Επιλογή Σελίδας

Η μεγάλη εβδομάδα του ελληνικού τένις στη Ρώμη ολοκληρώθηκε, καθώς η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο της Karolina Pliskova και να προκριθεί στον τελικό του Internazionali BNL d’ Italia.

Δυστυχώς, την ήττα του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης, διαδέχθηκε η ήττα της Μαρίας Σάκκαρη επίσης στα ημιτελικά του γυναικείου τουρνουά της ιταλικής πρωτεύουσας, από την Karolina Pliskova, με 6-4, 6-4.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Ήταν μια πολύ σπουδαία εβδομάδα για το ελληνικό τένις και ακόμα σπουδαιότερη για την ίδια τη Σάκκαρη, αφού δεν κατάφερε απλά να μπει στα ημιτελικά του Internazionali BNL d’ Italia, αλλά το έκανε και έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά την πορεία της στο τουρνουά.

Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια πέτυχε συνολικά 6 νίκες στις 8 τελευταίες ημέρες στο Foro Italico της Ρώμης, σε 7 αναμετρήσεις.

Στον σημερινό ημιτελικό, που ήταν ο 2ος για τη Σάκκαρη σε Premier 5 διοργάνωση, η πρωταθλήτριάς μας ξεκίνησε πολύ καλά και έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο για το 1ο σετ. Ήταν μπροστά με 3-1 και με 4-2 στο εναρκτήριο σετ η Μαρία, η οποία ετοιμαζόταν να κάνει και δεύτερο break στο 2-4, 0-30, όταν η βροχή διέκοψε για λίγα λεπτά την αναμέτρηση.

Η διακοπή ήταν πολύ μικρή, αλλά αρκετή για να σταματήσει το ρυθμό της Μαρίας, επιτρέποντας στην Pliskova να μειώσει σε 3-4 και να επιστρέψει στο σετ. Τελικά, η Τσέχα κέρδισε 5 games στη σειρά, για να κατακτήσει το σετ με 6-4 και να πάρει και το πρώτο game του 2ου σετ.

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτριες είχαν από δυο χαμένα break point. Πρώτα απείλησε η Σάκκαρη, με την Pliskova να καταφέρνει να επιστρέψει από το 2-2, 15-40 και να κάνει το 3-2. Στο αμέσως επόμενο game η Ελληνίδα ήταν εκείνη που έσβησε 2 break point και ισοφάρισε σε 3-3.

Στα επόμενα games και οι δυο παίκτριες κράτησαν εύκολα τα σερβίς τους, μέχρι να φτάσουμε στο 10ο game, όταν η Σάκκαρη έπρεπε να σερβίρει για την παραμονή της στο τουρνουά. Η πίεση ήταν μεγάλη και η Pliskova το εκμεταλλεύτηκε αυτό κάνοντας break με love, για να “σφραγίσει” τη νίκη της σε 1 ώρα και 28 λεπτά.

Για 25η φορά θα αγωνιστεί σε τελικό στην καριέρα της η Pliskova, η οποία θα διεκδικήσει τον 13ο τίτλο της (13-11), 2ο στη φετινή σεζόν μετά από το Brisbane International και 3ο συνολικά στο χώμα. Θα αντιμετωπίσει την Johanna Konta, που με μια μεγάλη ανατροπή επικράτησε της Kiki Bertens με 5-7, 7-5, 6-2.

Για τη Σάκκαρη, ακόμα ένα σπουδαίο τουρνουά ολοκληρώθηκε. Σε πολύ καλή φόρμα είναι η Ελληνίδα λίγες μέρες πριν αρχίσει το Roland Garros, αφού στις 3 τελευταίες εβδομάδες είχε 11 νίκες σε 13 αναμετρήσεις.

Εκτός απ’ όλα τα υπόλοιπα επιτεύγματά της, η Μαρία κατόρθωσε να ισοφαρίσει και το career high της, αφού τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Νο. 29 του κόσμου. Θα κερδίσει 10 θέσεις σε σχέση με σήμερα, ενώ συνολικά θα σημειώσει άνοδο 22 θέσεων στις τελευταίες 3 εβδομάδες.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This