Επιλογή Σελίδας

Ο Rafael Nadal πήρε τη ρεβάνς από τον Στέφανο Τσιτσιπά για την ήττα του στη Μαδρίτη και βελτίωσε το ρεκόρ του σε ημιτελικούς στη Ρώμη σε 11-0. Το Top 5 θα περιμένει λίγο ακόμα τον Στέφανο, που μας έκανε παραπάνω από υπερήφανους αυτή την εβδομάδα!

Σε έναν διαφορετικό ημιτελικό απ’ αυτόν της Μαδρίτης, ο Rafael Nadal κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-3, 6-4 και παρέμεινε αήττητος σε αγώνες ημιτελικών στη Ρώμη (11-0).

Για 11η φορά θα βρεθεί στον τελικό του Internazionali BNL d’ Italia o Ισπανός, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του στη Ρώμη και πρώτο στη φετινή σεζόν, απέναντι σε έναν εκ των Novak Djokovic και Diego Schwartzman.

Επίσης, προκρίθηκε σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης για 50ή φορά στην καριέρα του! Θυμίζουμε πως εδώ και λίγες μέρες, μοιράζεται το ρεκόρ των περισσότερων Masters 1000 τίτλων, 33 τρόπαια, με τον Djokovic.

O Nadal παίζει όλη την εβδομάδα φοβερό τένις και σήμερα είχε επίσης έναν πολύ καλό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 21 winners και 17 αβίαστα λάθη. Αντίθετα ο Τσιτσιπάς δεν έπιασε την απόδοση που θα ήθελε σήμερα, κάνοντας 27 αβίαστα λάθη και πετυχαίνοντας 17 winners.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Ο “Matador” φρόντισε να πάρει από πολύ νωρίς ένα break για το 2-0 και στο 3ο game έσβησε 2 break point, για να ενισχύσει το προβάδισμά του κάνοντας το 3-0. Αυτά τα break point έμελλε να είναι και τα μόνα που αντιμετώπισε σε ολόκληρο τον αγώνα.

Παρόλα αυτά, ο Στέφανος είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στο σετ όταν προηγήθηκε με 0-30 στο 9ο game. Ο Ισπανός ωστόσο κέρδισε τους πολύ κρίσιμους επόμενους πόντους και βγήκε από τη δύσκολη θέση, κάνοντας το 6-3.

Και στο 2ο σετ το break έγινε αρκετά νωρίς για τον Nadal, που “ξέφυγε” με 3-1 και απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο στον ημιτελικό. Μόλις 4 πόντους έχασε από τη γραμμή του σερβίς o Rafa σ’ αυτό το σετ, έχοντας ένα πολύ εντυπωσιακό 92% στα δεύτερα σερβίς του, με 12/13 κερδισμένους πόντους. Χωρίς να αντιμετωπίσει άλλο πρόβλημα, σέρβιρε με επιτυχία για το 6-4 στο 10ο game και ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1 ώρα και 43 λεπτά.

Ο Nadal πανηγύρισε έντονα την 4η νίκη του στην 5η του συνάντηση με τον Τσιτσιπά, δείχνοντας πόσο ήθελε αυτή την πρόκριση. Θα είναι μόλις ο 1ος του τελικός στη φετινή χωμάτινη σεζόν, κάτι που είχε να συμβεί από το 2004, να φτάσουμε δηλαδή σ’ αυτό το μήνα και να μην έχει ούτε μια συμμετοχή σε τελικό στο χώμα.

Για τον Τσιτσιπά ακόμα μια εκπληκτική εβδομάδα ολοκληρώθηκε. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες, σε Εστορίλ, Μαδρίτη και Ρώμη, ο 20χρονος πρωταθλητής μας είχε 11 νίκες και 2 ήττες, από τους Djokovic και Nadal. Πανάξια, θα βελτιώσει για μια ακόμα φορά το career high του τη Δευτέρα, αφού θα ανεβεί στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας μια θέση.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This