Επιλογή Σελίδας

H Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε να χάνει με 1-6, 0-2 από την 18χρονη Olga Danilovic, έδειξε όμως υπομονή και μαχητικότητα για να ανατρέψει τον αγώνα και να προκριθεί στον 2ο γύρο του Miami Open.

Ήταν η πρώτη νίκη μετά από 4 διαδοχικές ήττες για την 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που μετά από την αυστραλιανή σεζόν, δεν είχε τα αποτελέσματα που θα ήθελε.

Σήμερα κατάφερε να ανατρέψει έναν αγώνα στον οποίο ήταν πίσω με 1-6, 0-2, για να επικρατήσει της ταλαντούχας Olga Danilovic με 1-6, 6-3, 6-4 και να πάρει το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Miami Open.

Η Σάκκαρη άργησε αρκετά να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα, απέναντι σε μια πολύ καλή ανερχόμενη τενίστρια. Η 18χρονη Σέρβα, η οποία εξασφάλισε την εμπιστοσύνη των διοργανωτών με μια wild card, κατάφερε πολύ καλά να αξιοποιήσει τις αδυναμίες και τη μεγάλη αστάθεια που είχε η Σάκκαρη στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού.

Ξεκίνησε μάλιστα το ίδιο δυνατά και το δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά με σετ και με break, στο 6-1, 2-0. Τα πάντα όμως άλλαξαν ακαριαία, με την Danilovic να έχει ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς και τη Μαρία να κάνει το πρώτο της break στον αγώνα με love, για το 2-2.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Η πρωταθλήτρια μας κράτησε το σερβίς της για να αποκτήσει το προβάδισμα με 3-2 και από το 6ο game έδειξε να έχει πλέον εκείνη το πάνω χέρι, καθώς είχε 3 break point για το 4-2. Το 4-2 μπορεί να μην έγινε ποτέ, αλλά η Σάκκαρη συνέχισε την αντεπίθεσή της και τελικά πήρε το break στο 8o game, κάνοντας το 5-3.

Αφού σέρβιρε επιτυχημένα για την κατάκτηση του 2ου σετ, η Μαρία μπήκε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης, όταν έκανε break στην αρχή του 3ου σετ, για το 2-0. Η Danilovic πάντως δεν το έβαλε κάτω και αφού επέστρεψε από το 0-2, 15-40, έκανε break στο 6ο game για την ισοφάριση (3-3).

Με love service game η 18χρονη πήρε το τελευταίο της προβάδισμα στο ματς, για το 4-3. Το επόμενο service game της, ήταν πιθανότατα το κρισιμότερο του αγώνα. H Danilovic επέστρεψε από το 0-30 και από το 30-40, είχε game point για το υπέρ της 5-4, δεν το εκμεταλλεύτηκε όμως και τελικά έκανε double fault στην επόμενη ευκαιρία της Σάκκαρη, που πήρε το σημαντικότερο break του αγώνα και πέρασε εκείνη μπροστά με 5-4. Στο επόμενο game η Ελληνίδα σέρβιρε με επιτυχία για το 6-4 και ολοκλήρωσε την τεράστια ανατροπή, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Η Μαρία, η οποία είχε φτάσει στον 3ο γύρο του Miami Open πέρσι, θα έχει στον επόμενο αγώνα της μια πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει το Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, Petra Kvitova.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This