Επιλογή Σελίδας

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην κατηγορία των φιν, ο Γιάννης Μιτάκης έχει καλύψει το χαμένο έδαφος και είναι στο κυνήγι Ολυμπιακής πρόκρισης.

Στη διοργάνωση που φιλοξενεί η Ελλάδα, δίνονται τέσσερις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην κατηγορία των φιν. Ο Μιτάκης ξεκίνησε άσχημα στις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες έχοντας 25η, 27η και 14η θέση. Ωστόσο σήμερα κατάφερε να επανακάμψει κερδίζοντας την 5η ιστιοδρομία και τερματίζοντας 10ος στην 5η. Μετά τα σημερινά αποτελέσματα, με 50 βαθμούς ποινής βρίσκεται στη 10η θέση της όπεν κατηγορίας και την 8η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

https://daios-adamos.gr/

Στην κατάταη προηγείται ο εξαιρετικός Ζιλ Σκοτ που είναι ο κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου (2016, Ρίο) και έχει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους συν δύο ευρωπαϊκούς. Ο Βρετανός δύσκολα θα μείνει εκτός μεταλλίων καθώς έχει οκτώ βαθμούς ποινής με δύο πρώτες και δυο τρίτες θέσεις. Τον ακολουθεί (στην κατάταξη του ευρωπαϊκού) ο Τούρκος Αλικάν Καϊνάρ που έχει προπονητή τον Αιμίλιο Παπαθανασίου με 23 βαθμούς, τρίτος είναι ο Ούγγρος Ζόμπορ Μπέρετς με 32 βαθμούς και τέταρτος και προσωρινά εντός Ολυμπιακής πρόκρισης, ο Γάλλος Ζόνοθαν Λομπέρ με 34.

Οι ιστιοδρομίες συνεχίζονται αύριο με τον Μιτάκη να έχει στόχο καλά πλασαρίσματα που θα του χαρίσουν την Ολυμπιακή πρόκριση στο τέλος της διοργάνωσης και γιατί όχι και ένα μετάλλιο.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This