Επιλογή Σελίδας

Η 5η θέση στον μεγάλο τελικό της δικώπου γυναικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που κατέλαβαν οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου ήταν η καλύτερη θέση για τα ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που ολοκληρώθηκε στην Λουκέρνη της Ελβετίας. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 7.20.46 ενώ το χρυσό κατέκτησε η Ισπανία (7.14.14) το ασημένιο η Ρουμανία (7.15.52) και το χάλκινο η Ιταλία (7.16.22).

Στο άλλο μεγάλο τελικό με ελληνικό ενδιαφέρον στο διπλό σκιφ γυναικών οι Αννέτα Κυρίδου και Κατερίνα Νικολαϊδου πήραν την 6η θέση κι έμειναν  μακρυά από το βάθρο των νικητών. Οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες τερμάτισαν σε 7.01.74 ενώ το χρυσό κατέκτησε η Γερμανία με 6.49.23 , το ασημένιο η Ρουμανία με 6.50.56 και το χάλκινο η Ιταλία με 6.51.38.

Την 5ηθέση στο μικρό τελικό της δικώπου άνευ κατέλαβαν οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Γιάννης Καλανδαρίδης. Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές τερμάτισαν σε 6.41.47 και κατετάγησαν 11οι στη γενική του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πολυνίκης σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αναδείχθηκε η Γερμανία που κατέκτησε πέντε χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο ενώ ακολούθησαν οι Ολλανδία με δύο χρυσά, τρία ασημένια, δύο χάλκινα και Ιταλία με δύο χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα.    

Pin It on Pinterest

Shares
Share This