Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Βότση

Μεγάλη επιτυχία για την Ελληνίδα ξιφομάχο που επανήλθε στις εξαιρετικές εμφανίσεις στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης γυναικών της Τύνιδας.

Στη φάση των τριάντα δύο κέρδισε την Ιταλίδα Μαρτίνα Κρίσιο με σκορ 15-12, σε έναν αγώνα με ανατροπές. Στην αρχή ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και η διαφορά δεν ξέφυγε από τους δύο πόντους. Στην συνέχεια όμως, η Ιταλίδα ξέφυγε λίγο με σκορ 8-5. Εκεί η Ελληνίδα ξιφομάχος έκανε ένα πολύ καλό σερί πέντε πόντων για να κάνει το 8-10, με την Ιταλίδα μάλιστα να πέφτει άτσαλα στο έδαφος στον τελευταίο πόντο και να δείχνει μία ενόχληση στο πόδι, ενώ το ματς διακόπηκε για λίγο. Η διαφορά 2-3 πόντων έμεινε σταθερή μέχρι και το 11-14, με τη Γεωργιάδου να έχει τρεις ευκαιρίες να τελειώσει τον αγώνα. Η Ιταλίδα έκανε το 12-14 αλλά με το επόμενο σφύριγμα του διαιτητή οι δύο αθλήτριες έκαναν ταυτόχρονα κατά μέτωπον επίθεση. Ο πόντος δε μέτρησε μεν γιατί ακούμπησαν ταυτόχρονα τη σπάθη, η Ιταλίδα δε έβγαλε τον εξοπλισμό της επικαλούμενη πόνο στον καρπό από το χτύπημα. Εκείνη τη στιγμή ο διαιτητής έδωσε τον καθοριστικό πόντο στη Γεωργιάδου, παρά τις διαμαρτυρίες της Ιταλίδας.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Επόμενος στόχος ο προημιτελικός λοιπόν για τη Γεωργιάδου, μία ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή καθώς πρέπει να περάσει πρώτα από το εμπόδιο της 34χρονης Ρωσίδας Σοφία Βελίκαγια, που είναι -με μεγάλη διαφορά- το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: Sports Feed

Pin It on Pinterest

Shares
Share This