Επιλογή Σελίδας

Ο Βαφύρας επικράτησε με 67-62 της Γουμένισσας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Σπυρίδωνα, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική της Α’ φάσης των Play Offs της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ο Βαφύρας διατήρησε το αήττητο στην έδρα του και ταυτόχρονα πήρε το προβάδισμα στους ημιτελικούς της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ κάνοντας το 1-0 στην σειρά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα της Γουμένισσας να φαίνεται ποιο έτοιμη πνευματικά. Με ισορροπημένες προσπάθειες και ενέργειες κατάφερνε να δείχνει περισσότερο ήρεμη στις επιλογές της. Από την άλλη οι παίκτες του Βαφύρα δεν έδειχναν την ίδια σταθερότητα στο παιχνίδι τους. Με μικρά ξεσπάσματα κατάφερναν να είναι ανταγωνιστικοί, αλλά στο πρώτο δεκάλεπτο φαινόταν πως δεν είχαν ακόμα τον ρυθμό που θα μπορούσε να τους δώσει προβάδισμα. Οι άμυνες σε όχι ιδιαίτερα καλή κατάσταση και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου 20-22.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε πολύ άσχημα για τους παίκτες του γηπεδούχου. Ήταν δύσκολο να βρεθούν λύσεις στην άμυνα και στους επιθετικούς στόχους του αντιπάλου. Ο εκνευρισμός που δημιουργήθηκε περνούσε και στην επιθετική λειτουργία με αποτέλεσμα να γίνουν πολλά λάθη και κακές επιλογές. Το momentum ήταν υπέρ των φιλοξενουμένων και πέντε λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου η διαφορά εκτοξεύτηκε στους δεκατέσσερις πόντους (26-40). Το δεύτερο τάιμ άουτ που πήρε ο Μιχάλης Σαραπτσής σε εκείνο το χρονικό σημείο έδειξε να έχει ευεργετικές ιδιότητες. Η εικόνα του παιχνιδιού άρχισε να αλλάζει, οι λύσεις στην άμυνα βρέθηκαν και φυσικά αυτό ηρέμησε και το επιθετικό μέρος. Το 6-18 του πρώτου πενταλέπτου απαντήθηκε με ένα 11-2 στο δεύτερο και αυτό άλλαξε το ρου της ιστορίας. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 37-42 και όλα έδειχναν πως το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν για γερά νεύρα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Βαφύρα συνέχισαν από εκεί που τελείωσαν το πρώτο. Υψηλή συγκέντρωση στην άμυνα προσοχή στην επίθεση με λίγα λάθη, έφεραν την ανατροπή για πρώτη φορά στο 47-46 και το τρίτο δεκάλεπτο να τελείωσε με σκορ 54-50.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους παίκτες μας να παρεμένουν σε υψηλά standard και να καταφέρνουν να ανοίξουν τη διαφορά στιγμιαία μέχρι και τους έντεκα πόντους (61-50). Φυσικά οι παίκτες και η ομάδα της Γουμένισσας που είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα αντέδρασε και προσπάθησε να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του αγώνα. Όμως όπως φάνηκε ήταν αργά. Ο Βαφύρας διαχειρίστηκε έστω και δύσκολα την διαφορά και κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 67-62.

 

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Διαιτητής: Ταρενίδης Κ. – Τοπαλίδης.

Δεκάλεπτα: 20-22, 37-42, 54-50, 67-62.

ΓΑΣ Βαφύρας (Σαραπτσής): Σαραπτσής, Αραμπατζής 3 (1), Ευαγγελόπουλος 8 (1), Ναβροζίδης, Μπατζάκης 20 (4), Καραμπατάκης, Σιώκας 2, Βαρβούτης 22, Παπακώστας, Γερομιχαλός 12 (4), Κυπαρίσσης, Σκέντος.

ΑΟΚ Γουμένισσας (Νίτσης): Στεργίδης, Κώστας 7 (1), Τζάκος 2, Καλβάκης 6 (2), Πούλος 24 (2), Αντωνίου 7, Τάσιος 12 (2), Τάτσης 4, Τζιτζίδης, Γερακάρτσης, Σαμαράς, Μπέλτσης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This