Επιλογή Σελίδας

Ο Λούκας Ερνάντες ετοιμάζεται να αφήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης, μετακομίζοντας στο Μόναχο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται σπουδαίους ποδοσφαιριστές, που έκαναν το δρομολόγιο Ισπανία-Γερμανία για λογαριασμό των Βαυαρών.

Χάμες Ροντρίγκες, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ, Άριεν Ρόμπεν. Τέσσερις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της Μπάγερν, προερχόμενοι από ομάδες της La Liga. Στη λίστα θα προστεθεί το καλοκαίρι ο Λούκας Ερνάντες της Ατλέτικο Μαδρίτης (θα αφαιρεθεί σίγουρα ο Ρόμπεν που αποχωρεί, ενδεχομένως και άλλοι), με τον Γάλλο αμυντικό να ανήκει πλέον στην κατηγορία ποδοσφαιριστών, που άφησαν το ισπανικό πρωτάθλημα, προκειμένου να φορέσουν τη φανέλα των Βαυαρών.

Μαρκ Χιουζ
Το 1986 ο Ουαλός φορ πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο Καμπ Νου και ένα χρόνο μετά αποχώρησε. Οι «μπλαουγκράνα» τον παραχώρησαν με τη μορφή δανεισμού στην Μπάγερν, με τον Χιουζ να βρίσκει ξανά τη φόρμα του, φορώντας τη φανέλα των Βαυαρών. Σε 23 παιχνίδια πέτυχε 7 τέρματα, ενώ το highlight της σεζόν πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1987, όταν μέσα σε μία ημέρα αγωνίστηκε σε δύο διαφορετικά παιχνίδια. Αρχικά με τη φανέλα της εθνικής Ουαλίας κόντρα στην Τσεχοσλοβακία. Από την Πράγα ταξίδεψε στη Γερμανία και πρόλαβε να αγωνιστεί ως αλλαγή σε ματς της Μπάγερν απέναντι στην Γκλάντμπαχ. Στο τέλος της σεζόν έληξε ο δανεισμός του και αποχώρησε από το Μόναχο.

Εμίλ Κοσταντίνοφ
Ο άνθρωπος που έστειλε την εθνική Βουλγαρίας στο Μουντιάλ του 1994 και έφτασε μαζί της μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, πήρε εκείνο το καλοκαίρι μεταγραφή στη Λα Κορούνια. Στη Γαλικία έμεινε μόλις για έξι μήνες, αφού τον Ιανουάριο του ’95 μετακόμισε στο Μόναχο, με τη μορφή δανεισμού. Στο τέλος της σεζόν η Μπάγερν απέκτησε τα δικαιώματά του, με τον Κοσταντίνοφ να αγωνίζεται για μία χρονιά με τους Βαυαρούς. Συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του 1996, καθώς σκόραρε στο δεύτερο τελικό.

Μπισεντέ Λιζαραζού
Μετά από μια οκταετία στην Μπορντό, ο Γάλλος αριστερός μπακ πήγε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο το 1996. Στη χώρα των Βάσκων έμεινε μόλις για ένα χρόνο, αφού το καλοκαίρι του 1997 τον απέκτησε η Μπάγερν. Στα επόμενα επτά χρόνια, ο Λιζαραζού κατέκτησε έξι πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα διηπειρωτικό. Οι δύο τελευταίες επιτυχίες εκτός γερμανικών συνόρων, τον κατέστησαν το 2001 ως τον πρώτο ποδοσφαιριστή που ήταν εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο (Μουντιάλ 1998, Euro 2000). Το 2004 αποχώρησε από την Μπάγερν, όμως επέστρεψε ένα χρόνο μετά.

Ρόι Μακάι
Η αίσθηση του γκολ ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του. Τη σεζόν 2002-03, ως ποδοσφαιριστής της Λα Κορούνια, σημείωσε χατ-τρικ εναντίον της Μπάγερν. Οι Βαυαροί τον… έβαλαν στο μάτι και στο τέλος της σεζόν τον έκαναν κάτοικο Μονάχου. Ο Ολλανδός επιθετικός αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στην Μπάγερν, σημειώνοντας πάνω από 100 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Μέχρι και σήμερα κατέχει το ρεκόρ του πιο γρήγορου γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού στις 7 Μαρτίου 2007 βρήκε δίχτυα μόλις στα 10,12 δευτερόλεπτα του αγώνα της Μπάγερν απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Μαρκ Φαν Μπόμελ
Το 2006 κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα, με τον Ολλανδό να αρχίζει κανονικά την επόμενη σεζόν στο Καμπ Νου. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου μετακόμισε στο Μόναχο. Γρήγορα ο Φαν Μπόμελ εξελίχθηκε σε κομβικό παίκτη για τους Βαυαρούς και τα πέντε επόμενα χρόνια κατέκτησε όλους τους εγχώριους τίτλους. Το μοναδικό τρόπαιο που δεν κατάφερε να προσθέσει στη συλλογή του, ως ποδοσφαιριστής της Μπάγερν, ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στον τελικό του 2010 η ομάδα του ηττήθηκε από την Ίντερ.

Τσάμπι Αλόνσο
Το 2014, μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η διοίκηση της «βασίλισσας» έκρινε πως δε χρειαζόταν άλλο τις υπηρεσίες του 33χρονου – τότε – αμυντικού μέσου. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχασε την ευκαιρία και απέκτησε το συμπατριώτη του. Ο Τσάμπι Αλόνσο έγινε ακρογωνιαίος λίθος στη μεσαία γραμμή των Βαυαρών και στα τρία χρόνια παραμονής του στην Αλιάνζ Αρίνα κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα Γερμανίας. Η Μπάγερν ήταν η τελευταία ομάδα στην καριέρα του Ισπανού άσου, ο οποίος το 2017 «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Χουάν Μπερνάτ
Εκτός από τον Τσάμπι Αλόνσο, το 2014 ο Πεπ Γκουαρδιόλα μεγάλωσε την ισπανική παροικία στο Μόναχο, με την απόκτηση του 21χρονου Μπερνάτ. «Προϊόν» των ακαδημιών της Βαλένθια, ο αριστεροπόδαρος μπακ ξεκίνησε δυναμικά στο Μόναχο, παίρνοντας φανέλα βασικού, όμως χρόνο με το χρόνο οι συμμετοχές του στην ενδεκάδα μειώνονταν. Τελικά, το προηγούμενο καλοκαίρι αποχώρησε από την Μπάγερν και συνέχισε την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This