Επιλογή Σελίδας

Του Δημοσθένη Γεωργακόπουλου

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μια λίστα προπονητών που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους.

Ζοσέ Μουρίνιο
Και μόνο η ατάκα του πως κάποιος πρώην ποδοσφαιριστής του, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις του ζήτησε την επόμενη σεζόν να έρθει στην ομάδα του, στάθηκε αρκετή για να ανάψει «φωτιά». Παρόλο που ο ίδιος παραδέχθηκε πως πρόκειται για ομάδα που «δεν τον αγαπούν», τα σενάρια περί ενδιαφέροντος της Γιουβέντους φούντωσαν. Το παρελθόν του με την Ίντερ είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο «αγκάθι» σε μια τέτοια συμφωνία, αφού ήταν γνωστή η κόντρα του Μουρίνιο με τους φίλους της «Μεγάλης Κυρίας». Ωστόσο, όλα αλλάζουν μετά από κάποιες συνεχόμενες νίκες (όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πορτογάλος) και από τη στιγμή που μία μεγάλη ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και ο ίδιος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς της Ευρώπης, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια… special συμφωνία.

Μαουρίτσιο Σάρι
Την τριετία 2015-2018 που βρέθηκε στον πάγκο της Νάπολι κατέστησε τους «παρτενοπέι» ως το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Γιουβέντους στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ ο ίδιος ανέβασε κατακόρυφα της μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Το προηγούμενο καλοκαίρι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι, όμως παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα, στη συνέχεια η ομάδα «ξεφούσκωσε» στην Πρέμιερ Λιγκ και ο ίδιος άρχισε να δέχεται «πυρά» τόσο από τον κόσμο, όσο και από κάποιους ποδοσφαιριστές του. Παρόλα αυτά, οι «μπλε» τερμάτισαν στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από Σίτι και Λίβερπουλ, ενώ διεκδικούν το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ στον τελικό με την Άρσεναλ. Ο Ιταλός τεχνικός, πάντως, δύσκολα θα συνεχίσει στον Στάμφορντ Μπριτζ (ήδη ακούγονται σενάρια για τον Φρανκ Λάμπαρντ) και το έργο που είχε αφήσει στον πάγκο της Νάπολι, δεν αποκλείεται να αποτελέσει για τον Σάρι το διαβατήριο για τη Γιουβέντους.

Μαουρίτσιο Ποκετίνο
Η μισή Ευρώπη «γλυκοκοιτάζει» τον Αργεντινό προπονητή, μετά το φετινό «θαύμα» με την Τότεναμ. Το περασμένο καλοκαίρι δεν προχώρησε σε καμία μεταγραφή, όμως σε λίγες μέρες θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, στον τελικό με τη Λίβερπουλ. Την ίδια ώρα, τερμάτισε για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ, αφήνοντας πίσω την Άρσεναλ και τη Γιουνάιτεντ, που είχαν ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια. Ειδικά σε περίπτωση κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ποκετίνο δε θα έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω στους «πετεινούς», με τον ίδιο να θέλει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Η Γιουβέντους ανήκει διαχρονικά στους «μεγάλους» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία πρόταση από το Τορίνο μόνο αδιάφορο δε θα τον αφήσει. Άλλωστε, θα έχει την ευκαιρία να προπονήσει και έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, Κριστιάνο Ρονάλντο.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Σιμόνε Ινζάγκι
Ως ποδοσφαιριστής βρισκόταν πάντα στη σκιά του αδερφού του, Πίπο, όμως στον τομέα της προπονητικής ο Σιμόνε Ινζάγκι αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους πιο εξελίξιμους προπονητές του ιταλικού ποδοσφαίρου. Εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Λάτσιο και τις δύο πρώτες σεζόν έχασε την τελευταία στιγμή το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, τερματίζοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας. Φέτος, οι «λατσιάλι» μπορεί να είναι όγδοοι, όμως έφτασαν στην κατάκτηση του κυπέλλου Ιταλίας, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, ενώ πέρσι έκαναν δικό τους και το σούπερ καπ. Σε περίπτωση που η Γιουβέντους θελήσει να πάει σε μία λύση διαφορετική από… την πεπατημένη, ο Σιμόνε Ινζάγκι αποτελεί μία από αυτές.

Υ.Γ. Στη συγκεκριμένη λίστα θα μπορούσε να βρίσκεται και ο Αντόνιο Κόντε, όμως σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ίντερ.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This