Επιλογή Σελίδας

Σε μία λιτή εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και αθλητικές μνήμες, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού, τίμησαν με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού & Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη», χθες το βράδυ, στην Αστική Σχολή, τους συντοπίτες μας Ολυμπιονίκες, καθώς και προσωπικότητες με σημαντική προσφορά στον Πιερικό αθλητισμό.

Ειδικότερα τιμήθηκαν οι Ολυμπιονίκες:

  • Κωνσταντίνος Κουκοδήμος: 6ος Ολυμπιονίκης Βαρκελώνη 1992 στο άλμα εις μήκος.
  • Σάββας Καρυπίδης: 6ος Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ομάδα Χειροσφαίρισης Αθήνα 2004.
  • Κατερίνα Νικολαΐδου: 4η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας Ρίο 2016.

Παράλληλα, σε ένδειξη αναγνώρισης της ανεκτίμητης προσφοράς τους στον Πιερικό αθλητισμό τιμήθηκαν οι:

  • Κώστας Καρυώτης: Αθλητής με διεθνείς διακρίσεις κατά το παρελθόν και με σημαντική εν γένει σήμερα προσφορά στην κωπηλασία ως πρόεδρος του ΝΟΚΑΤ.
  • Θεόδωρος Διαμαντόπουλος: Αθλητής ποδοσφαίρου και στίβου, πρώην πρόεδρος Αρχελάου Κατερίνης και ΤΕ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας.
  • Αλέκος Τσιώτσιος: Δημιουργός του Πιερικού μπάσκετ, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην πρώτη εθνική κατηγορία, την περίοδο 1982-1983.
  • Θωμάς Λιάπης: Πρώην πρόεδρος ΤΕ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας. Επί των ημερών του φιλοξενήθηκαν στο νομό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών Μαραθωνίου Δρόμου και οι  Βαλκανικοί στίβου και ανωμάλου δρόμου.
  • Γεώργιος Τανατζής: Επί σειρά ετών Διεθνής διαιτητής μπάσκετ, σήμερα επίσημος καθηγητής διαιτησίας FIBA.
  • Δαμιανός Ευθυμιάδης: Μέχρι πρότινος Διεθνής Διαιτητής Ποδοσφαίρου. 
  • Ιωάννης Δέλκος: Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης ΕΡΤ και επί σειρά ετών διοικητικό μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).
  • Περικλής Χατζηγιάννης: Δημοσιογράφος, Ανταποκριτής ειδήσεων και εξωτερικός αθλητικός συντάκτης ΕΡΤ (Τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ).

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Σάββας Χιονίδης: «Ελληνική παράδοση ο αθλητισμός»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και κουστούμι

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε: «Είναι μία σπουδαία ημέρα, την οποία οφείλουμε να την έχουμε καθημερινά στο μυαλό μας. Η ημέρα του Ολυμπισμού & Αθλητισμού. Τεράστιας σημασίας ο Αθλητισμός, ο οποίος ουσιαστικά είναι μια  Ελληνική παράδοση. Κρατούμε τις παραδόσεις μας λοιπόν όχι μόνο σε ό, τι αφορά τον Πολιτισμό, αλλά και στο ευ αγωνίζεσθαι, τον Ολυμπισμό, την προσπάθεια που γέννησε η Ελλάδα. Και αυτό διαδόθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και είναι σήμερα αναγνωρισμένο και έχει αναφορά στην Ελλάδα μας, που παρά το γκρίζο που βιώνει το τελευταίο διάστημα θα σταθεί όρθια. Άλλωστε στάθηκε όρθια διαχρονικά πολλές φορές και σε δυσκολότερες κρίσεις. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να μπορούμε σήμερα με αυτή την σεμνή εκδήλωση να τιμήσουμε όσους μας τίμησαν. Τους Ολυμπιονίκες μας, τους αθλητές, τους ανθρώπους οι οποίοι κατέθεσαν ψυχή για να υπάρξουν αυτά τα φυτώρια, στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο, στον στίβο, τον Βασιλιά τον Αθλημάτων. Γιατί ο στίβος – όπως είπα πρόσφατα στην εκδήλωση που μας βράβευσε ο ΣΕΓΑΣ για την υποστήριξή μας σε αυτό το κομμάτι – είναι η ατελείωτη μοναξιά, η ατελείωτη προσπάθεια του αθλητή, με αντίπαλο τον πήχυ, το χρονόμετρο, τον συναγωνισμό, οι αντίπαλες ομάδες, μία παγκόσμια κοινότητα. Και έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε Ολυμπιονίκες, σπουδαίους αθλητές, διαιτητές πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά και παράγοντες αφανείς που καταθέτουν ψυχή προκειμένου να έχουμε προσδοκίες για το αύριο, για τα παιδιά μας. Σήμερα είναι μια ημέρα τιμής και μνήμης επίσης για τον Τάκη Παρασκευόπουλο. Αυτό που έδωσε γέννησε σπουδαίους αθλητές στον στίβο και συνεισέφερε πάρα πολλά. Όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν στο Ναυτικό Όμιλο και τον σημερινό πρόεδρο και Ολυμπιονίκη Κώστα Καρυώτη και συνεχίζουν με την ίδια δύναμη. Με την ίδια δύναμη στον Αρχέλαο, που τα Δ.Σ. διαχρονικά συνέβαλαν να έχουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο όλα τα αθλήματα, μεταξύ των οποίων, τη χειροσφαίριση,  τον Σκούφα, τον μεγάλο αυτό προπονητή, που έβγαλε αθλητές. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν την ψυχή τους και μετέδωσαν τη φλόγα τους. Για όλους αυτούς πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι. Γιατί χωρίς ανθρώπους δεν δημιουργούνται σημαντικά πράγματα, δεν γίνονται επιτυχίες, όσα γήπεδα και αν έχεις, όσο τέλεια και αν τα έχεις οργανωμένα. Είναι η δύναμη της ψυχής των ανθρώπων. Η Κατερίνη μπορεί. Απέδειξε ότι το έχει. Η Κατερίνη μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα από τα νέα μας παιδιά. Προσδοκούμε πολλά και βέβαια κάθε τόσο έρχονται και μεγαλύτερες νίκες. Να είμαστε καλά και να γιορτάζουμε τα καλά του Ελληνισμού, της κοινωνίας μας, τα καλά που μας έδωσαν κληρονομιά οι πρόγονοί μας».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αγίας Πετρούπολης & πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Θεόδωρος Παυλίδης, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Οι αξίες  του Ολυμπισμού χθες και σήμερα», ενώ όπως σημείωσε στον επίλογο: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος αυτή τη συγκεκριμένη μέρα και σας μεταφέρω το αίσθημα υπερηφάνειας που νιώθω, καθώς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε κάνατε πραγματικότητα το όνειρό σας, το όνειρο του κάθε δημότη, αλλά και το όνειρο του κάθε Έλληνα στην Ελλάδα και απανταχού».

https://daios-adamos.gr/

Οι παριστάμενοι

Την εκδήλωση παρακολούθησαν: η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης, ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Γρηγόρης Μιτσοκάπας, ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου Γιώργος Κουκουλιάτας κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων & συλλόγων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, κουστούμι

Απονομές

Στη διάρκεια απονομής συμβολικών αναμνηστικών με το έμβλημα του Οργανισμού Πολιτισμού και του Δήμου Κατερίνης αντίστοιχα, από τον Δήμαρχο, αντιδημάρχους, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΠΑΠ επισημάνθηκαν τα εξής:

Ο Ολυμπιονίκης – Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος σημείωσε: «Οι μοναδικές δομές, υποδομές και οργανισμοί που επιστρέφουν στην κοινωνία τα αποτελέσματά τους είναι τα σχολεία και τα γήπεδά μας και πρέπει να τα φροντίσουμε την επόμενη ημέρα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως κόρη οφθαλμού. Έγινε αναφορά από τον Δήμαρχο στον Τάκη Παρασκευόπουλο. Τον προπονητή μου. Τον άνθρωπο που μου έλεγε ότι θα γίνεις Ολυμπιονίκης. Πολλές φορές σε δύσκολες στιγμές θέλησα να τα παρατήσω. Αλλά η επιμονή αυτού του ανθρώπου που με βοήθησε τόσο πολύ στη ζωή μου και έφτασα έως εδώ σήμερα με έκανε να μείνω. Θέλω να συγχαρώ τους συναθλητές μου. Χαίρομαι που είμαι ο πρώτος στην εποχή της τεχνολογίας που ξεκίνησα ως Ολυμπιονίκης και ακολούθησαν και άλλοι μετά από εμένα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο μετάλλιο από το συναντάς γονείς που να σου εκφράζουν ευχαριστίες γιατί συνέβαλες να ασχοληθούν τα παιδιά τους με τον αθλητισμό. Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και κουστούμι

Ο Σάββας Καρυπίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ τον Δήμο Κατερίνης για την Τιμή. Ευχαριστώ την πόλη μου. Όλοι μαζί θα πρέπει να είμαστε αγαπημένοι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Ως αθλητής για μία περίοδο 20 και πλέον ετών, θα επιδιώξω εφεξής σε αυτό τον τομέα να δώσω τα φώτα μου στα παιδιά της περιοχής και να γίνουν οι Ολυμπιονίκες της πόλης μας».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Pin It on Pinterest

Shares
Share This