Επιλογή Σελίδας

Ο “Στεφ” έβαλε τον Rafael Nadal στη λίστα των θρύλων του αθλήματος που έχει κερδίσει, “άλωσε” τη Μαδρίτη και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Mutua Madrid Open.

Μια νίκη που δεν θα ξεχάσει ποτέ πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Rafael Nadal με 6-4, 2-6, 6-3 στην αγαπημένη επιφάνεια του Ισπανού, “αλώνοντας” το Caja Magica της Μαδρίτης.

Ήταν η πρώτη φορά που κέρδισε σετ απέναντι στον Rafa ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος πήρε την 1η του νίκη απέναντι σε Νο. 2 παίκτη της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έβαλε τον Nadal στη λίστα με τους παίκτες που έχει κερδίσει. Μια λίστα στην οποία βρισκόντουσαν ήδη οι Novak Djokovic και Roger Federer.

Προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης. Την πρώτη, στο Τορόντο τον Αύγουστο του 2018, είχε χάσει στον τελικό του Rogers Cup από τον Nadal. Αύριο, στις 19:30 ώρα Ελλάδας, θα διεκδικήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του, απέναντι στον Djokovic.

Ο Στέφανος ήταν αισθητά καλύτερος στο 1ο σετ, παρά το γεγονός πως έβγαλε νευρικότητα σε αρκετά σημεία, κάτι λογικό αν αναλογιστούμε τις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις του με τον Ισπανό.

Και οι δυο παίκτες απέτυχαν να κρατήσουν τα σερβίς τους στα δυο πρώτα games του ημιτελικού. Ο “Στεφ” είχε break point και στο 3ο game, αλλά ο Nadal έγινε ο πρώτος που κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε με 2-1.

Ο Τσιτσιπάς τον ακολούθησε και ισοφάρισε σε 2-2, με τον Rafa να κάνει το 3-2 και να έχει την ευκαιρία να “ξεφύγει” για πρώτη φορά στο σετ, έχοντας τριπλό break point για το 4-2.

Ήταν ένα κομβικό σημείο για το παιχνίδι και ευτυχώς ο Στέφανος κατάφερε να βγει απ’ τη δύσκολη θέση, επιστρέφοντας από το 0-40 για να ισοφαρίσει σε 3-3. Αργότερα έκανε και το break o Έλληνας παίκτης, παίρνοντας ξανά προβάδισμα στο 4-3.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Για ακόμα μια φορά ο Nadal απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 4-4, ωστόσο ο Τσιτσιπάς έκανε και 3ο break στο σετ, ανακτώντας το πάνω χέρι στο 5-4. Αν και με δικά του λάθη από το 5-4, 30-0 βρέθηκε αντιμέτωπος με νέο break point στο 5-4, 30-40, ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε τελικά αυτό το σερβίς του σ’ αυτό το πολύ κρίσιμο game, για να κάνει το 6-4 και να κατακτήσει το πρώτο του σετ ενάντια στον Ισπανό.

Εντελώς διαφορετικά ήταν τα πράγματα στο 2ο σετ, ειδικότερα στο δεύτερο μισό του 2ου σετ, στο οποίο ο Nadal κέρδισε 4 games στη σειρά και από το 2-2 έφτασε στο 6-2.

Ο Ισπανός ήταν πολύ ανεβασμένος σε σχέση με το 1ο σετ, κάνοντας 12 winners και 4 μόνο αβίαστα λάθη, ενώ αυτόματα έριξε την απόδοσή του ο Στέφανος, που είχε τους μισούς winners από τον Nadal και 11 αβίαστα λάθη, δηλαδή σχεδόν τα τριπλάσια.

Κράτησε τα πρώτα δυο service games του ο “Στεφ” και ισοφάρισε σε 1-1 και 2-2 αντίστοιχα, όμως ο Nadal ανέλαβε τα ηνία στα επόμενα λεπτά, “έσπασε” 2 συνεχόμενες φορές το σερβίς του Τσιτσιπά και σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα έκλεισε το σετ, για να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Κι ενώ ο Rafa έδειχνε να έχει το momentum στη δική του μεριά, ο Τσιτσιπάς αποδείχτηκε πολύ σκληρός στο 3ο σετ. Απέφυγε το γρήγορο break ο πρωταθλητής μας, επιστρέφοντας από το 0-1, 15-40, για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στη συνέχεια είχε εκείνος διπλό break point, αλλά και ο Nadal βγήκε από τη δύσκολη θέση, κρατώντας το σερβίς του για το 2-1. Ο “Στεφ” έκανε τελικά το πρώτο break στο αποφασιστικό σετ, για να αποκτήσει προβάδισμα με 3-2. Πέρασε στη συνέχεια μια μεγάλη δοκιμασία, επιστρέφοντας ξανά από το 15-40 στο δικό του σερβίς, για να πάρει κι αυτό το game και να φτάσει στο 4-2.

Έχοντας πλέον αλλάξει για τα καλά τα δεδομένα του αγώνα και παίζοντας με την ψυχολογία στα ύψη, ο 20χρονος Έλληνας έκανε κι άλλο break για το 5-2, κερδίζοντας το 4ο game στη σειρά και “αγκαλιάζοντας” τη σπουδαία πρόκριση. Ο Nadal πήρε το ένα από τα δυο break πίσω, ο “Στεφ” όμως έκανε άλλο ένα break, το 6ο του στον αγώνα, για να κλείσει το 3ο σετ με 6-3 και να “σφραγίσει” την τεράστια αυτή νίκη, όταν το ρολόι στο Manolo Santana έγραψε 2 ώρες και 34 λεπτά.

Αυτή ήταν η 8η διαδοχική νίκη για τον Τσιτσιπά, πρωταθλητή πριν λίγες μέρες στο Εστορίλ. Έφτασε επίσης τις 27 νίκες (27-9) στη φετινή σεζόν, έχοντας περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη, με δεύτερο τον Daniil Medvedev (25-10).

Μετράει πλέον 10 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτες και αύριο θα διεκδικήσει την 11η, πρώτη απέναντι στο Νο. 1 του κόσμου, στον 7ο τελικό της καριέρας του (3-3).

Στη μοναδική τους προηγούμενη συνάντηση, ο Τσιτσιπάς είχε κερδίσει τον Djokovic στη φάση των “16” του Rogers Cup, με 6-3, 6-7 (5), 6-3 τον περσινό Αύγουστο. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της 2ης αναμέτρησής τους, ο Στέφανος έχει εξασφαλίσει νέο career high και άνοδο στο Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This