Επιλογή Σελίδας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στον Leonardo Mayer, προκρίθηκε στους “16” καλύτερους του Miami Open και είναι πλέον μια ανάσα μακριά από το Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και επιβλήθηκε του Leonardo Mayer με 6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 34 λεπτά, για να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Miami Open.

Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, πέτυχε 20 winners σήμερα, ενώ έκανε μόνο 13 αβίαστα λάθη. Δεν απειλήθηκε με break point σε ολόκληρο το ματς, ενώ ο ίδιος δημιούργησε 11 ευκαιρίες και παρά το ότι έχασε αρκετές (2/11), έκανε ένα break σε κάθε σετ και έφτασε στην “καθαρή” επικράτηση.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

O Τσιτσιπάς ευτύχισε να προηγηθεί με break πολύ νωρίς στον αγώνα, διώχνοντας την πίεση από πάνω του. “Ξέφυγε” με 3-1 στο 1ο σετ και πλησίασε το double break, αλλά έχασε τριπλή ευκαιρία στο 5ο game για το 4-1. Στο 7ο game είχε ακόμα 3 ευκαιρίες για το double break, αλλά ο Αργεντινός κράτησε ξανά το σερβίς του και μείωσε σε 4-3. Τελικά ο Στέφανος πήρε το σετ στα 10 games, αλλά χωρίς να απειληθεί το σερβίς του.

Στο 2ο σετ ο Mayer ανέβασε την απόδοσή του και έγινε πιο απειλητικός. Ο Στέφανος όμως έκανε και πάλι το μοναδικό break στο σετ, για να προηγηθεί με 5-4 σε πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα και να σερβίρει επιτυχώς για τη νίκη στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 34 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Τώρα πια ο Στέφανος βρίσκεται πολύ κοντά στο Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχει εξασφαλίσει ήδη νέο career high. Αν ο John Isner αναδειχθεί πρωταθλητής στο Μαϊάμι, ο Στέφανος θα είναι στο Νο. 9 του κόσμου και σε οποιοαδήποτε διαφορετική περίπτωση θα είναι στο Νο. 8.

Στον 4ο γύρο της διοργάνωσης, ο Στεφ θα αντιμετωπίσει τον Denis Shapovalov, που κέρδισε νωρίτερα μια “Next Gen” μάχη με τον Andrey Rublev, με 6-3, 7-6 (5).

O Στέφανος και ο Shapovalov γνωρίζονται πολύ καλά, αφού είναι αντίπαλοι από τα junior. Σε επίσημες αναμετρήσεις στο ATP Tour έχουν από μια νίκη στις δυο συναντήσεις που είχαν το 2018. Ο 19χρονος Καναδός είχε κερδίσει τον Στέφανο στον 1ο γύρο του Australian Open και ο Στέφανος είχε πάρει τη ρεβάνς στον 1ο γύρο του Monte-Carlo Masters λίγους μήνες μετά.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This