Επιλογή Σελίδας

Ο Βαφύρας ηττήθηκε με 72-63 από την Γουμένισσα, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γουμένισσας, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική της Α’ φάσης των play offs της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Σε ένα παιχνίδι που είχε τα χαρακτηριστικά των play offs, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν με κάθε τρόπο την νίκη, οι παίκτες του Βαφύρα δεν είχαν την ανάλογη σταθερότητα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Στο ξεκίνημα, έδειξαν να είναι διστακτικοί στις προσπάθειές τους και αυτό τους έφερε το αρχικό 4-0 των γηπεδούχων. Στην συνέχεια όμως ανέλαβαν πρωτοβουλίες, βελτίωσαν την ομαδική τους προσπάθεια και κατάφεραν με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να έχουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων με σκορ 16-20.

Τα σκαμπανέβασματα στην απόδοση των παικτών του Βαφύρα, όχι μόνο δεν τους βοήθησε να ξεφύγουν, αλλά απεναντίας έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό και να παραμείνουν κοντά στο σκορ. Η διαφορά έφτασε στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου στους εννέα πόντους υπέρ του φιλοξενούμενου, μία διαφορά όμως που δεν κράτησε για πολύ, καθώς  ο παίκτες της Γουμένισσας εκμεταλλεύτηκαν λάθη και άστοχα σουτ και ισορρόπησαν και πάλι το παιχνίδι και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου προηγήθηκαν με 39-37.

Το καλό μομέντουμ των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο για τον Βαφύρα, καθώς δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, πράγμα που έδωσε την αυτοπεποίθηση στον γηπεδούχο, ο οποίος συνέχισε με περισσότερη σιγουριά. Το επί μέρους 21-12 ήταν πιθανά και το αυτό που θα μπορούσε να γύρει οριστικά την πλάστιγγα προς την μεριά της Γουμένισσας. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 60-49.

Κι όμως οι παίκτες του Μιχάλη Σαραπτσή, με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, έδειξαν πως είχαν κάτι ακόμα να δώσουν στην ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή του σκηνικού. Με τους Βαρβούτη και Ευαγγελόπουλο εκτός παιχνιδιού, καθώς αποβλήθηκαν με δύο τεχνικές ποινές ο καθένας κι έξι συνολικά, ο Βαφύρας δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από το επί μέρους 12-14 το τέταρτου δεκαλέπτου και έτσι το παιχνίδι τελείωσε με σκορ 72-63, με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το ερχόμενο Σάββατο (18:00) στο Κλειστό του Αγίου Σπυρίδωνα, με το νικητή της αναμέτρησης αυτής να κερδίζει την άνοδο στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ και αναμετράται στον τελικό με την ΚουΠα Κιλκίς για τον τίτλο του πρωταθλητή.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Διαιτητές: Ελευθεριάδης – Ρούντσιος.

Δεκάλεπτα: 16-20, 39-37, 60-49, 72-63.

ΑΟΚ Γουμένισσας (Νήτσης): Δίγκας, Κώστας 7, Τζάκος 9 (1), Καλβάκης 3 (1), Πούλος 24 (2), Αντωνίου 3, Μπέλτσης 25 (2), Τασιός 1, Τάτσης, Τζιρίδης, Γερακάρτσης, Σαμαράς.

ΓΑΣ Βαφύρας (Σαραπτσής): Σαραπτσής 7, Αραμπατζής 3, Ευαγγελόπουλος 17 (2), Ναβροζίδης, Μπατζάκης 5, Ντακαρέλας, Σιόκας, Βαρβούτης 17, Τζιόλης, Γερομιχαλός 14 (3), Παπακώστας, Σκέντος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This