Επιλογή Σελίδας

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Μέχρι πριν από λίγο, η Ελλάδα είχε χάσει την ευκαιρία να κερδίσει με τον Γιάνννη Μιτάκη την πρόκριση στους Ολυμπιακους του Τόκιο στην κατηγορία των φιν. Ωστόσο μια ένσταση για παράβαση κανονισμών, χάρισε στην Ελλάδα το πολυπόθητο Ολυμπιακό εισιτήριο.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Μιτάκης ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας των φιν που διεξήχθει στο φαληρικό δέλτα, στη 12η θέση και 5η μεταξύ των χωρών που διεκδικούσαν τα τέσσερα Ολυμπιακά εισιτήρια. Ωστόσο, μετά το τέλος του αγώνα, η ελληνική αντιπροσωπεία με τη συνδρομή και των ιστιοπλόων Μουσκάτ (Ισπανία) και Κιστάνοφ (Ρωσία) κατέθεσε ένσταση ζητώντας την ακύρωση του Ελβετού αθλητή Τέονινγκ για παραβίαση του κανονισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής ομοσπονδίας που είναι και η διοργανώτρια του αγώνα: «Η αρμόδια επιτροπή μετά από τρίωρη συνεδρίαση κι αφού μελέτησε το βίντεο της κούρσας και ζήτησε την άποψη των αθλητών αποφάσισε να ακυρώσει τον Τεόνινγκ. Έτσι, την 3η θέση πήραν οι ΗΠΑ με τον Κ. Πέιν και την 4η η Ελλάδα». Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και το 2020 στους Ολυμπιακούς κατά πάσα πιθανότητα από τον Μιτάκη.

Αυτό είναι το έκτο εισιτήριο για την ελληνική Ολυμπιακή ομάδα, το τέταρτο για την ελληνική ιστιοπλοΐα μετά τα RSX στους άνδρες, τα 470 και ραντιαλ στις γυναίκες.

Νικόλαος Ντούλας - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This