Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ligue 1 με την 32η αγωνιστική να είναι πολύ σημαντική στα μέτωπα της κορυφής αλλά των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Πάμε να δούμε τι έχουμε:

Montpellier Herault SC (8) – Toulouse FC (14)     @ Stade de la Mosson, Montpellier 

Προϊστορία:  14 – 4 – 4  (τελευταία 10ετία:  5-3-1,  7/9 Under,  5/9 GG,  7/9 2-3 Goals) 

Η Montpellier επιστρέφει μετά την ήττα στο ντέρμπι του Νότου από τη Nice και πλέον βρίσκεται στην όγδοη θέση, όμως μόλις πέντε βαθμούς μακρία από τη θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αντιθέτως η Toulouse πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη με το ίδιο σκορ επί της Nantes και πλέον χρειάζεται μαθηματικά λίγους βαθμούς για να σιγουρέψει την παραμονή της και φέτος. Μονόπλευρο εν πολλοίς το ενδιαφέρον στη σημερινή αναμέτρηση με ισχυρή προϊστορία υπέρ της γηπεδούχου.

Παιχνίδι που μοιάζει εύκολη νίκη των γηπεδούχων, όμως κρύβει αρκετές παγίδες καθώς και η Montpellier εμφανίζει πολλά σκαμπανεβάσματα. Μια καλή επιλογή θα ήταν το no goal εδώ, αλλά εμείς θα πάμε στο συνδυασμό της διπλής ευκαιρίας με το under 3.5 goals ανοίγοντας λίγο το περιθώριο των τερμάτων.
.

Stade Rennais FC (11) – OGC Nice (7)     @ Roazhon Park, Rennes 

Προϊστορία:  24 – 12 – 10  (τελευταία 10ετία:  4-3-3,  6/10 Over,  5/10 GG,  6/10 2-4 Goals)

Οι Rennais υπέστησαν οδυνηρή ήττα στην έδρα της Nimes για την εξ αναβολής αναμέτρηση μεσοβδόμαδα και πλέον τα περιθώρια για ευρωπαϊκά όνειρα αρχίζουν να εξαντλούνται. Από την άλλη πλευρά, οι Aiglons του Patrick Vieira δείχνουν μια αξιοζήλευτη σοβαρότητα και συνέπεια στα θετικά αποτελέσματα δεδομένου του περιορισμένου ρόστερ και των φετινών δυνατοτήτων τους. Δυνατή η ομάδα της Βρετάνης μπροστά στο κοινό της, ενώ σύμμαχος της Nice είναι η προϊστορία που τη θέλει να αποσπά αρκετά θετικά αποτελέσματα στη σημερινή έδρα.

Λιγο η κόπωση των συνεχομενων παιχνιδιών -ειδικα για τους γηπεδούχους- λίγο η σκοπιμότητα και ο αμυντικός προσανατολισμός -κυρίως των φιλοξενούμενων μας οδηγούν στην επιλογή των λίγων γκολ που μας προσφέρεται σε αρκετά καλή απόδοση.
.

AS Saint-Etienne (5) – FC Girondins de Bordeaux (13)     @ Stade Geoffroy-Guichard, St.Etienne

Προϊστορία:  30 – 19 – 9  (τελευταία 10ετία:  2-6-2,  6/10 Over,  9/10 GG,  8/10 2-4 Goals)

Η πρόσληψη του Paulo Sousa είχε ευεργετικές συνέπειες για τους Γιρονδίνων που επικράτησαν της Marseille την προηγούμενω αγωνιστική, σήμερα όμως τα πράγματα φαντάζουν αρκετά πιο δύσκολα στην έδρα μιας πολύ φορμαρισμένης αλλά και αποφασισμένης ομάδας, όπως η φετινή St.Etienne. Μονόπλευρο το βαθμολογικό κίνητρο αν και οι γηπεδούχοι Stephanois τα βρίσκουν πάντα σκούρα απέναντι στους σημερινούς αντιπάλους τους.

Η St.Etienne έχει φυσιολογικά τον πρώτο λόγο απόψε, όμως δεν πρέπει να υποτιμούμε την Bordeaux που με σύμμαχο την προϊστορία θα επιδιώξει να διευρύνει το θετικό της σερί. Επιλογή μας τα 2-4 γκολ που έχουν επιβεβαιωθεί τις έξι τελευταίες φορές που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες στο Geoffroy-Guichard.
.

Lille OSC (2) – Paris Saint-Germain (1)     @ Stade Pierre-Mauroy, Lille 

Προϊστορία:  23 – 10 – 9  (τελευταία 10ετία:  2-3-5,  5/10 Over,  5/10 NG,  6/10 2-4 Goals)

Ματς αποδείξεων για την εντυπωσιακή φετινή Lille απέναντι στη βέβαιη πρωταθλήτρια και φέτος Paris St.Germain, η οποία εάν δεν ηττηθεί απόψε στο Pierre -Mauroy στέφεται και τυπικά πρωταθλήτρια με τη διαφορά των 20β. από τη σημερινή αντίπαλό της. Αντικειμενικά, έχουμε μπροστά μας τις δύο καλύτερες, πιο σταθερές και εντυπωσιακές ομάδες της φετινής κούρσας.

Εάν οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τόσες απουσίες θα μιλούσαμε από διαφορετική οπτική γωνία. Τώρα όμως οι γηπεδούχοι Lillois έχουν πιθανότητες ακόμη και νίκη απέναντι στην ομάδα του Tuchel. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι πολύ πιθανό το αμφίσκορο αποτέλεσμα που εμφανίζεται στις περισσότερες μονομαχίες των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας.
.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Συνοπτικά:
France – Ligue 1 (J32)
16:00 Montpellier HSC – Toulouse FC 1X & Under 3.5 Goals (1.57) 2-1 FT
16:00 Stade Rennais FC – OGC Nice Under 2.5 Goals (1.67) 0-0 FT
18:00 AS Saint-Etienne – FC Girondins Bordeaux 2 – 4 Goals (1.59) 3-0 FT
22:00 Lille OSC – Paris St.Germain Goal/Goal (1.69) 5-1 FT

Pin It on Pinterest

Shares
Share This