Επιλογή Σελίδας

Του Μιχάλη Τσόχου

Τις μεγάλες ομάδες δεν τις κάνουν μόνο τα τρόπαια, δεν τις κάνουν μόνο τα χρήματα, δεν τις κάνει τίποτα από αυτά για την ακρίβεια, αν δεν υπάρχει ο κόσμος. Τα 34 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι τόσα πολλά που αν δεν είσαι πραγματικά μεγάλη ομάδα κινδυνεύεις με αφανισμό και για να είσαι πραγματικά μεγάλη ομάδα χρειάζεσαι κόσμο.

Ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα 34 χρόνια που δεν πήρε πρωτάθλημα παρέμεινε μεγάλη ομάδα γιατί ο κόσμος του ήταν πάντα εκεί. Αυτά τα 34 χρόνια είναι δεκάδες τα ματς που στην Τούμπα δεν έπεσε καρφίτσα, είναι δεκάδες τα ματς που ο κόσμος του ΠΑΟΚ ταξίδεψε μαζικά μακριά από τη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει την ομάδα.

Αυτός ο τίτλος λοιπόν ανήκει περισσότερο από κάθε άλλον σε αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια, ήταν εκεί για να στηρίζουν αυτή την ομάδα και να την διατηρούν μεγάλη. Διότι αν είχαν πάψει να είναι εκεί, θα είχε πάψει να υπάρχει ο ΠΑΟΚ, τουλάχιστον στη μορφή που τον ξέρουμε.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Είναι φανερό ότι αυτός ο προπονητής, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και αυτοί οι παίκτες έγραψαν ιστορία, είναι αυτονόητο ότι χωρίς τον Ιβάν Σαββίδη ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το πρωτάθλημα, αλλά είναι επίσης δεδομένο ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα και τα τελευταία χρόνια της εποχής Σαββίδη, δεν θα είχαν συμβεί, αν ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν ήταν εκεί να διατηρεί τον σύλλογο στο επίπεδο που του αρμόζει. Ενας κόσμος που τον στήριξε οικονομικά στις δύσκολες στιγμές και έδωσε το δικαίωμα στο σύλλογο να είναι εκεί και να ελπίζει ότι θα έρθουν και οι καλύτερες ημέρες. Πέρασαν 34 χρόνια, αρκετά από αυτά πολύ δύσκολα, αλλά οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν τα παράτησαν ποτέ, δεν άφησαν το σύλλογο να μικρύνει ποτέ. Σήμερα λοιπόν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, το πρωτάθλημα αυτό ανήκει σε αυτόν τον κόσμο, όχι για την υπομονή που έκανε, αλλά για την πίστη και την στήριξη που προσέφερε στο club όλα αυτά τα χρόνια που οι τίτλοι έλειπαν.

https://www.facebook.com/rodi.eleftheriadou

Αυτό το πρωτάθλημα ανήκει στους ΠΑΟΚτσήδες που γέμιζαν την Τούμπα με Βουλινό, με Μπατατούδη, στους φίλους του ΠΑΟΚ που μπήκαν ασπίδα δίπλα στον πρόεδρο Ζαγοράκη για να μην διαλυθεί το club, σε όλους αυτούς που ήταν εκεί όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια για να στηρίζουν και να δυναμώνουν τον ΠΑΟΚ. Οταν 34 χρόνια λείπει ένα πρωτάθλημα, αλλά εσύ είσαι πάντα εκεί, αυτός ο τίτλος είναι δικός σου, όλοι οι υπόλοιποι που τον έφεραν είναι σημαντικοί αλλά ακολουθούν…

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This