Επιλογή Σελίδας

Του Αντώνη Καρπετόπουλου

Οι καρέκλες ήταν έτοιμες όσο ποτέ να παρακολουθήσουν τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, όταν ξαφνικά, λίγο πριν αυτός αρχίσει, άρχισαν να γίνονται κάτι επεισόδια στα επίσημα. «Λες να τσακωθούν και να αναβληθεί το ματς;» ρώτησε μια καρέκλα μια άλλη καρέκλα. «Αποκλείεται. «Μια παλιά ψάθινη καρέκλα που βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μου είπε χθες ότι ο Βασιλειάδης έχει δώσει εντολή να γίνει το ματς, όπως και να χει». «Εγώ μόνο για τις φίλες μας που είναι εκεί ανησυχώ, μην τις σπάσουν» είπε η πρώτη καρέκλα. «Τι να σου πω» απάντησε μια άλλη. «Από τη μια τις λυπάμαι, αλλά από την άλλη θέλανε και επίσημα. Μερικές είχαν βάλει μέσο να πάνε εκεί και μας κοροϊδεύανε. «Καθήστε εσείς κορόιδα στο πάνω διάζωμα να σας φάει η μπίχλα και ο ήλιος και εμείς στα επίσημα θα κάνουμε ζωάρα» μας λέγανε. Η διπλανή καρέκλα κούνησε το κεφάλι. «Κάντε ζωάρα τώρα με το Λασκαράκη και τον Διακωφάτη και να παρακαλάτε μη σας σπάσουν» είπε.

Από την Κορέα στην Ελλάδα

Άρχισε το ματς και ο Πόνσε έχασε μια ψιλοευκαιρία, ενώ ακούστηκαν κάποια λίγα αχ από την εξέδρα. «Είδες τι ωραία περνάμε;» είπε μια καρέκλα που ήταν στο πέταλο. «Βγήκε πλάγια από τον τερματοφύλακα, σούταρε και ακούστηκε στο γήπεδο ένας θόρυβος που θύμιζε αναστεναγμό σε καρδιολόγο, ούτε φωνή ούτε τίποτα» μουρμούρισε, «ενώ άμα είχε κόσμο κάποιος θα χοροπηδούσε πάνω μας». «Το χειρότερο είναι που σβήνουν τα τσιγάρα πάνω μας» είπε μια άλλη καρέκλα. «Δε με κατασκευάσανε στην Κορέα για να ρθω στην Ελλάδα να γίνω τασάκι γαμώτο» είπε. «Μην τα λέτε μωρέ αυτά» πετάχτηκε μια τρίτη καρέκλα που ήταν δυο σειρές πίσω και τους άκουγε. «Εμένα με έχουν ξεκολλήσει τρεις φορές και με πετάξανε στον αγωνιστικό χώρο. Παλιά θα μου δίνανε σύνταξη, αλλά όταν ξεκίνησε η κρίση μας μαζεύουν και μας ξαναβάζουν εδώ». «Σήμερα γλυτώσαμε, μην το συζητάς» είπε η πρώτη καρέκλα.

Μιλάω τρεις γλώσσες

«Πως το βλέπεις; Παίζουν καλά;» ρώτησε μια καρέκλα που ήταν πάνω από τα επίσημα μια άλλη. «Εσύ δεν βλέπεις; Περιμένεις από μένα να σου πω;» απάντησε η διπλανή της καρέκλα που ήταν μέσα στα νεύρα. «Εγώ δεν ξέρω ποδόσφαιρο, είμαι του καλλιτεχνικού» απάντησε η πρώτη καρέκλα και εξήγησε πως την βάλανε στο ΟΑΚΑ τον καιρό που έγινε η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. «Τόσα χρόνια παρακολουθείς ποδόσφαιρο, κάτι έπρεπε να μάθεις» της απάντησε η άλλη καρέκλα, ενώ ο διαιτητής έκανε συστάσεις στον Κρέσπο και στο Λιβάγια. «Ψάχνω μέσο να πάω στο Var» είπε η πρώτη καρέκλα. «Μιλάω τρεις γλώσσες και εκεί θα είμαι χρήσιμη» τόνισε. «Σήμερα ποιοι είναι εκεί;» ρώτησε μια άλλη καρέκλα που ήταν κάποτε κατάλευκη αλλά τώρα είχε σχεδόν μαυρίσει από τον ήλιο. «Μπήκανε κάτι δερμάτινες από τα γραφεία, αλλά μετά το τέλος θα ξαναπάνε πίσω. Και άκουσα ότι θα γίνει μια μόνιμη εγκατάσταση. Πιστεύω θα είναι ωραία εκεί, αν του χρόνου φέρνουν ξένους και για το Var θα γνωρίσουμε και κόσμο» είπε η πρώτη καρέκλα που έμοιαζε κοσμοπολίτισσα.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Ρεχάγκελ και θα κλαίμε

«Σιγά μην φέρνουν ξένους για το Var» είπε μια άλλη καρέκλα. «Εγώ που μίλησα με ένα πάγκο από τα δημοσιογραφικά μου είπε ότι θα χει Ελληνες». «Πως περνάνε στα δημοσιογραφικά;»  ρώτησε μια άλλη καρέκλα. «Κοίτα αυτός δεν έχει παράπονο γιατί είναι χαμηλά κάτω και συνήθως κάθονται εκεί κάτι γέροντες της ΕΣΗΕΑ, τους απάνω όμως τους έχουν ταράξει στις κλωτσιές κάθε φορά μου γίνεται φάση» του είπε. «Εγώ ξέρω ότι με το Var θα μπλέξουμε» είπε μια καρέκλα από τη διπλανή σειρά. Θα πανηγυρίζουν και θα χοροπηδάνε πάνω μας για το γκολ και αν το Var δεν το μετράει εμείς θα την πληρώνουμε πάλι. Αλλά και αν το μετράει, πάλι θα χοροπηδάνε. Θα είναι σαν να μπαίνει γκολ δυο φορές, αλίμονο μας» είπε. «Θα νοσταλγήσουμε τα χρόνια που όλα τα ματς έληγαν 1-0. Ρεχάγκελ θα λέμε και θα κλαίμε» είπε μια άλλη καρέκλα. «Και Σάντος» είπε μια πιο παλιά που ήταν δυο σειρές πίσω. «Κανείς δεν αγάπησε τις καρέκλες πιο πολύ από το μάστρο Σάντος. Θυμάμαι ένα ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0, ούτε φάση δεν έγινε. Τρέμαμε ότι θα καταλήξουμε στον αγωνιστικό χώρο και ήταν το πιο ήσυχο ματς. Πιο ήσυχο και από αυτό. Κι ας είχε εβδομήντα χιλιάδες κόσμο» εξήγησε.

Θα ψηφίσουμε Βασιλειάδη

Ο ΠΑΟΚ έκανε στο μεταξύ το 1-0. «Σπάσανε μερικές;» ρώτησε μια καρέκλα που ήταν πίσω από το σημαιάκι του κόρνερ. «Δεν βλέπω καλά. Ο Γιώργος ο Σαββίδης χοροπηδάει πάνω σε κάτι καρέκλες, τους άλλους από δω δεν τους βλέπω. Δεν έχεις ακούσει που λένε πως έχει κακή ορατότητα το ΟΑΚΑ;» απάντησε ρωτώντας μια άλλη καρέκλα που ήταν κάπως αριστερότερα. «Ο Γιώργος ο Σαββίδης δεν μπορεί να σπάσει καρέκλα, το θέμα είναι μη χοροπηδάει κανένας χοντρός» είπε η πρώτη καρέκλα, που είχε δει το φροντιστή του ΠΑΟΚ και είχε τρομάξει. «Κοίτα, άμα μείνει το 1-0 όλα καλά θα πάνε και θα φύγουν όλοι ήσυχα. Παρακάλα μην έχουμε τίποτα πέναλτι και γίνει της παλαβής. Σε κάθε πέναλτι θα σπάνε και κανα δυο από συνήθεια» είπε μια άλλη καρέκλα. «Και κυρίως μην βγουν τίποτα κόκκινες κάρτες» τόνισε, «για κάθε κόκκινη εμείς την πληρώνουμε» είπε. «Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τους βάλανε στα πέταλα τους οπαδούς. Οι καρέκλες στα πέταλα είναι συνηθισμένες« μουρμούρισε. «Εντάξει, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Εμείς μια χαρά τη βγάλαμε φέτος. Εδώ έχει να καθίσει άνθρωπος από το ΑΕΚ – Ολυμπιακός του πρώτου γύρου» είπε η πρώτη καρέκλα. «Ετσι είναι» φώναξε μια καρέκλα από την πρώτη σειρά. «Όλα ήσυχα ήταν φέτος. Για αυτό κι εγώ σκέφτομαι να ψηφίσω Βασιλειάδη» είπε. «Να το παραδεχτούμε ρε. Μας αναβάθμισε. Μας έδωσε το δικαίωμα να δούμε ένα τελικό ήσυχα, ένα τελικό μόνο για μας. Εχω ακούσει ότι του χρόνου μπορεί να πάρουμε και επίδομα» είπε.

https://daios-adamos.gr/

Το γύρο του θριάμβου

Γύρω στις δέκα και μισή το βράδυ ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ματς. Μερικές καρέκλες ενθουσιασμένες από το θέαμα ήθελαν να μπουν στο γήπεδο να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Συγκρατήθηκαν και δεν έκαναν τίποτα. Εδώ δεν έκανε γύρο θριάμβου ο ΠΑΟΚ που πήρε και το κύπελλο…

Πηγή: Κάρπετ Show

https://www.facebook.com/rodi.eleftheriadou

Pin It on Pinterest

Shares
Share This