Επιλογή Σελίδας

Το ενδιαφέρον νοτιοαφρικανικού επιχειρηματικού σχήματος για να εμπλακεί στα διοικητικά του Πιερικού φέρνει στο φως το katerinisport.gr! Ο παλιός γνώριμος στους φιλάθλους της Κατερίνης, Στάντον Φρέντερικς (στο κέντρο της φωτογραφίας, μαζί με δυο εκ των επιχειρηματιών) που φόρεσε με επιτυχία τη φανέλα του Πιερικού την περίοδο 2007-2010, και πλέον δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη χώρα του, αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο εφ’ όσον το ενδιαφέρον λάβει “σάρκα και οστά”. Άλλωστε, ο “Stiga” αποτελεί ουσιαστικά τον…ιθύνοντα νου αυτής της προσπάθειας, καθώς είναι αυτός που “σύστησε” στους συμπατριώτες του επιχειρηματίες τον Πιερικό, μιλώντας με θερμά για την εμπειρία του στην Πιερία. Οι Νοτιοαφρικανοί (ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας ομογενής επιχειρηματίας) ασχολούνται με κατασκευές και real estate στη χώρα τους αλλά και σε χώρες του εξωτερικού και ενδιαφέρονται να επενδύσουν και στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού. Η παρουσία και οι γνώσεις του Φρέντερικς αποτελούν εγγύηση για τους Νοτιοαφρικανούς επιχειρηματίες που εξετάζουν εδώ και περίπου δυο μήνες το ενδεχόμενο να πάρουν τα ηνία της ομάδας της Πιερίας, παράλληλα με σειρά επενδύσεων που θέλουν να υλοποιήσουν στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, ο Φρέντερικς βρίσκεται σε επαφή με δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης (οι δικηγόροι που τον εκπροσωπούσαν στην εν Ελλάδι θητεία του) μέσα από το οποίο έχει πληροφορηθεί με λεπτομέριες τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που υπάρχουν για να αναλάβει κάποιος το “τιμόνι” ενός ερασιτεχνικού σωματείου όπως είναι ο Πιερικός και οι οποίες διαφέρουν από την εξαγορά μιας ΠΑΕ αλλά και το τι ισχύει όσον αφορά στην εκκαθάριση της ΠΑΕ Πιερικός. 

Ο ρόλος του Μαρτίνεζ

Η αγάπη του Ντιέγκο Μαρτίνεζ για τον Πιερικό και την Κατερίνη είναι γνωστή. Ο Αργεντινός πρώην ποδοσφαιριστής του Πιερικού έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει την επιθυμία του να επιστρέψει στη “δεύτερη πατρίδα” του και να φορέσει την προπονητική φόρμα του Πιερικού. Δεν αποκλείεται το όνειρο του Μαρτίνεζ να γίνει πραγματικότητα, μιας και ο ίδιος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Φρέντερικς (“δέθηκαν” στην κοινή τους θητεία στον Πιερικό και ποτέ δεν διέκοψαν τις μεταξύ τους επαφές εδώ και τόσα χρόνια) για να αποτελέσει μέρος του πρότζεκτ των Νοτιοαφρικανών. Βέβαια, γίνεται αντιληπτό ότι για να υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, πρέπει να ξεπεραστούν εμπόδια, όπως της μετακίνησης της οικογένειάς του αλλά και το γεγονός ότι ο Μαρτίνεζ εργάζεται ως τεχνικος διευθυντής στην Κλαμπ Ατλέτικο Εστουντιάντες του Μπουένος Άιρες αλλά και . Σε κάθε περίπτωση όμως, η διάθεση του Μαρτίνεζ να προσφέρει στον αγαπημένο του Πιερικό είναι δεδομένη και είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί η φόρμουλα συνεργασίας, αφού οι συνθήκες φαντάζουν ευνοϊκές.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος οι εξελίξεις

Οι Νοτιοαφρικανοί περιμένουν αφ’ ενός να τελειώσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να “κλειδώσει” ο Πιερικός και μαθηματικά την παραμονή του για να είναι σε θέση να έλθουν σε μια πρώτη επαφή με τη διοίκηση του συλλόγου. Δεν αποκλείεται όμως, λόγω των εκλογών, οι εξελίξεις να μετατεθούν για τις αρχές του Ιουνίου. 

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Pin It on Pinterest

Shares
Share This