Επιλογή Σελίδας

Ο Αλφόνσο Ντέιβις ήταν στον αγωνιστικό χώρο μόλις για 11’ πριν πετύχει το πρώτο του γκολ για την Μπάγερν. Ο Καναδός είχε πάρει τη θέση του Αλάμπα και βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην περιοχή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην εμφατική νίκη των Βαυαρών επί της Μάιντς. Μάλλον και ο ίδιος δεν το περίμενε, όπως φάνηκε από τον τρόπο που σκόραρε.

Ήταν σαν να περιμένει τους συμπαίκτες του να του δείξουν πώς γίνεται. Το καλοκαίρι του 2018 είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Μπάγερν μέχρι το 2023, όμως έπρεπε να περιμένει άλλους έξι μήνες για να έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί με τη φανέλα της. Τα 10 εκατ. ευρώ που ξόδεψε η Μπάγερν για να τον αποκτήσει από το Βανκούβερ αυτή την εποχή μοιάζουν λίγα με την αγορά να κινείται σε τρελούς ρυθμούς.

Έκανε το ντεμπούτο του στη νίκη επί της Στουτγκάρδης και από τις πρώτες του προπονήσεις φάνηκε ότι οι Βαυαροί μπορούν να περιμένουν πολλά από αυτόν στο μέλλον. Ο Νίκο Κόβατς από την πρώτη στιγμή του έδωσε χρόνο. Να προσαρμοστεί στη ζωή, στις προπονήσεις και στις απαιτήσεις μίας ομάδας όπως η Μπάγερν, που είναι καταδικασμένη να κυνηγάει πάντα την κορυφή.

Πήρε μικρό χρόνο συμμετοχής στην Bundesliga και μεγαλύτερο στην U23 στην Regionalliga. Εκεί, έδειξε να είναι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους. Τώρα, έκανε το επόμενο βήμα. «Του είπα ότι όχι μόνο το γκολ του ήταν ωραίο, αλλά και το πώς είχε κερδίσει δύο φορές την μπάλα νωρίτερα. Έπαιξε με θάρρος και αυτό θα μας βοηθήσει», τόνισε ο Νίκλας Ζίλε για τον «Fonzy», όπως είναι το παρατσούκλι του Ντέιβις στην Μπάγερν.

Η λίστα των χαμένων ταλέντων στο Μόναχο, που αποκτήθηκαν σε μικρή ηλικία, αλλά ποτέ δεν έκαναν καριέρα, είναι μακρά, όμως τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι οι κινήσεις είναι πιο προσεκτικές και ο Ντέιβις δείχνει να έχει τα φόντα να πετύχει. Άλλωστε, με τόσα που πέρασε για να φτάσει τώρα σε αυτό το επίπεδο δείχνει ότι έχει τα κατάλληλα εφόδια… Πλέον, είναι ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Μπάγερν μετά τον Ρόκε Σάντα Κρους και ο πρώτος που βρίσκει δίχτυα γεννημένος μετά το 2000.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

«Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και μπορεί να κάνει όλα όσα του ζητάει ο προπονητής. Προπονείται πολύ καλά. Είναι ένα διαμάντι και το δείχνει κάθε μέρα στην προπόνηση. Ο Αλφόνσο είναι το μέλλον και ίσως ο πιο γρήγορος παίκτης στην Bundesliga», τόνισε με ενθουσιασμό ο Σαλιχάμιτζιτς. Προειδοποίησε, όμως. «Έχει πολλά ακόμα να μάθει και να κάνει. Μόλις έγινε 18 ετών». Η αρχή, πάντως, έγινε…

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This