Επιλογή Σελίδας

Στην Ντόχα άνοιξε σήμερα η 10η χρονιά της σειράς αγώνων Diamond League. Στο στάδιο Χαλιφά, όπου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα συγκεντρωθεί η ελίτ του παγκόσμιου στίβου, συγκεντρώθηκαν ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του πλανήτη.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Κώστας Φιλιππίδης, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα δώσει το παρών στη σειρά αγώνων. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε τους αγώνες του με άλμα στα 5,46 μ., σε έναν αγώνα όπου στο σύνολο τους οι μετέχοντες είχαν μια πρώτη ευκαιρία να βρουν τον αγωνιστικό τους ρυθμού. Ο Σαμ Κέντρικς ήταν εκείνος που ξεχώρισε, αφού ήταν νικητής με 5,80 μ., ενώ ακολούθησαν ο Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) με 5,71 μ. και ο Σιέτο Γιαμαμότο με 5,61 μέτρα. Ο Πιοτρ Λίσεκ έμεινε στην τέταρτη θέση με 5,46 μ., ύψος που πέρασαν συνολικά πέντε αθλητές, με τον Φιλιππίδη να καταλαμβάνει την έβδομη θέση. Ο αθλητής μας νωρίτερα ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,31 μέτρα.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Στη δισκοβολία ο Ντάνιελ Σταλ (Σουηδία) ξεκίνησε ιδιαίτερα δυνατά αφού έβαλε σημάδι στα 70,56 μ. και έγινε ο κορυφαίος του πλανήτη, ενώ η επίδοση του αποτελεί ρεκόρ diamond league. Εντυπωσιακά ξεκίνησε τη χρονιά και η Κατρίν Ιμπαργκουέν (Κολομβία), που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα προσπαθήσει να κάνει το νταμπλ σε τριπλούν και μήκος. Σήμερα η παγκόσμια πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στο μήκος, όπου πέτυχε 6,74 μ. και άφησε στη δεύτερη θέση την Μαρίνα Μπεχ- Ρόμαντσουκ (Ουκρανία) με 6,74 μ. και στην τέταρτη στην Μπροκ Στράτον (Αυστραλία) με 6,73 μέτρα. Η Νταλιλάχ Μουχαμάντ ξεκίνησε τη χρονιά με 53.61 στα 400 μ. εμπ. για να δείξει από την αρχή της σεζόν πως θέλει να επιστρέψει στο ίδιο στάδιο τον Σεπτέμβριο, για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η 29χρονη αθλήτρια βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης και την κορυφαία επίδοση στον πλανήτη. Στη γραμμή του τερματισμού κρίθηκε ο νικητής στα 800 μ. με τον Νιτζέλ Άμος (Μποτσουάνα) να επικρατεί με 1.44.29, έναντι του 1.44.50 του Εμμανουέλ Κορίρ (Κένυα) και το 1.44.70 του Ντόναβαν Μπράζιερ (ΗΠΑ). Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στα 3.000 μ. στιπλ σημείωσε ο Ελ Μπακαλί (Μαρόκο) με 8.07.22.

Στο ύψος η 18χρονη Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσιχ ξεπέρασε το 1,96 μ. και έγινε η νεαρότερη νικήτρια στην ιστορία της διοργάνωσης του Diamond League.

https://daios-adamos.gr/

Εξαιρετική κούρσα έγινε στα 3.000 μ. των γυναικών με την Χέλεν Όμπιρι (Κένυα) να αποδεικνύεται ιδιαίτερα δυνατή στα τελευταία μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια κατάφερε να αντισταθεί στην πίεση που της άσκησε η Γκενζεμπέ Ντιμπάμπα και τερμάτισε πρώτη σε 8.25.60, έναντι 8.26.20 της αθλήτρια από την Αιθιοπία.

Στα 800 μ. η πολυσυζητημένη τις τελευταίες ημέρες, λόγω της απόφασης του CAS, Κάστερ Σεμένια, ήταν νικήτρια στα 800 μ. με το εμφατικό 1.54.98 στην τελευταία ίσως κούρσα της στην απόσταση. Σαρωτική ήταν η παρουσία των αθλητών της Κένυας στα 1.500 μ., αφού κατέλαβαν τις επτά πρώτες θέσεις στο αγώνισμα. Ο Ελιγιάχ Μανανγκόι ήταν πρώτος με 3.32.21, επίδοση που είναι η κορυφαία στον κόσμο. Η κορυφαία Ευρωπαία σπρίντερ των τελευταίων ετών, Ντίνα Άσερ Σμιθ (Μ. Βρετανία) ήταν πρώτη στα 200 μ. με 22.26, επίδοση που την φέρνει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας λίστας. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς Diamond League θα γίνει στις 18 Μαΐου στη Σανγκάη, με έντονη ελληνική παρουσία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Yaroslava Mahuchikh of #Ukraine wins the Women’s High Jump in 1.96m, to become the youngest woman ever to win a #DiamondLeague event. ? #DohaDL #DLDoha

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Doha Diamond League (@dohadiamondleague) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Daniel Stahl wins the Men’s Discus with an incredible 70.56m throw. A new DL #record. The #Swedes are definitely proud, we’re sure! ? #DiamondLeague #DLDoha #DohaDL

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Doha Diamond League (@dohadiamondleague) στις

Pin It on Pinterest

Shares
Share This