Επιλογή Σελίδας

Ανήμερα των 28ων γενεθλίων του, ο Jan-Lennard Struff έπαιξε καταπληκτικό τένις στο Pista Rafa Nadal και άφησε τον Στέφανο Τσιτσιπά εκτός προημιτελικών στο Barcelona Open.

Εμπόδισε τον επαναληπτικό του περσινού τελικού του Barcelona Open o Jan-Lennard Struff, ο οποίος κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-4, 3-6, 6-2 και θα αντιμετωπίσει εκείνος τον Rafael Nadal αύριο, για τα προημιτελικά της Βαρκελώνης.

Ο 28χρονος Γερμανός έκανε ένα μεγάλο ματς, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στον Έλληνα πρωταθλητή και αξιοποιώντας κάθε αδυναμία του σε 1ο και 3ο σετ. Με 31 winners και 20 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον τρομερό του αγώνα ο Struff, ενώ 29 winners και 32 αβίαστα λάθη είχε ο Τσιτσιπάς.

Μπήκε πολύ επιθετικά ο Struff στο ματς και βρήκε χώρο να πιέσει τον Τσιτσιπά στο 5ο game, φτάνοντας για πρώτη φορά σε break point (2-2, 15-40) και αξιοποιώντας την πρώτη του ευκαιρία για να περάσει μπροστά με 3-2.

Κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμά του ο Γερμανός, ενώ στο 9ο game είχε και 3 set point, για να κάνει νέο break για το 6-3. Ο Στέφανος πάλεψε και κράτησε το σερβίς του για το 5-4, έχασε όμως τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο σετ, από το 5-4, 15-40. Ο Stuff επέστρεψε από διπλό break point και με 4 σερί πόντους κράτησε το σερβίς του για το 6-4. 

Στο 2ο σετ ο Struff έριξε λίγο το επίπεδό του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Στέφανος. Αφού ανταπεξήλθε από το 3-3, 0-30 και κράτησε το σερβίς του στο 7ο game, ο πρωταθλητής μας βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία που έψαχνε στο 8ο game, στο οποίο προηγήθηκε με 0-40.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Εκμεταλλεύτηκε την 3η ευκαιρία του για το πρώτο του break στο ματς, που τον έβαλε μπροστά με 5-3 και του έδωσε την ευκαιρία να σερβίρει λίγο μετά με επιτυχία για την κατάκτηση του σετ.

Στο 3ο σετ ο Γερμανός ξεκίνησε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 3-0, ο Τσιτσιπάς ωστόσο απάντησε και μείωσε σε 3-2. Είχε ακόμα ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς όμως ο 20χρονος Έλληνας, που το πλήρωσε. Ο Struff πέρασε και πάλι μπροστά με break για το 4-2, με love service game έφτασε στο 5-2 και έκανε νέο break στον Τσιτσιπά στο 8ο game, για να “κλειδώσει” μια μεγάλη πρόκριση στο 3ο του match point.

Αυτή ήταν η 4η Top 10 νίκη στην καριέρα του Struff, που πήρε ρεβάνς από τον Στέφανο για την ήττα του στη Σόφια πριν 2,5 μήνες περίπου. Οι 2 από τις 4 σημαντικότερες νίκες του, ήταν σ’ αυτή τη σεζόν, αφού τον προηγούμενο μήνα είχε κερδίσει και τον Alexander Zverev στο Indian Wells.

Αύριο τον περιμένει η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορεί να υπάρξει στο χώμα, αυτή του Rafael Nadal, που διεκδικεί στη Βαρκελώνη τον 4ο συνεχόμενο και 12ο συνολικά τίτλο του!

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This