Επιλογή Σελίδας

Ο Καμπάκ είχε κάνει το 1-1 για την Στουτγκάρδη, όμως οι παίκτες έπρεπε να περιμένουν με αγωνία να δώσουν το ΟΚ οι διαιτητές από την αίθουσα του VAR, καθώς υπήρχε υποψία για οφσάιντ. Τα δευτερόλεπτα που πέρασαν ήταν κάτι σαν κόλαση για τους Σουηβούς.

Ο Βίλενμποργκ έδειξε αρχικά τη σέντρα, όμως όταν πίεσε με το δάχτυλο το ακουστικό του ο χρόνος σταμάτησε για τους γηπεδούχους. Ο Καμπάκ σταμάτησε να πανηγυρίζει, ο Δώνης, από τον οποίο η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Τούρκου, κοιτούσε με αγωνία, στον πάγκο ήταν έτοιμοι για την απόγνωση. «Σε αυτά τα λεπτά έπαθα δύο εμφράγματα», θα πει στη συνέχεια ο τεχνικός Βάιντσιρλ.

Στο τέλος, όμως, όλα πήγαν καλά για την Στουτγκάρδη, που απέφυγε την ήττα και για λίγο ακόμα ένιωθε την ευφορία μίας τέτοιας φάσης. Στα επόμενα λεπτά και οι δύο ομάδες βγήκαν στην επίθεση, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά το ντέρμπι της ουράς δεν ανέδειξε νικητή. Ίσως οι γηπεδούχοι να ένιωσαν λίγο καλύτερα, καθώς διατήρησαν τη διαφορά τους στο +4 από τον απευθείας υποβιβασμό.

«Ξυπνήστε! Ξυπνήστε!», φώναζαν οι οπαδοί των γηπεδούχων στο πέταλο μετά το τέλος της αναμέτρησης. Αυτό αποτελεί το μότο και για τις δύο ομάδες, τις δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Bundesliga, από το ξεκίνημα της σεζόν. Το μήνυμα πίσω από αυτές τις λέξεις είναι απλό για την Στουτγκάρδη: αυτή τη φορά ο Βάιντσιρλ είχε όλα τα όπλα στη διάθεσή του, κάτι που δεν έχει συμβεί στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, όμως μάλλον οι Σουηβοί έχουν ξεχάσει πώς να τα χρησιμοποιήσουν. Η κριτική εστιάζεται κυρίως στον πρόεδρο Βόλφγκανγκ Ντίτριχ, στο πρόσωπο του οποίου οι οπαδοί βλέπουν όλα τα άσχημα των τελευταίων μηνών.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Το να ποντάρεις αποκλειστικά στο ατομικό ταλέντο μπορεί να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι σε αυτό το πρωτάθλημα. Και η Στουτγκάρδη δεν μπορεί να έχει παράπονο από τη θέση που βρίσκεται στη βαθμολογία. Η πικρή αλήθεια είναι ότι λίγα έχουν αλλάξει μετά τις μεγάλες αλλαγές του χειμώνα. Ο τεχνικός διευθυντής Χίτσλσπέργκερ τόνισε ότι θα στηρίξει μέχρι τέλους τον προπονητή, ακόμη και αν ο σύλλογος διεκδικήσει την παραμονή στα μπαράζ.

Θα πρέπει να λάβει υπόψη, όμως, ότι η φετινή συγκομιδή είναι η χειρότερη σε αυτό το σημείο της σεζόν. Χειρότερη ακόμη από το 2016, όταν στο τέλος ήρθε ο οδυνηρός υποβιβασμός. «Πολλή καρδιά, θέληση και καλό ηθικό», είδε ο Βάιντσιρλ μετά το γκολ της Νυρεμβέργης. «Δεν τα έχουμε παρατήσει ακόμα». Ο τερματοφύλακες Τσίλερ τα έριξε στην τύχη, ο Βάιντσιρλ στην έλλειψη αυτοπεποίθησης, όμως αυτό που στο τέλος έκλεψε πραγματικά την παράσταση και έδειξε πόσο μακριά είναι οι δύο ομάδες σε επίπεδο… νοημοσύνης είναι οι δηλώσεις του τεχνικού της Νυρεμβέργης, Λούκας Μιλ.

«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και ήδη σκεφτόμαστε το παιχνίδι με την Σάλκε. Χρειαζόμαστε υπερηφάνεια και πρέπει πάντα να μπορούμε να έχουμε το κεφάλι μας ψηλά». Ούτε δικαιολογίες, ούτε άγνοια της κατάστασης. Παρά τη διαφορά στη βαθμολογία οι Βαυαροί δείχνουν να έχουν αυτό που χρειάζεται για να προλάβουν τουλάχιστον τα μπαράζ. Όσο για την Στουγκάρδη, συνεχίζει να μην θέλει να αντιμετωπίσει την πραγματική κατάσταση. Μία κόλαση από την οποία μπορεί να ξεφύγει μόλις για λίγα λεπτά.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This