Επιλογή Σελίδας

Συνέντευξη στον Κώστα Πετρωτό

Η μεταγραφή του από τον Ηρακλή στον ΠΑΟΚ πριν από 2,5 χρόνια είχε υποτιμηθεί αρκετά λόγω των… σεναρίων για έμμεση βοήθεια από τους “ασπρόμαυρους” στους “κυανόλευκους”.

Φρόντισε, όμως, ο ίδιος με τις εμφανίσεις του σε Πανιώνιο και Φορτούνα Σιτάρντ να αποδείξει ότι αποτελεί ένα από τα πιο αυθεντικά ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, Το σχετικά παράδοξο είναι ότι το ταλέντο του δεν το έχει γευθεί ακόμη η ομάδα που ανήκει, ο ΠΑΟΚ, παρότι στην περσινή προετοιμασία είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Χρειαζόταν να δώσει πειστήρια και εκτός Ελλάδας και το έκανε με τρόπο εντυπωσιακό προκαλώντας το ενδιαφέρον πολλών άλλων συλλόγων.

Πλέον, όμως είναι η ώρα του ΠΑΟΚ και ο Λάζαρος Λάμπρου δηλώνει στην Metrosport έτοιμος για την ευκαιρία.

Η κουβέντα μας με τον 21χρονο Κατερινιώτη επιθετικό έγινε χθες, μία μέρα μετά το “κλείσιμο” του κεφαλαίου Φορτούνα και την επιστροφή του στην Ελλάδα. Λογικό ήταν να αρχίσει από την αποτίμηση της φετινής σεζόν.

«Άξιζε εν τέλει να πάω στην Ολλανδία και τη Φορτούνα. Μου βγήκε η επιλογή, έμαθα ένα άλλου τύπου ποδόσφαιρο, προσαρμόστηκα και βελτιώθηκα παίζοντας στα περισσότερα παιχνίδια. Ο στόχος μου, όταν πήγα εκεί, ήταν να κάνω δέκα γκολ-δέκα ασίστ. Έχασα κάποια παιχνίδια στην αρχή γιατί πήγα την τελευταία στιγμή, έχασα αλλά τρία-τέσσερα στο τέλος της σεζόν και τελικά είχα οκτώ γκολ και δέκα ασίστ. Ο απολογισμός για το σύνολο των αγώνων που έπαιξα και με μία ομάδα που στόχο είχε να παραμείνει στην κατηγορία είναι αρκετά καλός», σημείωσε αρχικά.

Όσο για το αν βελτιώθηκε ατομικά πρόσθεσε: “Σίγουρα έχω βάλει νέα στοιχεία στο παιχνίδι μου, είμαι πιο βελτιωμένος από την προηγούμενη σεζόν. Δεν είναι, όμως, ότι δεν τα είχα αυτά τα στοιχεία και τα απέκτησα ξαφνικά. Απλά, χρόνο με τον χρόνο βελτιώνομαι, τα βγάζω και στο παιχνίδι μου. Και εκτιμώ ότι του χρόνου θα έχω ακόμη περισσότερα. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι και στον Πανιώνιο είχα σημειώσει οκτώ γκολ, παρότι λένε ότι στην Ελλάδα είναι πιο κλειστές οι άμυνες”.

-Το σημαντικότερο για έναν επιθετικογενή παίκτη είναι το γκολ και εσύ έχεις αποδείξεις ότι έχεις την ικανότητα να σκοράρεις. Οκτώ γκολ στον Πανιώνιο, οκτώ στην Φορτούνα. Μήπως είναι σημαδιακό; Να περιμένουμε άλλα τόσα και στον ΠΑΟΚ;

“Προσωπικά πιστεύω ότι στον ΠΑΟΚ θα κάνω καλύτερα νούμερα γιατί είναι ομάδα που κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πανιώνιος και η Φορτούνα δεν κατέβαιναν ως φαβορί στους περισσότερους αγώνες, δεν είχαν πολλές ευκαιρίες”.

-Από την άλλη όμως, στον ΠΑΟΚ θα έχεις μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Είσαι έτοιμος γι’ αυτό; Θα πρέπει να διεκδικήσεις πιο σκληρά τον χρόνο συμμετοχής σου…

“Εννοείται ότι αυτός που αξίζει θα παίζει. Δεν έχω την εντύπωση ότι θα πάω και θα παίζω ό,τι κι αν γίνει. Αν αποδεικνύω ότι είμαι καλύτερος θα παίζω εγώ, αν είναι κάποιος άλλος, θα παίζει εκείνος. Αυτή είναι η σκέψη μου. Πέρυσι στην προετοιμασία έδειξα κάποια πράγματα σε σχέση με το τι μπορώ να κάνω και πιστεύω ότι φέτος θα πάρω την ευκαιρία μου”.

-Έχεις μιλήσει με κάποιον από την ομάδα για το πλάνο της νέας περιόδου;

“Δεν έχω μιλήσει με κανένα από την ομάδα, μόνο ο ατζέντης μου έχει κάνει επαφές”.

-Πιστεύεις ότι αυτή η σεζόν εκτός Ελλάδας έχει αλλάξει και τον τρόπο που σε βλέπουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ; Πλέον δεν λένε ο Λαζαράκος το ταλέντο, αλλά Ότι ήρθε στην ομάδα τους ένας ολοκληρωμένος παίκτης;

“Θέλω να υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί. Στην Ολλανδία και στην Ευρώπη δεν είσαι νέος σ’ αυτή την ηλικία, αλλά ένας παίκτης που κάνει το βήμα παραπάνω. Οπότε έτσι θέλω να με αντιμετωπίζουν”.

-Θα ‘θελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ;

“Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα δώσω τα πάντα ώστε να είναι είμαι έτοιμος και όσο πιο βελτιωμένος γίνεται για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να διακριθεί όσο το δυνατό περισσότερο”.

-Πλέον, οι απαιτήσεις στον ΠΑΟΚ είναι τεράστιες, οι υψηλότερες από ποτέ άλλοτε. Εσύ έρχεσαι ως νέα μεταγραφή ουσιαστικά. Πώς εισπράττεις όλο αυτό το κλίμα;

“Εμένα με ενθουσιάζει. Μου δημιουργεί μεγαλύτερο κίνητρο. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν πίεση, κι αυτό εμένα με ενθουσιάζει γιατί μ’ αρέσει ο πρωταθλητισμός”.

“Περήφανος να με θέλουν”

Τα ρεπορτάζ θέλουν ουκ ολίγες ομάδες ανά την Ευρώπη να ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν. Τι λέει ο ίδιος για τις σειρήνες;

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

“Πρώτα απ’ όλα αρχίζουμε από το ότι είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ. Εννοείται ότι είμαι περήφανος που μεγάλες ομάδες της Ευρώπης ενδιαφέρονται για μένα. Αυτό σημαίνει ότι κάτι έκανα καλά φέτος. Είναι, όμως, στο χέρι του ΠΑΟΚ να με αξιοποιήσει”.

“Έχει την εμπειρία για το Champions League ο ΠΑΟΚ”

Ο Λάζαρος Λάμπρου είχε προβλέψει το γκολ του Βαρέλα με τη Βασιλεία και το πανηγύρισε μαζί του στον πάγκο του “Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ”. Πήρε γεύση από την προσπάθεια που έκανε πέρυσι ο Δικέφαλος να πάει στους ομίλους και πλέον ετοιμάζεται να συμμετάσχει ενεργά στη νέα απόπειρα.

-Πέρυσι ήσουν στην αρχή της προσπάθειας να μπει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League. Πιστεύεις ότι πλέον η ομάδα διαθέτει συν τοις άλλοις και την εμπειρία για να πετύχει αυτό που έχασε πέρυσι στο τελευταίο ματς;

“Είναι σαφέστατα ο πρώτος μεγάλος στόχος, εξαρτάται όμως από πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι πλέον υπάρχει η εμπειρία για να διακριθεί ο ΠΑΟΚ και σ’ αυτό το κομμάτι και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε”.

Οι δύο θέσεις στην Ολλανδία

Μία από τις ερωτήσεις προς τον 21χρονο άσο αφορούσε στο πώς τον αξιοποίησε αγωνιστικά η Φορτούνα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ολλανδίας.

-Στα περισσότερα ματς αγωνίστηκες ως εξτρέμ ή ως δεύτερος επιθετικός;

“Η κανονική θέση μου ήταν αριστερός εξτρέμ, αλλά όταν υπήρχε ανάγκη και άλλαζε το σύστημα έπαιζα ως δεύτερος φορ”.

Ο ηγέτης Βιεϊρίνια και η συσπείρωση

Ο νεαρός επιθετικός παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την εντυπωσιακή πορεία του ΠΑΟΚ προς το νταμπλ τη σεζόν που έκλεισε. Διαμόρφωσε και εκείνος μία συγκεκριμένη άποψη για τα ατού της ομάδας του Λουτσέσκου, για τα στοιχεία που την οδήγησαν στην καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

-Τι είναι αυτό που σου ‘κανε ιδιαίτερη εντύπωση;

“Ήταν πολύ σημαντικό που έμεινε συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος. Ήταν σοβαρός, δεν… ξεστράτισε στην πορεία της σεζόν. Η συσπείρωση ήταν αυτή που τον βοήθησε να κατακτήσει και τους δύο τίτλους. Φυσικά, αυτό που με εντυπωσίασε είναι η λατρεία του κόσμου προς τους παίκτες, τον προπονητή, σε όλους”.

-Ως θεατής των αγώνων του ΠΑΟΚ φέτος ποιον παίκτη ξεχώρισες;

“Όλοι οι παίκτες ήταν εκεί, έκαναν τη δουλειά τους σωστά, αλλά νομίζω ότι ο Βιεϊρίνια ξεχώρισε με τον ηγετικό χαρακτήρα του που φάνηκε στα δύσκολα”.

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This