Επιλογή Σελίδας

4η διαδοχική νίκη στη Ρώμη για τη Μαρία Σάκκαρη, που δεν έχασε σετ ούτε από την Anett Kontaveit και εξασφάλισε την είσοδό της στην τελική 16άδα του Internazionali BNL d’ Italia.

Ακόμα μια εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Anett Kontaveit, No. 16 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-3, 6-2, και πήρε σε κάτι περισσότερο από μια ώρα την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Internazionali BNL d’ Italia.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Ήταν η 4η διαδοχική νίκη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στο Foro Italico, όπου ακόμα δεν έχει χάσει περισσότερα από 7 games σε έναν αγώνα. Στο 2019 ήταν μόλις η 3η νίκη της απέναντι σε Top 20 παίκτρια, μετά από αυτή που πέτυχε επί της Kiki Bertens στο Charleston και επί της Elise Mertens στο Ραμπάτ.

Αν και ήρθε πρώτη αντιμέτωπη με break point στο 3ο game της αναμέτρησης, η Σάκκαρη δεν πτοήθηκε απέναντι στην Kontaveit, που λατρεύει τα χωμάτινα γήπεδα της Ρώμης. Η 23χρονη Ελληνίδα έσβησε το break point για να κάνει το 2-1 και αργότερα, στο 8ο game, έκανε το πρώτο break στον αγώνα, για να προηγηθεί με 5-3. Σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στη φάση των “16”.

https://daios-adamos.gr/

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη απλοποίησε τα πράγματα αφού με 2 συνεχόμενα break “ξέφυγε” με 4-0. Η Kontaveit, αν και επηρεασμένη από την εξέλιξη αυτή, δεν παράτησε το ματς και μείωσε σε 4-2, αλλά μ’ ένα νέο break η Σάκκαρη έκανε το 5-2. Στη συνέχεια η Ελληνίδα ολοκλήρωσε με έναν ωραίο winner τον θρίαμβό της, σερβίροντας με επιτυχία για το 6-2 στο 8ο game, 1 ώρα και 12 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς της αναμέτρησης.

Για 4η φορά σε 7 συναντήσεις (4-3) κέρδισε την Kontaveit η Σάκκαρη, η οποία έφτασε τις 10 νίκες, στις 11 τελευταίες αναμετρήσεις της. Θυμίζουμε πως κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο Ραμπάτ πριν από δυο εβδομάδες και χωρίς να ξεκουραστεί καθόλου πήγε στη Μαδρίτη την επόμενη μέρα, όπου γνώρισε τη μοναδική ήττα της στο τελευταίο διάστημα, από την Carla Suarez Navarro.

Στη Ρώμη πλέον έχει κερδίσει χωρίς χαμένο σετ τις Vera Zvonareva, Andrea Petkovic, Anastasia Pavlyuchenkova και Kontaveit. Απόψε, μετά τις 22:00 το βράδυ, θα αντιμετωπίσει την Petra Kvitova, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή, στο Centrale. Η Kvitova, Νο. 2 στο ταμπλό και Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη, απέδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, συντρίβοντας τη Yulia Putintseva με 6-0, 6-1 σε 54 λεπτά!

H μοναδική φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες στο παρελθόν ήταν αρκετά πρόσφατα, στον 2ο γύρο του Miami Open πριν από δυο μήνες, εκεί όπου η Τσέχα είχε πάρει τη νίκη με 6-1, 6-4.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This