Επιλογή Σελίδας

Αποκλειστική συνέντευξη στο katerinisport.gr παραχώρησε ο Κατερινιώτης επιθετικός του Κρόνου Αργυράδων, Αλέξανδρος Κατσιαμήτας ενόψει του καθοριστικού ντέρμπι της Κερκυραϊκής ομάδας την Κυριακή απέναντι στον Ναυπακτιακό που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση άνοδος. Ο 24χρονος φορ μίλησε επίσης για το φετινό μαραθώνιο του 3ου γκρουπ της Γ’ Εθνικής, για την ομάδα του Κρόνου, για την φετινή ξεχωριστή του εμπειρία μακριά από την Πιερία, ενώ αναφέρθηκε και στις πρώην ομάδες του, Πιερικό και Αχιλλέα.

–  Αλέξανδρε την προσεχή Κυριακή η ομάδα σου δίνει το πρώτο από τα 2 ματς της χρονιάς απέναντι στο Ναυπακτιακό, μία ομάδα η οποία έχει τον ίδιο στόχο με εσάς δηλαδή την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων προνομιούχων θέσεων. Τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για εσάς και πως έχετε προετοιμαστεί για αυτό?

“Είναι ένας από τους 4 τελικούς μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα για εμάς. Δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα για αυτό το παιχνίδι το οποίο πιστεύω πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες και η καλύτερη ομάδα θα το κερδίσει. Εύχομαι να είμαστε εμείς.”

– Το φετινό πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής μπαίνει στην τελική ευθεία και βλέπουμε ότι το 3ο γκρουπ στο οποίο συμμετέχει η ομάδα σου, είναι με διαφορά το πιο ανταγωνιστικό από τα οκτώ, καθώς τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, επτά ομάδες έχουν μαθηματικές ελπίδες για την επίτευξη της 2αδας (1ος με 7ο της βαθμολογίας μόνο έξι βαθμοί διαφορά!) Ποιες είναι οι ομάδες που θεωρείς πως έχουν τον πρώτο λόγο για τις δύο πρώτες θέσεις?

“Κάθε Κυριακή τα παιχνίδια κρύβουν εκπλήξεις διότι είδαμε και την προηγούμενη Κυριακή τον πρώτο να χάνει από τον έκτο! Θεωρώ ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα μου και ακολουθεί η ομάδα από την Ναύπακτο!”

–  Ο Κρόνος βρίσκεται μόλις ένα βαθμό από την κορυφή, ενώ διανύει και μια περίοδο εξαιρετικής αγωνιστικής φόρμας μετρώντας 5 νίκες στις τελευταίες 6 αναμετρήσεις, αγνοώντας την ήττα από την 20η Ιανουαρίου (1-0 από Αχερών Καναλακίου). Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το συστατικό της επιτυχίας της ομάδας σου και ποιες ήταν οι βλέψεις σας όταν ξεκινούσε η σεζόν?

“Ξεκινήσαμε την χρόνια λέγοντας ότι πάμε για πρωταθλητισμό και το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό, ενώ έμειναν 4 παιχνίδια τα οποία κερδίζοντας τα θα είμαστε σίγουρα εμείς οι πρωταθλητές αφού παίζουμε και με τον πρωτοπόρο. Η επιτυχία έρχεται μέσα από την δουλειά!”

–  Πως σου φάνηκε ο φετινός μαραθώνιος του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής και ποια παιχνίδια είναι εκείνα που αποτελούν για σένα τις ποιο σπουδαίες νίκες που πέτυχε ο Κρόνος? 

” Ήταν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα πολύ πιο δύσκολο από όσο το περιμέναμε και όλες οι ομάδες μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά στον οποιονδήποτε. Έχουμε κάνει πολλές νίκες και κάθε νίκη έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία.”

– Τον Σεπτέμβριο η ομάδα σου κατέκτησε το τοπικό σούπερ καπ και μάλιστα αναδείχθηκες MVP αυτού του παιχνιδιού με τα τέρματα που σημείωσες. Ήταν η ωραιότερη σου στιγμή με τη φανέλα του Κρόνου?

“Σίγουρα ήταν μια καταπληκτική μέρα για εμένα, αξέχαστη στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ! Είναι αναμενόμενο ότι η ωραιότερη στιγμή θα είναι κατακτώντας το πρωτάθλημα! Ελπίζω να τα καταφέρουμε.”

– Ξεκίνησες τη χρονιά αγωνιζόμενος στο αρχικό σχήμα όμως στην πορεία έχασες τη θέση σου στην βασική ενδεκάδα, δίνοντας λύσεις ως αναπληρωματικός. Η ομάδα σου αν και 2η στον βαθμολογικό πίνακα διαθέτει την 9η επίθεση του πρωταθλήματος με 25 γκολ ενεργητικό. Θεωρείς πως θα μπορούσαν να σου δοθούν περισσότερες ευκαιρίες?
“Ναι ξεκίνησα τα πρώτα 6 παιχνίδια στο βασικό σχήμα! Σίγουρα όταν ένας ποδοσφαιριστής περνάει ένα στάδιο ντεφορμαρίσματος υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές! Διαθέτουμε μεγάλο ρόστερ με έμπειρους παίκτες και ο προπονητής έχει πολλές επιλογές! Ευκαιρίες σίγουρα περιμένω και είμαι πάντα έτοιμος να προσφέρω ότι έχω για την ομάδα!”
– Από την άλλη παρατηρούμε ότι ο Κρόνος είναι η ομάδα με τις λιγότερες ήττες από κάθε άλλη στον όμιλο (μόλις δύο), ενώ διαθέτει και την καλύτερη άμυνα από όλες τις ομάδες έχοντας δεχθεί μόνο 8 τέρματα σε 20 αγώνες! Θεωρείς πως αυτό είναι το μεγάλο σας αγωνιστικό ”ατού” που σας κάνει να παλεύετε για την άνοδο σήμερα?
“Όπως η επίθεση ξεκινάει από την άμυνα έτσι και το αντίθετο. Σίγουρα οι αντίπαλες ομάδες δυσκολεύονται να μας βάλουν γκολ το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας!”
– Αγωνίστηκες φέτος για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική σου καριέρα σε μία ομάδα εκτός Πιερίας, με εξαίρεση την περίοδο που ήσουν ακόμη στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ αλλά και στη Γερμανία σε νεαρή ηλικία. Πως θα αξιολογούσες την φετινή εμπειρία σου στην Κέρκυρα και με πόσο θα την βαθμολογούσες σε μία κλίμακα από το 1 μέχρι το 10?
“Ήταν κάτι το διαφορετικό για μένα φέτος, καινούργια εμπειρία να αγωνιστώ σε ένα νησί, με τους παράγοντες που με έφεραν στην ομάδα και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Γιάννη Καραισαρλη να μου δίνει την ευκαιρία να αγωνιστώ! Εννοείται ότι θα την βαθμολογήσω με 10!”
https://www.facebook.com/savas.karipidisii
– Θα ήθελες να παραμείνεις και την επόμενη χρονιά στην ομάδα του Κρόνου ή θα προτιμούσες να δοκιμάσεις μια νέα εμπειρία?
“Αυτή τη στιγμή περιμένω να τελειώσει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο για εμάς και μετά το συζητάμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που με πίστεψε και με έφερε στην ομάδα για να αγωνιστώ τον πρόεδρο Γιάννη Καραισαρλή και εύχομαι σε έναν μήνα να πανηγυρίσουμε μαζί την άνοδο της ομάδας μας!
– Επειδή είσαι Κατερινιώτης δε μπορώ να μη σε ρωτήσω για τις δύο ομάδες της Πιερίας που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής, στις οποίες έχεις αγωνιστεί κιόλας τον Πιερικό (πρώην ομάδα σου) και τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Αμφότερες παλεύουν από το ξεκίνημα της χρονιάς με … νύχια και με δόντια για την αποφυγή του υποβιβασμού. Πιστεύεις πως θα τα καταφέρουν?
“Γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές από τις ομάδες, πιστεύω ότι έχουν πολύ καλό υλικό και στο τέλος θα χαμογελάσουν και οι δυο με την παραμονή τους στην Γ´Εθνική.”

Pin It on Pinterest

Shares
Share This