Επιλογή Σελίδας

Ο Ζινεντίν Ζιντάν σε συναρπάζει ως προσωπικότητα. Η αύρα του ξεπερνάει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ένας σύγχρονος γητευτής του ποδοσφαίρου. Με την Εθνική Γαλλίας έχει γράψει την δική του ιστορία. Ο Ζιζού λατρευόταν ως… Ημίθεος στο ποδόσφαιρο (σ.σ. για κάποιους ήταν και Θεός) από το 1988 κι έπειτα. Είναι όμως και ο άνθρωπος που έχει οδηγήσει τη Ρεάλ σε τρεις διαδοχικές κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων.

Εχει βάλει εδώ και χρόνια το προπονητικό του κοστούμι, αλλά η επιρροή του στο ποδόσφαιρο παραμένει τεράστια. Ο Βέλγος Αζάρ χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο δίκτυο RTBF ξεκαθάρισε πως για εκείνον δεν υπάρχει διαφορετικότητα στο πως αντιμετωπίζεις έναν παίκτη. «Σέβομαι πολύ τον Ζιντάν και είναι το είδωλό μου. Χάρις σε αυτόν άρχισα να παίζω», σχολίασε.

Στον άσο της Τσέλσι ζητήθηκε να συγκρίνει τον Μαρτίνεθ με τον Γάλλο αλλά εκείνος έκανε την… ντρίμπλα του στις δηλώσεις του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βέλγος δείχνει τον μεγάλο θαυμασμό του για τον Ζιντάν. Ο 46χρονος ήταν εκείνος που επέμενε στον Πέρεθ να προσπαθήσει να υπογράψει τον παίκτη το 2012. Όμως η ομάδα δεν το αποφάσισε ποτέ και η Τσέλσι πέτυχε την προσθήκη του Αζάρ. Ο Βέλγος άσος δεν αποκλείεται να έχει στο μυαλό του μία τέτοια προοπτική ενώ τώρα ο Ζιζού που τον ήθελε πάντα ως παίκτη γυρίζει στη Ρεάλ.

Πριν από τον δημόσια εκφρασμένο θαυμασμό του Αζάρ για τον Ζιζού ήταν ο Πογκμπά που έδειξε πως θα τον ενδιέφερε να συνεργαστεί με τον Ζιντάν και να παίξει στη Ρεάλ. Όταν η Βασίλισσα είχε δείξει ενδιαφέρον κατά το παρελθόν δεν επρόκειτο να πληρώσει τα 120 εκατ. ευρώ που της ζητήθηκαν και έτσι ο Πολ Πογκμπά κατέληξε στην Γιουνάιτεντ. Δεν είναι πιθανό να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ. «Το έχω πει ξανά στο παρελθόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο» σχολίασε ο σταρ της Μάντσεστερ.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Υπάρχει και η περίπτωση του Μπαπέ της Παρί. Η MARCA έχει τονίσει πως μαζί με τον Νεϊμάρ είναι σε περίοπτη θέση στην μεταγραφική λίστα της Ρεάλ. Ο Ζιντάν ξέρει πολύ καλά τον άσο της Παρί, όπως και ο Μπαπέ τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Βέβαια τα ποσά που έχει θέσει η Παρί ίσως και να είναι απαγορευτικά ακόμα και για το μέγεθος της Ρεάλ. Ο 46χρονος τεχνικός πάντως με το χαμόγελο, την φήμη του και το όνομά του και τις σχέσεις που έχει μπορεί να αποτελέσει από μόνος του μία τεράστια εγγύηση για να κλείσουν σωστά και με ηγέτες τα κενά στο ρόστερ των Μαδριλένων.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This