Επιλογή Σελίδας

Ο Ζιντάν δε θέλει να τον βλέπει, ο Μπέιλ πατάει στο συμβόλαιό του και σκέφτεται τα εκατομμύρια! Η σχέση μεταξύ των δύο ανδρών ουσιαστικά ήρθε σε τεράστια ρήξη και με τρία χρόνια να υπολείπονται για το συμβόλαιο του Ουαλού η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη. Οι πολύ περιορισμένες εμφανίσεις του Μπέιλ με την επιστροφή του Ζιντάν στο Μπερναμπέου είχαν ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα: «Φύγε». Στον Γκάρεθ Μπέιλ δεν δόθηκε καν η δυνατότητα να μπορέσει να πει…αντίο.

Ακόμα κι έτσι δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς δεδομένα πως θα φύγει από τη Ρεάλ και το Μπερναμπέου. Το μήνυμα από τη Ρεάλ ήταν όσο πιο ξεκάθαρο γινόταν και το αποκορύφωμα ήταν το τελευταίο ματς της σεζόν, όπου ο Γάλλος τεχνικός τον άφησε στον πάγκο. Ακόμα κι έτσι δεν είναι 100% βέβαιο πως αποχωρεί. Δεν έχει δεχθεί καμία νέα προσφορά μέχρι στιγμής και δεν υπάρχουν γι αυτόν προτάσεις. Αντίθετα, υπάρχει μία δυσκολία στην κατάστασή του. Οι λύσεις δεν είναι εύκολες διότι το συμβόλαιό του είναι μεγάλο και… ασήκωτο.

Ο Μπέιλ γίνεται 30 ετών τον επόμενο μήνα και λίγες ομάδες μπορούν να πληρώσουν το κόστος μίας τέτοιας μεταγραφής ή τα 18 εκατ. που έχει ετήσιο συμβόλαιο. Ακόμα πιο λίγες τον θέλουν. Και χωρίς αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει αποχώρηση. «Δεν ξέρω το τι θα γίνει. Ειλικρινά το λέω», σχολίασε ο Ζιντάν μετά την ήττα από την Μπέτις με 2-0 στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος και δεν έλεγε ψέματα.
 

Αποτέλεσμα εικόνας για μπέιλ gazzetta

Ότι και να συμβεί οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν βελτιώνονται. Ήταν άσχημες από το προηγούμενο πέρασμα του Ζιντάν στη Ρεάλ και έχουν γίνει χειρότερες με τον Γάλλο να λέει στον Ουαλό ότι δεν τον θέλει στην ομάδα. Για την ακρίβεια το λέει παντού. Μόλις είχε αφήσει εκτός τον Μπέιλ με την Σοσιεδάδ είχε ερωτηθεί εάν αυτό ήταν μήνυμα και είχε πει πως «Είναι φανερό το τι έκανα με αυτήν την απόφαση». Ο Μπέιλ έμεινε εκτός και από το ματς με τη Βιγιαρεάλ.

Την τελευταία φορά μπήκε αποστολή, όμως έμεινε στον πάγκο και δεν τον σήκωσαν καν για ζέσταμα. Αν είναι να φύγει οριστικά, ο Ζιντάν δεν ήθελε καν να τον αφήσει να παίξει μία τελευταία φορά. Μόλις τελείωσε το ματς ο Ουαλός πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια χωρίς να πει λέξη. Αν αυτό είναι το τέλος τότε είναι άσχημο και στενάχωρο για έναν παίκτη, όπως αυτός που κέρδισε το Champions League τέσσερις φορές, το πρωτάθλημα μία και σκόραρε περισσότερα από 100 γκολ. Έχει βάλει νικητήριο γκολ σε δύο τελικούς Champions League κι ένα εύστοχο πέναλτι στην σχετική διαδικασία ενός τρίτου. Στο Κίεβο πέρυσι έχοντας μείνει εκτός ομάδας για μήνες μπήκε και σκόραρε στο 64′ για να το κάνει ξανά στο 83′ στο 3-1 επί της Λίβερπουλ. Είχε βάλει κι ένα τρομερό γκολ στον νικηφόρο τελικό Κυπέλλου Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα το 2014.

Ο Ζιντάν αποχώρησε μετά τον τελικό του Champions League. Ο Μπέιλ δεν περίμενε καν και εξέφρασε την ενόχλησή του για το τι θα γινόταν με το μέλλον του, είχε πάντως την διάθεση να ευχηθεί καλή συνέχεια στον Ζιντάν. Παρόλα αυτά ήταν νευριασμένος από το ότι δεν πήρε ανάλογο αριθμό ευκαιριών από τον Γάλλο όπως και επαρκείς εξηγήσεις. Ούτε του δόθηκαν συγχαρητήρια μετά τον τελικό. Μόλις η Ρεάλ τα βρήκε δύσκολα στράφηκε ξανά στον Ζιντάν για να σταματήσει η κρίση. Ο Μπέιλ ήξερε πως αυτά δεν ήταν καλά νέα. Από τότε ξεκίνησε μόνο πέντε φορές σε δώδεκα ματς και δεν έπαιξε λεπτό στα τελευταία τρία παιχνίδια. Ορισμένοι οπαδοί στράφηκαν κατά του Ουαλού με αποδοκιμασίες και μεγάλη ενόχληση για μία χρονιά που δεν πήγε καλά. Η Βασίλισσα τελείωσε τη σεζόν χωρίς τρόπαιο και με 19 πόντους πίσω από τη Μπαρτσελόνα.

Η πραγματικότητα επίσης είναι πως ο 30χρονος δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μπέιλ προσπάθησε να μην αντιδράσει στην συμπεριφορά του κόσμου, αλλά μέσα του ένιωθε πως εισέπραξε εκδικητική συμπεριφορά από τον Ζιντάν χωρίς ξεκάθαρο λόγο. Όταν ο Ζιντάν ρωτήθηκε πως ο διεθνής εξτρέμ δεν είχε καν την δυνατότητα να πει αντίο αγωνιστικά αλλά και προς τον κόσμο και ενώ είχε έξι χρόνια στην ομάδα ο Ζιντάν είπε «Ναι, είναι αλήθεια. Δεν το έκανα. Λυπάμαι. Όταν το βλέπεις από την σκοπιά του παίκτη είναι σκληρό. Κανείς δεν αλλάξει το πόσα πράγματα έχει κερδίσει εδώ. Το παρελθόν του δεν θα ξεχαστεί αλλά είμαι προπονητής και ζω στο παρόν και πρέπει να διαχειριστώ αυτά που έχω και να ζήσω με το σήμερα και τις αποφάσεις μου. Βλέπω αυτά που πρέπει κάθε μέρα. Είναι ξεκάθαρο αυτό που έκανα. Δεν χρησιμοποίησα άλλους παίκτες πρόσφατα. Είναι πολύ ξεκάθαρο για μένα. Θα αλλάξω πράγματα του χρόνου και θα δούμε», σχολίασε ο Ζιντάν.

Ο Ζιντάν δε θέλει να βλέπει τον Μπέιλ!

Σε ερώτηση για τον Μπέιλ ο Ζιντάν είπε ένα μη πειστικό «θα δούμε». Όμως ο Γάλλος τον άφησε εκτός των βασικών του πλάνων για άλλη μία φορά και το μήνυμα αποχώρησης ήταν πιο ηχηρό από ποτέ. Επίσης όλο αυτό δείχνει και την δύναμη του Γάλλου τη δεδομένη στιγμή στη Βασίλισσα. «Αν δεν κάνω αυτό που θέλω στην ομάδα μου, θα φύγω», είπε το περασμένο Σαββατοκύριακο.  Παίκτες όπως οι Πογκμπά, Γιόβιτς και Αζάρ είναι υποψήφιοι για απόκτηση με μία τέτοια αποχώρηση. Αλλά δεν είναι απλό και η δύναμη του Ζιντάν θα δοκιμαστεί. Η ηλικία του Μπέιλ, το συμβόλαιό του και οι αποδοχές του είναι απαγορευτικά, δημιουργώντας δεδομένα μεγάλες δυσκολίες για τους υποψήφιους αγοραστές. Aλλωστε, ο Ουαλός δεν έχει διάθεση να διευκολύνει κανέναν.

Το ραδιόφωνο Onda Cero μετέδωσε πως ο Ουαλός είπε σε συμπαίκτη του ότι η Ρεάλ θέλει να φύγει τότε μπορεί να του πληρώσει 17 εκατ. για κάθε χρόνο συμβολαίου. Εάν όχι θα μείνει εκεί και θα παίζει γκολφ. Μπορεί όλο αυτό να φάνηκε πολύ βαρύ όμως δείχνει την θέση του. Ο Μπέιλ δείχνει πολύ ενοχλημένος από το πως του φέρθηκαν και δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίξει ακόμα και… γκολφ για να δείξει πως δεν υποχωρεί.

Η Ρεάλ όσο και να θέλει μία τέτοια αποχώρηση είναι εκείνη που θα πρέπει να βρει λύση. Οικονομικά όμως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Ποιος θα πληρώσει τέτοιο ποσό στη Ρεάλ και να καλύψει το συμβόλαιο του παίκτη; Κανείς δεν φαίνεται να υποχωρεί και τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις…

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This