Επιλογή Σελίδας

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης πραγματοποίησε σήμερα την καλύτερη εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής των 68κ. είχε πολύ καλή πορεία μέχρι που βρέθηκε στο δρόμο του ο Κορεάτης δις Ολυμπιονίκης και τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, Λι Ντάε Χουν. Ο Χασμαλίδης που ήταν δεύτερος στους μεσογειακούς της Ταραγόνα το 2018, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση -μέχρι στιγμής- από ελληνικής πλευράς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μάντσεστερ, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην κατηγορία των -68 κιλών.

https://daios-adamos.gr/

Ο Χαμαλίδης, ο οποίος είναι κάτοχος τριών μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα youth και junior, στον δρόμο για τα προημιτελικά σημείωσε τρεις νίκες. Επικράτησε 24-3 του Λιάο από την Κινεζική Ταϊπέι, 13-10 του Σουκακίτζε από την Γεωργία και 29-20 του Κριβίσκι από το Ισραήλ. Στον αγώνα της οκτάδας ηττήθηκε 24-4 από τον Λι Ντάε Χουν, ωστόσο η πέμπτη θέση θα του δώσει βαθμολογική ώθηση στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία προσφέρει προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές των δύο πρώτων ημερών, μόνο οι Ραψομανίκης (-54κ.) και Σαρρή (-73κ.), κατάφεραν να πετύχουν από μία νίκη.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This