Επιλογή Σελίδας

Μια μέρα μετά το Ραμπάτ, και το Εστορίλ έγινε ελληνικό! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυριάρχησε στον τελικό του Estoril Open, κατέκτησε τον 1ο τίτλο του στο χώμα και 3ο συνολικά, για να ολοκληρώσει την καλύτερη εβδομάδα στην ιστορία του ελληνικού τένις.

O Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Pablo Cuevas με 6-3, 7-6 (4) στον τελικό του Estoril Open και κατέκτησε τον 3ο τίτλο της καριέρας του, μετά από το Stockholm Open της Στοκχόλμης και το Open 13 της Μασσαλίας.

Ήταν ο 1ος τίτλος στο χώμα για τον Στέφανο και ο 3ος συνολικά στην καριέρα του. Στο 2019 ήταν ο 2ος τίτλος του, ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς σε 3-3 νίκες. Και οι 3 τίτλοι του ήταν σε διοργανώσεις της σειράς ΑΤΡ 250.

Η μεγάλη ιστορία της εβδομάδας βέβαια, είναι πως ο τίτλος αυτός έρχεται μια μέρα μετά την κατάκτηση του Morocco Open στο Ραμπάτ από τη Μαρία Σάκκαρη, της οποίας ο πρώτος τίτλος έμελλε να συνδυαστεί με την πρώτη εβδομάδα στην ιστορία του τένις, που ένας Έλληνας και μια Ελληνίδα κερδίζουν ταυτόχρονα τίτλους σε ΑΤΡ και WTA!

Ο Τσιτσιπάς έγινε επίσης ο 3ος παίκτης στο 2019 που κερδίζει δυο διαφορετικά τουρνουά, μετά από τους Roger Federer (Ντουμπάι, Μαϊάμι) και Dominic Thiem (Indian Wells, Βαρκελώνη). Τα υπόλοιπα 19 τουρνουά που έχουν γίνει ως τώρα στη σεζόν, κατακτήθηκαν από 19 διαφορετικούς παίκτες!

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Ο Στέφανος είχε ένα καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές και είχε τον απόλυτο έλεγχο μέχρι τα μέσα του 2ου σετ. Προηγήθηκε με break στο 1ο σετ για να κάνει το 4-1 και έφτασε χωρίς να κινδυνέψει στην κατάκτηση του, με 6-3.

Στο 2ο σετ έκανε ακόμα πιο γρήγορα το break και από το 2-0 μέχρι το 4-2 είχε το προβάδισμα. Ο Cuevas έφτασε για πρώτη φορά σε break point στο 8ο game και το εκμεταλλεύτηκε, για να ισοφαρίσει σε 4-4 και να αλλάξει τα δεδομένα, δίνοντας μεγάλη μάχη στο 2ο σετ.

Ο Τσιτσιπάς χριεάστηκε μάλιστα να σώσει set point για να αποφύγει το 2ο διαδοχικό break και να ισοφαρίσει σε 5-5 αργότερα, ενώ χρειάστηκε να σερβίρει και 2η φορά για την παραμονή του στο σετ και μετά από 3 ισοπαλίες να κρατήσει το σερβίς του για το 6-6. 

Στο tie-break πάντως ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν καλύτερος και προηγήθηκε με 4-0 και με 6-1, έχοντας 5 διαδοχικές ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς. Ο Cuevas έσβησε τα πρώτα 3 match point, μειώνοντας σε 6-4, αλλά στην 4η ευκαιρία του ο Τσιτσιπάς “σφράγισε” τη νίκη και πανηγύρισε τον 3ο τίτλο της καριέρας του.

Εμπλουτίζεται η τροπαιοθήκη του Στέφανου, που πλέον έχει κερδίσει σε 2 διαφορετικές επιφάνειες και 3 διαφορετικά τουρνουά. Ο 20χρονος Έλληνας θα κερδίσει και μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη αύριο, ανεβαίνοντας στο Νο. 9 του κόσμου και ρίχνοντας στο Νο. 10 τον John Isner. 

Ο Cuevas αγωνίστηκε σε τελικό για 10η φορά στην καριέρα του και πρώτη μετά από 2 χρόνια. Παρέμεινε ωστόσο στους 6 τίτλους (6-4) ο 33χρονος Ουρουγουανός, ο οποίος αύριο θα βρεθεί 16 θέσεις ψηλότερα, στο Νο. 51 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This