Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Πετρίδη

Στην παρούσα φάση το αγωνιστικό τμήμα και η εικόνα που θα εμφανίσει στην επόμενη σεζόν, μοιάζει δευτερεύων ως ζήτημα για τον ΠΑΟΚ μπροστά στις συνθήκες απόλυτης αβεβαιότητας στο οικονομικό και το διοικητικό τοπίο όμως η περίπτωση του Βαγγέλη Μαργαρίτη είναι εξ ορισμού σημαντική.

Ο διεθνής φόργουορντ, μία από τις κορυφαίες μορφές του μπασκετικού ΠΑΟΚ στην τρέχουσα δεκαετία, δεν μπορεί να αισθάνεται καλά όντας εν μέσω μιας κατάστασης που δεν μπορεί να του προσφέρει βεβαιότητα σε οποιοδήποτε επίπεδο. Ο Μαργαρίτης υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο διετές συμβόλαιο, προσπερνώντας το ενδιαφέρον άλλων ομάδων κι απορρίπτοντας την πρόταση που είχε από τον Προμηθέα. Το αν δικαιώθηκε ή όχι από την απόφαση του είναι εύκολο να το εκτιμήσει κανείς, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον του.

Ο Μαργαρίτης εξοφλήθηκε τα περσινά χρωστούμενα όμως πήρε ελάχιστα από το φετινό συμβόλαιο όπως και όλοι οι Έλληνες που ήταν στο “Παλατάκι” και στην προηγούμενη σεζόν. Ακόμη κι αν -κάνοντας υπόθεση εργασίας- πάρει διαβεβαιώσεις -αλήθεια από ποιον;- για τα χρωστούμενα αφού του έχει εκχωρηθεί ένα μέρος του τηλεοπτικού συμβολαίου, δεν μπορεί να ξέρει αν θα φορέσει τα ασπρόμαυρα για 8η, συνεχόμενη σεζόν. Αφενός γιατί δεν ξέρει τι θα θυμίζει τον ΠΑΟΚ από την ομάδα που θα παρουσιαστεί τον επόμενο Οκτώβριο κι αφετέρου γιατί ακόμη κι αν κάποια στιγμή αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι, μοιάζει πολύ δύσκολο γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ να του δώσει τα χρήματα που ορίζονται από τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του και είναι 80-85 χιλ. ευρώ. Για μία ομάδα με το μικρότερο δυνατό μπάτζετ, ένα τέτοιο συμβόλαιο θα μοιάζει με ουτοπία.

Για να φτάσει στο σημείο όμως ο ΠΑΟΚ να ασχοληθεί με αυτό το θέμα, θα πρέπει να ανακτήσει τις στοιχειώδεις συνθήκες λειτουργίας γιατί με τα σημερινά δεδομένα, είναι ουσιαστικά ακέφαλος και αδύναμος να αντιμετωπίσει όχι μόνο αυτό αλλά και οποιοδήποτε άλλο ζήτημα. Όταν όμως προκύψει κάποια στιγμή μία διοίκηση, με ή χωρίς την υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη, θα κληθεί να πάρει και αυτή τη δύσκολη απόφαση με την υποχρέωση να σεβαστεί την τελευταία “σημαία” της ομάδας αλλά και τη συνολική στάση του Μαργαρίτη στη δύσκολη σεζόν που πέρασε.

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (3/6)

Pin It on Pinterest

Shares
Share This