Επιλογή Σελίδας

Το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Final 8 εξασφάλισε ο Θρύλος που επικράτησε με 8-7 της Μπρέσια στον τελευταίο προημιτελικό της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης που ξεκίνησε στο Ανόβερο. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης που είχαν και τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών τους στο Κολυμβητήριο «Stadionbad» επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους και με πολύ καλή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την αποστολή της υπεράσπισης του στέμματός τους, κόντρα στη Προ Ρέκο. Ο Θρύλος θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (20:00, EΡΤ Sports HD) τους Ιταλούς στην επανάληψη του περσινού τελικού στη Γένοβα, όπου πανηγύρισαν την πανάξια κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Από κει και πέρα στη σημερινή αναμέτρηση με τη Μπρέσια, οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρέμειναν μπροστά στο σκορ από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ είχαν και ένα εξαιρετικό 2ο οκτάλεπτο, στο διάστημα του οποίου προηγήθηκαν μέχρι και με 6-2. Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι Ιταλοί επιχείρησαν να καλύψουν το χαμένο έδαφος, και παρότι μείωσαν στο γκολ, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχο διατήρησαν τον έλεγχο και την ψυχραιμία που τους οδήγησε στην τελική επικράτηση. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης αγωνίστηκαν με πάθος, είχαν ενέργεια σε όλο το ματς και πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση που τους επέτρεψε να πετύχουν μια σπουδαία νίκη!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κολύμπι και πισίνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε υποδειγματικά στην αναμέτρηση και μετά τη συμπλήρωση των 3 πρώτων λεπτών άνοιξε το σκορ με ένα πολύ ωραίο σουτ του Γιάννη Φουντούλη από την περιφέρεια (5:02). Ένα λεπτό αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν υποδειγματικά τον παίκτη παραπάνω και με τον Στέλιο Αργυρόπουλο διεύρυναν το προβάδισμά τους φτάνοντας στο 2-0 (3:58). Η απάντηση των Ιταλών ήρθε με τον Κριστιάν Πρεσιούτι ο οποίος μείωσε σε 2-1 στα 3:04. Το σκορ αυτό παρέμεινε με τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου, με τον Ομπράντοβιτς να χάνει μεγάλη ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω να διαμορφώσει το 3-1 στην τελευταία εκδηλωμένη επίθεση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, κολύμπι

Στην έναρξη του 2ου οκταλέπτου, η Μπρέσια ισοφάρισε με τον Μπερτόλι στον παίκτη παραπάνω (6:35) αλλά ο Θρύλος απάντησε αμέσως και με τον ίδιο τρόπο ο Σκουμπάκης, μετά από εξαιρετική ασίστ του Φουντούλη, έδωσε ξανά το προβάδισμα πετυχαίνοντας το 3-2 (6:05). Στα επόμενα 4 λεπτά το σκορ αυτό παρέμεινε και ενώ είχαν μεσολαβήσει δυο προσπάθειες του Φουντούλη που σταμάτησαν στο δοκάρι, και δυο πολύ καλές επεμβάσεις του Πάβιτς σε σουτ των παικτών της Μπρέσια. Μόλις το χρονόμετρο σημάδεψε τα 2:16, ο Θρύλος με σκόρερ τον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω, επανήλθε στο +2 για το 4-2! Η «ερυθρόλευκη» κυριαρχία συνεχίστηκε με τον Μουρίκη να ανεβάζει για πρώτη φορά το δείκτη του σκορ στο +3 πετυχαίνοντας το 5-2, για να ακολουθήσει το 6-2 από τον Μπούσλιε. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν καταιγιστικοί στο διάστημα αυτό και με 4-0 σερί, είχαν μετατρέψει το 2-2 σε 6-2! Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Βούξεβιτς να σκοράρει στην εκπνοή και να μειώνει σε 6-3.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κολύμπι, πισίνα και υπαίθριες δραστηριότητες

Με γκολ του Κριστιάν Πρεσιούτι ξεκίνησε η 3η περίοδος, χάρη στο οποίο η Μπρέσια ψαλίδισε τη διαφορά και πλησίασε σε 6-4 στα 6:26. Το σκορ αυτό παρέμεινε στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ολοκλήρωση του 3ου οκταλέπτου με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να διατηρούν το προβάδισμα!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κολύμπι και υπαίθριες δραστηριότητες

Όπως ξεκίνησε η 3η περίοδος, με γκολ του Κριστιάν Πρεσιούτι, άρχισε και η τελευταία με τους Ιταλούς να μειώνουν στο ελάχιστο τη διαφορά απαντώντας με 3-0 σερί, χάρη στο οποίο μετέτρεψαν το 6-2 σε 6-5 (5:50). Το σερί αυτό σταμάτησε ο Πάουλο Ομπράντοβιτς με τρομερό γυριστό σουτ από τη θέση του φουνταριστού για το 7-5! Ο Μούσλιμ μείωσε εκ νέου στο ελάχιστο τη διαφορά πετυχαίνοντας το 7-6, αλλά ο Μουρίκης μετά εξαιρετική ασίστ του Φουντούλη, έγραψε στον παίκτη παραπάνω το 8-6, 3:42 πριν τη λήξη του αγώνα. Ο «τρελός» ρυθμός και η συγκλονιστική εξέλιξη συνεχίστηκε με τους Ιταλούς να μειώνουν σε 8-7 με τον Ν. Πρεσιούτι 2:12 πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Θρύλος κράτησε το προβάδισμα αυτό με τον Πάβιτς να μπλοκάρει προσπάθεια των Ιταλών στα τελευταία δευτερόλεπτα και σφράγισε το εισιτήριο για τον ημιτελικό όπου θα ανταμώσει ξανά με την πανίσχυρη Προ Ρέκο!

Η εικόνα ίσως περιέχει: κολύμπι, πισίνα και υπαίθριες δραστηριότητες

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-2, 0-1, 2-3.

Διακύμανση
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Φουντούλης (περιφέρεια, 5:02), 2-0 Αργυρόπουλος (π/π., 3:58), 2-1 Πρεσιούτι Κ. (περιφέρεια, 3:04).
2ο οκτάλεπτο: 2-2 Μπερτόλι (π/π., 6:35), 3-2 Σκουμπάκης (π/π., 6:05), 4-2 Γενηδουνιάς (2:16), 5-2 Μουρίκης (π/π., 1:16), 6-2 Μπούσλιε (μπάσιμο, 0:43), 6-3 Βούξεβιτς (0:01).
3ο οκτάλεπτο: 6-4 Πρεσιούτι Κ. (π/π. 6:26).
4ο οκτάλεπτο: 6-5 Πρεσιούτι Κ. (π/π., 5:50), 7-5 Ομπράντοβιτς (φουνταριστό, 4:38), 7-6 Μούσλιμ (περιφέρεια, 4:20), 8-6 Μουρίκης (π/π. 3:42), 8-7 Πρεσιούτι Ν. (π/π., 2:12).

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και γήπεδο μπάσκετ

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Κάκαρης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 2, Γούνας, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς

Μπρέσια: Ντελ Λούνγκο, Γκαρότσο, Πρεσιούτι Κ. 3, Φιλιόλι, Γκάλο, Ρίτσο, Μούσλιμ 1, Νόρα, Πρεσιούτι Ν.1, Μπερτόλι 1 , Γιάνοβιτς, Βούξεβιτς 1, Μορέτι

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς τα εξής:  «Δεν θέλαμε με τίποτα να μείνουμε εκτός ημιτελικών. Συνεχίζουμε. Είμαστε μέσα στη γιορτή. Σήμερα είχαμε τρομερή ενέργεια και πάθος. Ήμασταν αποφασισμένοι να το κερδίσουμε. Είδαν στα μάτια μας τη μεγάλη επιθυμία οι αντίπαλοι και κάναμε σωστή διαχείριση. Περιμέναμε την επιστροφή της Μπρέσια, κάναμε κάποια λάθη αλλά πάντα γίνονται. Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Το πρώτο ματς πάντα έχει πίεση. Πλέον εμείς αισθανόμαστε τέλεια και είναι απίστευτο αυτό που έγινε στην πισίνα με τον κόσμο μας. Το ζήσαμε και πέρσι στη Γένοβα και πρόπερσι στη Βουδαπέστη. Ο κόσμος μας είναι παντού. Αύριο με την Προ Ρέκο θα δώσουμε και την ψυχή μας σε κάθε φάση και σε κάθε οκτάλεπτο. Αύριο θα μπούμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και να δώσουμε τα πάντα».

Κωνσταντίνος Μουρίκης: «Μπήκαμε πάρα πολύ καλά και καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά την Μπρέσια στην αρχή του αγώνα. Νομίζω ότι εμφανιστήκαμε έτσι όπως έπρεπε. Με πολύ ενέργεια,  και η άμυνα είναι αυτή που δίνει τις νίκες και τις προκρίσεις. Έτσι παίξαμε σήμερα. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς απέναντι στο φαβορί την Προ Ρέκο. Ουσιαστικά μας έφυγε ένα «άγχος» γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε τον τίτλο μας. Αν παίξουμε έτσι δεν πρόκειται να φοβηθούμε τίποτα. Εμείς είμαστε οι Πρωταθλητές Ευρώπης. Έχουμε μια ημέρα να ξεκουραστούμε και να κοιτάξουμε προσεκτικά το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ, να είμαστε σοβαροί και θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη».

Δημήτρης Σκουμπάκης: «Αυτό που μας έδωσε την πρόκριση είναι ότι το θέλαμε περισσότερο. Ήμασταν έτοιμοι. Σκεφτόμασταν σωστά, είχαμε ηρεμία και αγωνιστήκαμε με όρεξη και μυαλό μέσα το παιχνίδι. Ο κόσμος μας έδωσε κίνητρο, πανηγυρίσαμε μαζί τους και μας βοήθησε ψυχολογικά. Μας έδωσαν κίνητρο. Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι, είμαστε έτοιμοι. Είναι  δύσκολο αλλά εμείς θα κάνουμε αυτό που δουλεύουμε όλη τη χρονιά και θα τα δώσουμε όλα».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This