Επιλογή Σελίδας

Σε αλλαγές στη δομή και στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της προτίθεται να προβεί η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του katerinisport.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΑΣΚΕΜ, με εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων κι αναλογιζόμενη τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι της Ένωσης σκέφτεται πολύ σοβαρά να προβεί σε αναδιάρθρωση την πρωταθλημάτων της τόσο σε επίπεδο ανδρών, όσο και στα ηλικιακά πρωταθλήματα.

Η πρώτη και κύρια αλλαγή θα είναι η κατάργηση της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ και η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ σε δύο ομίλους με την συμμετοχή όλων των ομάδων της Ένωσης.

Σκοπός αυτής της αναδιάρθρωσης είναι να μειωθεί το κόστος των μετακινήσεων των ομάδων, καθώς οι δύο όμιλοι να καταρτιστούν με γεωγραφικά κριτήρια. Οι ομάδες θα παίζουν μεταξύ τους σε πρωτάθλημα δύο γύρων, με τους τέσσερις πρώτους του κάθε ομίλου να προκρίνονται στα Play Offs και να αγωνίζονται χιαστί με τις ομάδες του άλλου ομίλου και η ομάδα που θα σημειώνει δύο νίκες να προχωρά στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Εκεί, οι νικητές των δύο ζευγαριών να κρίνονται στις τρεις νίκες και τελική σειρά αγώνων που θα αναδεικνύει τον πρωταθλητή στις τέσσερις.

Μία ακόμη αλλαγή θα είναι η δυνατότητα συμμετοχής στα πρωταθλήματα των δεύτερων ομάδων των Συλλόγων της Ένωσης που συμμετέχουν στις Εθνικές Κατηγορίες, οι οποίες όμως δε θα έχουν το δικαίωμα ανόδου σε αυτές.

Στο Κύπελλο, η συμμετοχή θα είναι υποχρεωτική και οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ από τον πρώτο γύρο, μέχρι και τον τελικό και η Κυπελλούχος ομάδα θα αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδας της επόμενης σεζόν.

Όσον αφορά τα ηλικιακά πρωταθλήματα (Παιδικό και Εφηβικό), αναμένεται να εφαρμοστεί ένα σύστημα ranking, με βάση το οποίο θα καταρτίζονται οι όμιλοι, ώστε οι ομάδες να έχουν περισσότερο ανταγωνιστικά παιχνίδια και να μην παρατηρούνται πλέον διαφορές πενήντα, εξήντα κι εβδομήντα πόντων στα παιχνίδια των ομάδων.

Όλα αυτά αναμένονται να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν με τη λήξη των πρωταθλημάτων και αν μη τι άλλο, αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις με μεγάλο ενδιαφέρον!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This