Επιλογή Σελίδας

Τρία συνολικά θα είναι τα ελληνικά πληρώματα που θα αγωνιστούν στους αυριανούς (1/6) ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Μετά τα δυο γυναικεία (διπλό σκιφ και δίκωπο άνευ) και η ανδρική δίκωπος σφράγισε εισιτήριο για την καλύτερη 12άδα της Ευρώπης.

Μετά από μια μοναδική κούρσα με απίστευτο φινάλε όπου πέντε βάρκες έπεσαν σχεδόν ταυτόχρονα στη γραμμή τερματισμού η ελληνική δίκωπος άνευ με τους Θανάση Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανδαρίδη κατάφερε να πάρει την 3ηθέση και τη τελευταία θέση για τα ημιτελικά σημειώνοντας χρόνο 6.33.63. Πρώτη ήταν η βάρκα της Ρωσίας με 6.33.06, δεύτερη αυτή της Γερμανίας με 6.33.55 ενώ εκτός ημιτελικών έμειναν η Ουγγαρία με …6.33.67 και η Ολλανδία με 6.33.87. Πέντε βάρκες σε ένα δευτερόλεπτο.

Στον επαναληπτικό του διπλού σκιφ ανδρών οι Στέφανος Ντούσκος-Σπύρος Καλέντζης έχασαν για μια θέση την πρόκριση στα ημιτελικά τερμάτισαν 3οιμε 6.18.20 θα αγωνιστούν στον ημιτελικό Γ-Δ.

Εκτός ημιτελικών έμειναν και οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Πέτρος Γκαϊδατζής που στον επαναληπτικό του διπλού ελαφρών βαρών πήραν την 4ηθέση με 6.26.94 κι για μόλις τρία δεύτερα έχασαν την καλύτερη 12άδα και θα αγωνιστούν στον Τελικό Γ΄ για τις θέσεις 13-18.

Τέλος ο Λευτέρης Κόνσολας πήρε την 5ηθέση στον επαναληπτικό του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 7.07.34 και θα αγωνιστεί κι αυτός στον Γ΄ Τελικό

Pin It on Pinterest

Shares
Share This