Επιλογή Σελίδας

Το πρώτο Masters θα περιμένει λίγο ακόμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που δεν κατάφερε να αμφισβητήσει τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, Novak Djokovic, στον τελικό της Μαδρίτης.

O Novak Djokovic έπαιξε όσο καλά χρειάστηκε για να μην αφήσει περιθώρια αμφισβήτης στον Στέφανο Τσιτσιπά, για να κερδίσει τον Έλληνα τενίστα με 6-3, 6-4 στον τελικό του Mutua Madrid Open και να επιστρέψει στον “θρόνο” της Μαδρίτης.

O Στέφανος, ο οποίος προερχόταν από 8 διαδοχικές νίκες και δυο εβδομάδες γεμάτες τένις, ήταν επηρεασμένος και από την κόπωση σήμερα, αλλά πάλεψε μέχρι και τον τελευταίο πόντο, ολοκληρώνοντας με ψηλά το κεφάλι αυτή την φανταστική εβδομάδα στο Caja Magica.

Ο τεράστιος Novak Djokovic, κατέκτησε το 33o Masters της καριέρας του και ισοφάρισε τον Nadal, στις περισσότερες κατακτήσεις Masters 1000 τουρνουά. Συνολικά έφτασε τους 74 τίτλους στην καριέρα του (74-33 σε τελικούς), ισοφαρίζοντας το 6ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era, που μοιράζεται πια με τον Rod Laver.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

O Nole πραγματοποίησε ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 28 winners και 18 αβίαστα λάθη. 19 winners και 21 λάθη είχε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν έκανε καλό ξεκίνημα στον τελικό και έχασε το πρώτο του service game, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 0-3 στα πρώτα λεπτά.

Παρότι κινδύνεψε να χάσει τελείως την επαφή με το σκορ, όταν σέρβιρε στο 0-3, 15-30, ή στο 1-4, 0-30, κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά του ενός break μέχρι το τέλος του σετ, όχι όμως και να απειλήσει το σερβίς του Djokovic.

Ο Σέρβος, σερβίροντας με ευστοχία 68% και κερδίζοντας τους 31 από τους 40 πόντους του στα πρώτα του σερβίς, δεν απειλήθηκε με break point σε ολόκληρο το ματς. Ο Στέφανος έσωσε διπλό break point και απέφυγε ένα νέο γρήγορο break στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 2-1.

Στάθηκε σε πολύ καλό επίπεδο, παρά το γεγονός πως φαινόταν να είναι και αρκετά πιο κουρασμένος σε σχέση με τον Djokovic, αλλά το break ήρθε τελικά από τον Σέρβο στο πολύ κρίσιμο 9ο game, όταν και προηγήθηκε με 5-4.

Ο Στεφ πάλεψε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, έσωσε 3 match point στο σερβίς του Djokovic στο 10ο game, αλλά με τη χαρακτηριστική ψυχραιμία του σε τέτοιες στιγμές, ο Nole “κλείδωσε” τη νίκη χωρίς να αφήσει τον Τσιτσιπά να γίνει πιο επικίνδυνος, αξιοποιώντας το 4ο match point του όταν το ρολόι συμπλήρωνε 93 λεπτά παιχνιδιού.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This