Επιλογή Σελίδας

Η Μαρία Σάκκαρη κρατάει το όνειρο της Ρώμης ζωντανό! Επιστρέφοντας για πρώτη φορά από σετ πίσω, η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Kristina Mladenovic με 5-7, 6-3, 6-0 και προκρίθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους ημιτελικούς της καριέρας της, φτάνοντας τις 6 διαδοχικές νίκες στη Ρώμη!

Μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση, μια ακόμα νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη στο Foro Italico, με την Ελληνίδα να συνεχίζει την ονειρική εβδομάδα της στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Αυτή τη φορά έκανε και κάτι που δεν χρειάστηκε σε καμιά από τις 5 προηγούμενες αναμετρήσεις της στο τουρνουά, επέστρεψε από σετ πίσω, και μάλιστα ένα σετ που έδειχνε να ελέγχει στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Συγκεκριμένα, ένα σετ στο οποίο ήταν μπροστά με 3-0, 4-1 και 5-3, γύρισε μπούμερανγκ στην κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που όταν ήταν μπροστά με 5-4 και 0-30 στο σερβίς της Γαλλίδας, έχασε ένα φαινομενικά εύκολο τελείωμα με βολέ κοντά στο φιλέ, που θα την έφερνε σε τριπλό set point! H Mladenovic γύρισε το game, ισοφάρισε σε 5-5 και εκμεταλλεύτηκε την κακή ψυχολογία της Σάκκαρη για να κάνει νέο break και να “κλέψει” αυτό το σετ μέσα από τα χέρια της Ελληνίδας.

Παρόλα αυτά, η Μαρία απέδειξε το πόσο δυνατή είναι πνευματικά και έκανε ένα νέο ξεκίνημα στο 2ο σετ. Δεν πτοήθηκε ούτε όταν τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, με τη Γαλλίδα να κάνει πρώτη break για το 2-1.

Παίζοντας καλό επιθετικό τένις και με υπομονή, η Σάκκαρη πήρε αμέσως πίσω το break, επιστρέφοντας μάλιστα από το 2-1, 40-0 στο 4ο game! Έκανε μάλιστα ένα ακόμη μετά απ’ αυτό, δεύτερο συνεχόμενο, για να μετατρέψει αυτό το 1-2, 0-40 σε 4-2 υπέρ της. Δεν κοίταξε πίσω της έκτοτε και έκλεισε με love service game το 2ο σετ για το 6-3.

Στο 3ο σετ μετέτρεψε τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο, αφού είχε πλέον και το momentum στο μέρος της, για να πάρει 6 games στη σειρά και να ολοκληρώσει το νέο θρίαμβό της με bagel! Στην ουσία, από το 5-7, 1-2, η Σάκκαρη κέρδισε τα 11 από τα 12 επόμενα games του προημιτελικού!

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη της Μαρίας στη Ρώμη, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και πλέον βρίσκεται στην τελική 4άδα! Μια νίκη τη χωρίζει από τον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της και δυο από τον μεγάλο τίτλο, ενώ προκρίθηκε για 2η φορά σε ημιτελικό Premier 5 διοργάνωσης, μετά από το Wuhan Open του 2017.

https://daios-adamos.gr/

Επίσης, έφτασε τις 11 νίκες στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις της, καθώς θυμίζουμε πως πριν από 2 εβδομάδες είχε ακόμα ένα σερί 5 κερδισμένων παιχνιδιών στο Ραμπάτ, όπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

Με όλα αυτά έχει εξασφαλίσει ήδη την επιστροφή της στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν ηττηθεί η Johanna Konta στον αυριανό ημιτελικό με την Kiki Bertens, η Μαρία θα βελτιώσει ανεξάρτητα με το δικό της αποτέλεσμα το career high της και θα ανεβεί τουλάχιστον ως το Νο. 28. Αν περάσει στον τελικό η Konta, θα ισοφαρίσει το career high της στο Νο. 29. Aν μπει στον τελικό μπορεί να μπει στο Top 25 της WTA για πρώτη φορά και αν κατακτήσει τον τίτλο θα “αναρριχηθεί” στο Νο. 21 του κόσμου!

Το επόμενο ιστορικό ραντεβού της Μαρίας, θα είναι το απόγευμα του Σαββάτου, στις 18:00 ώρα Ελλάδας (Cosmote Sport 6HD), με αντίπαλη την Karolina Pliskova, που κέρδισε σήμερα τη Victoria Azarenka με 6-7 (5), 6-2, 6-2.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This