη των «μπλαουγκράνα» με 3-0, ο Ροναλντίνιο σημείωσε δύο τέρματα, περνώντας σχεδόν όλη την άμυνα των γηπεδούχων. Μετά το δεύτερο γκολ, οι φίλαθλοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους για να χειροκροτήσουν το Βραζιλιάνο «μάγο» για το μοναδικό θέαμα, που προσέφερε. «Δε θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Είναι μεγάλη τιμή για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να αποθεώνεται από τους αντίπαλους οπαδούς», ήταν τότε τα λόγια του Ροναλντίνιο.

Λιονέλ Μέσι
Ο άνθρωπος που έχει γνωρίσει την αποθέωση στα περισσότερα γήπεδα, που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του, με τελευταία περίπτωση στο «σπίτι» της Μπέτις. Ίσως η πιο χαρακτηριστική των όλων των περιπτώσεων ήταν πριν από δέκα χρόνια στο Βιθέντε Καλντερόν. Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης, για το κύπελλο Ισπανίας, με τον Λιονέλ Μέσι να σημειώνει και τα τρία γκολ της ομάδας του και να στέλνει τους «μπλαουγκράνα» στα προημιτελικά. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον απέσυρε στο 81’ και το γήπεδο «σηκώθηκε στο πόδι».

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Αντρές Ινιέστα
Η κίνησή του να πανηγυρίσει το νικητήριο γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, φορώντας μια φανέλα του αδικοχαμένου Ντάνι Χάρκε δεν ξεχάστηκε από τους φίλους της Εσπανιόλ. Ο αρχηγός της ομάδας τους ήταν φίλος με τον Ινιέστα και από εκείνη τη στιγμή ο Ισπανός άσος πήρε μια θέση στην καρδιά τους, παρά την αντιπαλότητα των δύο ομάδων της Βαρκελώνης. Στο πρώτο ντέρμπι της Εσπανιόλ με την Μπαρτσελόνα, οι φίλοι των γηπεδούχων αποθέωσαν τον Ινιέστα, κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, κάτι που έκαναν κάθε φορά για τα επόμενα χρόνια.

Αντρές Ινιέστα
Στην ίδια λίστα βρίσκεται για δεύτερη φορά ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος μπορεί να μην είχε τη λάμψη του Λιονέλ Μέσι, όσο ήταν συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα, όμως η ποιότητά του ήταν αδιαμφισβήτητη και το παραδέχονταν ακόμα και οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί του, όπως αυτοί της Ρεάλ Μαδρίτης. Το Νοέμβριο του 2015 ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «μπλαουγκράνα» στο 4-0 μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Όχι μόνο για το ένα γκολ και τη μία ασίστ, αλλά για τη γενικότερη παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Όταν βγήκε αλλαγή, οι φίλοι της Ρεάλ τον χειροκρότησαν ιπποτικά. Όπως τον Μαραντόνα και τον Ροναλντίνιο.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This