Επιλογή Σελίδας

Σε έναν τελικό που ξεκίνησε με διαφορετικές προϋποθέσεις και υποσχέσεις, η ΑΕ Καρίτσας κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣ Πιερίας για το 2019, επικρατώντας εύκολα με 2-0 του Πιερικού ο οποίος αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο και χωρίς κανονικό τερματοφύλακα από το 20ο λεπτό της συνάντησης!  Με τον Τοπουζλή να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Μέγα και χωρίς αναπληρωματικό γκολκίπερ στον πάγκο, η ομάδα της Κατερίνης πάλεψε για 70 περίπου λεπτά με τον Μηλιώτη (επιθετικός) κάτω από τα γκολποστ και με αριθμητικό μειονέκτημα, απέναντι σε μία ΑΕ Καρίτσας που ήταν σοβαρή, δεν απειλήθηκε επί της ουσίας και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην νίκη και στην διατήρηση των … σκήπτρων στον θεσμό του Κυπέλλου, κατακτώντας το δεύτερο τρόπαιο σε τρεις τελικούς την τελευταία τριετία!

Στο 7ο λεπτό του αγώνα, η ΑΕ Καρίτσας απείλησε για πρώτη φορά όταν ο Κυρτέγος με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, ανάγκασε τον Τοπουζλή να παραχωρήσει κόρνερ.

Στο 11′ ο Πιερικός απάντησε στις ευκαιρίες με τον Λαζαρίδη να πιάνει δυνατό δεξί σουτ ύστερα από την απομάκρυνση των αμυνόμενων της Καρίτσας, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι “κιτρινόμαυροι” θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ στην αναμέτρηση όταν ο Μακράκης ύστερα από τροφοδότηση του Κυρτέγου, είχε την έμπνευση εκτός περιοχής να στοχεύσει στην αριστερή πλευρά του Τοπουζλή και να βρει δίχτυα με εκπληκτικό δεξί πλασέ κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του!

Στο 20ο λεπτό σημειώθηκε η φάση που επηρέασε όλη την ιστορία της αναμέτρησης! Ο Κυρτέγος με φανταστική μπαλιά πίσω από το κέντρο έβγαλε τον Μακράκη σε πλεονεκτική θέση, με τον Τοπουζλή να βγαίνει από την εστία του και να κάνει κακή εκτίμηση της φάσης ανατρέποντας τον επιθετικό της Καρίτσας έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής Μέγας έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον πορτιέρε του Πιερικού ως τελευταίο παίκτη, αναγκάζοντας τον Νίκο Θεοδοσιάδη να επιστρατεύσει τον Μηλιώτη να φορέσει γάντια για το υπόλοιπο του αγώνα!

Στο ημίωρο, η ομάδα της Καρίτσας διπλασίασε τα τέρματά της όταν έπειτα από κόρνερ του Κυρτέγου, ο προωθημένος Κωτσίοπουλος με προβολή στο πρώτο δοκάρι βρήκε δίχτυα δίνοντας “μαξιλαράκι ασφαλείας” στην ομάδα του!

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Στο δεύτερο μέρος, ο Πιερικός είχε να ανέβει ένα “γολγοθά” με τους παίκτες της Καρίτσας να ανταποκρίνονται επάξια στα αμυντικά τους καθήκοντα και να μην αγωνίζονται … στα κόκκινα όπως ήταν φυσικό.

Στο 63′ ο Κωτσίοπουλος έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και τρίτο της ομάδας του, όταν έπιασε δυνατή κεφαλιά, με τον Λαζαρίδη να καταφέρνει να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή!

https://www.facebook.com/rodi.eleftheriadou

Στο 84′ ο Τσιώμης βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε με το δεξί, με τον κατ’ ανάγκη τερματοφύλακα του Πιερικού Μηλιώτη να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση με τα πόδια διατηρώντας το σκορ στο 2-0!

Στο 90+1′ ο Μηλιώτης έκλεψε και πάλι την παράσταση, όταν ύστερα από περίτεχνη ενέργεια και όμορφο σουτ του Σαμανίδη, εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο!

Διαιτητική ομάδα: Μέγας, Φωτιάδου, Τσικλητάρη και 4ος Ντουράκογλου

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΑΕ Καρίτσας (Αλέξανδρος Κούρτογλου): Παπατολίκας, Καραγκούνης, Λαγδάρης, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Τροίρης, Δημητρουλόπουλος (63′ Σαμανίδης), Οικονόμου, Μπενίσκος (39′ Κυπαρίσσης λ.τ), Κυρτέγος (88′ Μητράκας), Μακράκης (76′ Τσιώμης).

Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Τοπουζλής, Τουλίκας, Κραγιόπουλος, Χατζηδίμπας, Αθ.Καρτσαμπάς, Αλ.Καρτσαμπάς (22′ Μηλιώτης), Λαζαρίδης, Αλσίνο Σάντος (46′ Κυπαρίσσης), Σεχολάρι, Ντινόπουλος (46′ Κωτσιαρίδης), Μπουζούκης (72′ Κωστόπουλος).

Θυμηθείτε, το LIVE της αναμέτρησης από το katerinisport.gr, πατώντας εδώ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This