Επιλογή Σελίδας

Του Θοδωρή Τσούτσου

Μέσα στην ανακατωσούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε πολλά επίπεδα, υπήρξε και μια σπουδαία είδηση. Ως σπουδαία, βέβαια, δεν παρουσιάστηκε διότι δεν έχει απόχρωση. Δεν έχει, δηλαδή, οπαδική βάση. Αλλά είναι σπουδαία και ξεκάθαρα ποδοσφαιρική. Αρκεί να μείνει μόνο τέτοια… 

Η αναφορά για την απόφαση της δημιουργίας του προπονητικού κέντρου των Εθνικών ομάδων. Το πώς θα γίνει αυτό, ας το βρουν εκείνοι που θα αναλάβουν το έργο. Το οικονομικό σκέλος, οι οικονομικοί σύμβουλοι. Τη μορφή, οι αρχιτέκτονες. Οι μηχανικοί. Οι κατασκευαστές. Τον τρόπο χρήσης, οι νομικοί. Τη συμφωνία, οι φορείς. 

Αλλά ό,τι και να αποφασίσουν και όπως και να προχωρήσουν το έργο, δεν θα πρέπει κανείς να “ακουμπήσει” την ποδοσφαιρική σημασία του. Το να αποκτήσουν οι Εθνικές ομάδες προπονητικό κέντρο, στην πραγματικότητα θα πρέπει να αφορά σε ολόκληρη ποδοσφαιρική κοινότητα. Όχι μόνο θα πρέπει να χαιρετίσει την προσπάθεια, αλλά και να συνδράμει σε αυτήν!

Η δημιουργία του προπονητικού κέντρου των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας δεν μπορεί να έχει ούτε μικροκομματικά συμφέροντα, ούτε μικροποδοσφαιρικά συμφέροντα, ούτε αυτοδιοικητικά συμφέροντα, ούτε οτιδήποτε άλλο, πέρα από το ίδιο το συμφέρον των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

Συμφέρον που θα είναι ξεκάθαρα ποδοσφαιρικό, που είναι ικανό να αλλάξει τη ζωή της Εθνικής μας. Κατ’ επέκταση και του ίδιου του ποδοσφαίρου μας, αν υπάρξει η δυνατότητα η σημασία του να φτάσει μέχρι εκείνο το σημείο. 

Με λίγα λόγια θα πρέπει να είναι ένα έργο το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα. Θα ολοκληρωθεί σύντομα. Θα πραγματοποιηθεί χωρίς διακοπές. Με εντελώς ξεκάθαρες διαδικασίες. Και με κοινό στόχο. Την Εθνική ομάδα. Τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Τους Ομοσπονδιακούς προπονητές. Τους ανθρώπους των αγωνιστικών τμημάτων. 

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Αυτούς. Οι υπόλοιποι απλώς θα πρέπει να περιμένουμε τους καρπούς της δουλειάς τους. Διότι με τέτοιες συνθήκες, ποδοσφαιρικές, με υποδομές που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες όταν μιλάμε για Εθνικές ομάδες, είναι νομοτελειακό ότι θα υπάρξουν καρποί. Αρκεί να θέλουμε να τους φυτέψουμε… 

Σε μια χώρα που το ποδοσφαιρικό μέρος μπαίνει σε δεύτερη μοίρα στις συζητήσεις των αρμόδιων του αθλήματος, μια ξεκάθαρα ποδοσφαιρική εξέλιξη όπως αυτή, ας μην την πάρει η μπάλα…

Πηγή: Σπορ FM

Pin It on Pinterest

Shares
Share This