Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η 12η αγωνιστική της Ligue 1 σήμερα και τρεις αναμετρήσεις, στις οποίες οι δύο ευρωπαίες του Europa League (Nice, St.Etienne) δοκιμάζονται στη Βόρεια Γαλλία στις έδρες των Caen και Metz αντίστοιχα ενώ η αυλαία κλείνει με την αναμέτρηση της Paris St.Germain με την πολύ καλή φέτος Rennes. Πάμε να δούμε τι έχουμε:

Stade Malherbe Caen (18) – OGC Nice (1)     @ Stade Michel d Ornano, Caen
Προϊστορία:
7 – 8 – 3  (τελευταία 15ετία:  3-4-1,  7/8 Under,  5/8 NG

Φόρμα:
[SMC εντός] 3-0-2  (6-10 γκολ),  3/5 Under,  όλα NG

[OGCN εκτός]  3-0-1  (7-3 γκολ),  3/4 Under,  2/4 GG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Δεν κατάφεραν οι Aiglons να διπλασιάσουν τις νίκες τους στο φετινό Europa League γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα-έκπληξη από τη Salzburg και έτσι είδαν τις πιθανότητες πρόκρισης να είναι πλέον μόνο μαθηματικές. Αντιθέτως, στο Championnat προέρχονται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες και διατηρούν τη διαφορά από τις Monaco και Paris SG. Από την άλλη, η Caen δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μετρά τέσσερις συνεχόμενες ήττες (μαζί με αυτή στο Coupe de la Ligue) με μόλις μια νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια.
Είναι πλέον δεδομένο ότι η Nice του Lucien Favre θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να παραμείνει ψηλά στη φετινή Ligue 1 και αυτό θα κάνει και σήμερα στην εναρκτήρια αναμέτρηση του σημερινού προγράμματος. Με όλα τα όπλα στη φαρέτρα της πιστεύουμε ότι θα βρει γκολ ίσως και περισσότερα από ένα και αυτή θα είναι η επιλογή μας εδώ.
.

FC Metz (14) – AS Saint-Etienne (9)      @ Stade Saint-Symphorien, Metz
Προϊστορία:
15 – 15 – 19  (τελευταία 10 ματς:  2-3-5,  6/10 Under,  5/10 GG)

Φόρμα:
[FCM εντός]  2-0-3  (7-16 γκολ),  4/5 Over,  3/5 NG

[ASSE εκτός]  1-2-2  (5-6 γκολ),  4/5 Under,  3 τελευταία NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Αντίθετα με τη Nice, οι Stephanois πήραν σπουδαίας σημασίας νίκη στην έδρα της Qabala, παρ’ ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και πλέον βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση, Απόψε όμως δοκιμάζονται σε μια δύσκολη έδρα, κόντρα σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα όπως η Metz που δείχνει μέχρι στιγμής φέτος να έχει αφήσει πίσω της τα λάθη του παρελθόντος και να διεκδικεί επί ίσοις όροις και με πολλές πιθανότητες την παραμονή της.
Η φετινή St.Etienne παρουσιάζεται αρκετά καλή εντός συνόρων, με το χαρακτηριστικό βέβαια ότι σε κανένα από τα 11 παιχνίδια δεν βρίσκεται μπροστά στο σκορ στο 1ο ημίχρονο. Ίσως σήμερα αυτό το πληρώσει, μαζί με την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια καθώς η Metz θα απειλήσει. Αναμέτρηση ανοιχτή σε όλα τα αποτελέσματα κι εμείς θα προτιμήσουμε να μείνουμε εκτός… No bet!
.

Paris Saint-Germain (3) – Stade Rennais FC (5)     @ Parc des Princes, Paris
Προϊστορία:
18 – 7 – 5  (τελευταία 10ετία:  4-2-4,  5/10 Over,  6/10 NG)
Φόρμα:
[PSG εντός]  3-2-0  (9-1 γκολ),  3/5 Over,  4/5 NG,  4/5 2-3 Goals
[SRFC εκτός]  1-1-3  (3-9 γκολ),  3/5 Over,  3/5 NG,  4/5 2-3 Goals

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Μόλις τρεις βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες, μιας και οι Παριζιάνοι έχουν παρουσιαστεί επιπόλαιοι σε κάποιες αγωνιστικές χάνοντας βαθμούς, ενώ αντίθετα οι Rennais είναι πολύ καλοί φέτος υπό την καθοδήγηση του Christian Gourcyff. Μέσα στο Παρίσι βέβαια και μπροστά στο κοινό τους, κάθε αντίπαλος περνά δύσκολα και αυτό είναι αναμενόμενο για τους υπερ-πρωταθλητές Γαλλίας.
Με έξι ματς σε 15 μέρες, η ομάδα του Unai Emery έχει περάσει αλώβητη με νίκες και μόνο μια ισοπαλία από αυτό το χρονικό διάστημα, Εντός συνόρων συνεχίζει ακάθεκτη στο κυνήγι της πρωτοπόρου Nice και απόψε θα επιδιώξει να πάρει προβάδισμα από την αρχή. Με εναλλακτική πρόταση, το να μην δεχτεί γκολ θα επιλέξουμε τη νίκη των γηπεδούχων από το ημίχρονο.
.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
France – Ligue 1  (12eme
journee)
16:00 SM Caen – OGC Nice OGC Nice Over 1 Goals (1.57) 1-0 FT
21:45 Paris St.Germain – Stade Rennais FC 1/1 HT/FT (1.75) 2-0 HT / 4-0 FT


Pin It on Pinterest

Shares
Share This