Επιλογή Σελίδας

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, επί της ουραγού Ιστιαίας, χάρη σε ένα γκολ του Ηλία Μανίκα στο 90′, στο παιχνίδι που διεξήχθη στη Νεοκαισάρεια για την 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα της Πιερίας με τους τρεις αυτούς πόντους πήρε βαθιά βαθμολογική “ανάσα”, απέχοντας πλέον τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Οι παίκτες της Ανθούλας Σαββίδου μπήκαν αποφασισμένοι να πιέσουν, όμως η Ιστιαία, η οποία έδειξε ότι αδικείται από τη βαθμολογική της θέση, ήταν αυτή που είχε τις σημαντικές στιγμές στο πρώτο μισό του α’ μέρους, με τον Αχιλλέα να κάνει την παρουσία του αισθητή επιθετικά, μετά το 30′.
Στο β’ μέρος, χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, με την πιερική ομάδα να φτάνει τελικά στη νίκη με τον Μανίκα στο 90′.

Το “φιλμ” του αγώνα:
10 ο λεπτό Ανέστης και Αλεξίου παίζουν το ένα-δύο από το κέντρο του γηπέδου έως τήν μεγάλη περιοχή του Αχιλλέα με τελικό αποδέκτη τον Αλεξίου να σουτάρει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Σαρρη.
25′ Φάουλ του Μπιμπάι από δεξιά, κεφαλιά του Στεργίου, έδιωξε με δυσκολία ο Σαρρής σε κόρνερ.
30′ Εκτέλεση φάουλ τουυ Νάκα, η μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί “παραθυράκι” του Μάλτζάρη.
32′ Ο Μανίκας επιχείρησε σέντρα-σουτ, μιας και ο τερματοφύλακας Μαλτζάρης ήταν εξουδετερωμένος, η μπάλα όμως έφυγε άουτ, αφού ούτε ο Παγωνίδης μπόρεσε με προβολή να τη βρει.
51′ Σουτ του Νάκα, η μπάλα έφυγε άουτ.
54′ Σουτ του Νάκα, η μπάλα πέρασε άουτ.
55′ Σουτ του Αλεξίου, η μπάλα έφυγε άουτ.
58′ Γυριστό σουτ του Μανίκα, έδιωξε σε κόρνερ με το σώμα ο Πουταχίδης.
60′ Διπλή επέμβαση του Σαρρή σε σουτ των Αλεξίου και Θόρια.
68′ Οι αμυντικοί της Ιστιαίας παραχώρησαν κόρνερ μετά από γύρισμα του Νάκα και πριν ο Μανίκας μπορέσει να σουτάρει.
69′ Κόρνερ του Νάκα, κεφαλιά ο Μανίκας, η μπάλα έφυγε άουτ.
85′ Σουτ του Μπουλγκουρίδη, μπλόκαρε ο Σαρρής.
90′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Νάκας από αριστερά έβγαλε τη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Λαζαρίδης πρόλαβε να κάνει το γύρισμα και να “σερβίρει” το γκολ στο Μανίκα, ο οποίος πλάσαρε από κοντά και “έγραψε” το τελικό 1-0.
90′ + 4′ Αποβολή του Νικολέτου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής ήταν ο Τσέτσιλας με βοηθούς τους Φαλτάκα και  Μωυσιάδη, από την Ε.Π.Σ. Γρεβενών.
Εκτός από τις δυο κάρτες που οδήγησαν στην αποβολή του Νικολέτου, κίτρινες είδαν ακόμη οι Μανίκας, Δερμίσης και Σαρρής του Αχιλλέα και οΑλεξίου της Ιστιαίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αχιλλεάς Νεοκαισάρειας (Ανθούλα Σαββίδου): Σαρρής, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Ηλιάδης, Παπαδόπουλος, Πετρουζέλης, Καμπερίδης (81′ Κουνδής), Ζώβληκας (45′ Βούλγαρης), Παγωνίδης (90′ + Δαδάκος), Νάκας, Μανίκας.
Στον πάγκο: Γαβριηλίδης, Δημηνάς, Σκέντος, Βαταμίδης.
Α.Ε. Ιστιαίας (Μίκι Τσίρκοβιτς): Μάντζαρης,Τοουόρφε (52′ Χ. Ανέστης), Τσαούσης, Λαμπρόπουλος, Πανάκης, Πουταχίδης, Στεργίου, Ι. Μπιμπάι (32′ λ.τ. Μπουλγκουρίδης), Β. Ανέστης (59′ Θόρια), Νικολέτος, Αλεξίου.
Στον πάγκο: Βασιλείου, Γεροκώσταντής, Μ. Μπιμπάι, Η. Στεργίου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This