Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Η Ligue 1 ριχνει απόψε τη φετινή της αυλαία με δέκα παιχνίδια που, όπως είθισται τις τελευταίες αγωνιστικές, εκκινούν την ίδια ώρα.

Το ενδιαφέρον κορυφώνεται στο μέτωπο του υποβιβασμού με τις Monaco, Amiens, Caen και Dijon να παίζουν τις τελευταίες τους για φέτος προσπάθειες, με περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες η καθεμία. Σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε ότι παρά το κίνητρο που είναι προφανές σε κάποιες ομάδες, δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες στο Championnat με την έννοια του όποια δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, γνωρίζει αυτομάτως την ήττα…

Θα ξεκινήσουμε όμως από τα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας εκεί όπου οι τέσσερις προπορευόμενες ομάδες αγωνίζονται εκτός έδρας. Απαλλαγμένες από το άγχος, αναμένουμε πολλά γκολ και στις τέσσερις αναμετρήσεις με τις Paris SG και Lille να κλείνουν τη χρονιά με δύο ματς με over και goal/goal. Επιπλέον, η Lyon θα βρει τουλάχιστον δύο γκολ κόντρα στη Nimes ενώ η St.Etienne θα κλείσει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά με τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά σαλονια χωρίς ήττα στην έδρα της Angers.

Στο μέσο της βαθμολογίας έχουμε ένα ντέρμπι του Νότου που υπό άλλες προϋποθέσεις θα είχε μεγάλη αξία και κίνητρο για μία ευρωπαϊκή θέση. Marseille και Montpellier θεωρούμε ότι θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα και τα 2-4 γκολ συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες ενώ η Nantes πιθανότατα θα κλείσει μια ιδιαίτερα συγκινητική και ανεπανάληπτα έντονη σαιζόν με νίκη απέναντι στην Strasbourg που δείχνει έχοντας στα χέρια της το ευρωπαϊκό εισιτήριο, να τα έχει παρατήσει.

Όλα τα λεφτά και η ουσία βρισκεται προφανώς στην προσπάθεια των ομάδων για την παραμονή ή ακόμη και την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Η δεύτερη ταυτόχρονη μάχη του Νότου στην Κυανή Ακτή, αυτή ανάμεσα στη Nice και τη Monaco θα έχει γκολ εκατέρωθεν, με τους φιλοξενούμενους να γλυτώνουν τον εφιάλτη μόλις την προτελευταία αγωνιστική και να χρειάζονται ένα βαθμό για να είναι σίγουροι. Η Amiens θα πάρει τη νίκη που χρειάζεται κόντρα στην ουραγό Guingamp και με αυτό το αποτέλεσμα θα ξεφύγει από τα χειρότερα, ενώ όλο το βαθμολογικό παιχνίδι θα κριθεί μεταξύ της Caen και της Dijon. Οι μεν Νορμανδοί θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι κόντρα στην Bordeaux και θα βρούν γκολ στο πρώτο 45λεπτο, ενώ αντιθέτως οι Dijonnais σε κακό φεγγάρι τελευταία πιθανότατα θα δεχθούν γκολ από την Toulouse. Το αν θα τους αντέξει το σκοινι…θα φανεί στο χειροκρότημα!

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Συνοπτικά:
France – Ligue 1 (J38)
22:05 Amiens SC – EA Guingamp 1 & Under 4.5 Goals (1.73) 2-1 FT
22:05 SM Caen – FC Girondins Bordeaux SM Caen Over 0.5 Goals 1st Half (1.70) 0-1 FT
22:05 Dijon FCO – Toulouse FC Toulouse FC Over 0.5 Goals (1.55) 2-1 FT
22:05 Olympique de Marseille – Montpellier HSC 2 – 4 Goals (1.57) 1-0 FT
22:05 FC Nantes – RC Strasbourg 1 (1.77) 0-1 FT
22:05 OGC Nice – AS Monaco Goal/Goal (1.80) 2-0 FT
22:05 Nimes Olympique – Olympique Lyonnais Olympique Lyonnais Over 1.5 Goals (1.53) 2-3 FT
22:05 Stade de Reims – Paris St.Germain Over 2.5 Goals & Goal/Goal (1.67) 3-1 FT
22:05 Stade Rennais FC – Lille OSC Over 2.5 Goals & Goal/Goal (1.73) 3-1 FT

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pin It on Pinterest

Shares
Share This