Επιλογή Σελίδας

Μετά το τέλος της σεζόν 2017-18 ο τεχνικός διευθυντής της Λειψίας Ραλφ Ράνγκνικ αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κάποιος καταλληλότερος να κάτσει στον πάγκο της ομάδας για μία σεζόν μέχρι να ξεκινήσει και τυπικά η εποχή Νάγκελζμαν. Πριν τελειώσει, όμως, η φετινή σεζόν και με τους στόχους να έχουν επιτευχθεί ο ίδιος είχε αποφασίσει ότι δεν θέλει να επιστρέψει ξανά στο παλιότερο πόστο του.

Οι πρώτες φήμες τον ήθελαν να επιθυμεί να συνεχίσει κάπου αλλού ως προπονητής. Τελικά, η αλήθεια ήταν διαφορετική, καθώς ο Γερμανός έγινε υπεύθυνος του «ποδοσφαιρικού δικτύου» της Red Bull. Όσο και αν έχει προσπαθήσει ο σύλλογος να πείσει ότι δεν διοικείται απευθείας από τη γνωστή εταιρεία, τώρα επίσημα τη σεζόν που και η Red Bull Ζάλτσμπουργκ (επισήμως δεν είναι μέρος του δικτύου) θα συμμετάσχει στους ομίλους του Champions League, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

«Ο εργοδότης μου τώρα είναι η Red Bull και όχι η Red Bull Leipzig», είπε ο ίδιος ο Ράνγκνικ για τη νέα του θέση, ξεχνώντας ότι το όνομα του συλλόγου που δούλευε μέχρι πριν λίγες ημέρες είναι Rasenballsport… Αυτό δεν είναι το πρώτο και μοναδικό όριο που ξεπερνούν οι Ταύροι. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Μάρκους Κρέσε, που έρχεται από την Πάντερμπορν, που κέρδισε ξανά την άνοδό της στην Bundesliga. Όχι, όμως, επειδή εξαγοράστηκε το συμβόλαιό του, αλλά ως μέρος μίας ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα.

Κανένας τους δεν διευκρίνισε το όραμα αυτής της συνεργασίας, ενώ όταν οι οπαδοί της Πάντερμπορν απείλησαν με μποϊκοτάζ όλων των αγώνων αν δεν ακυρωθεί η συμφωνία, η απάντηση που έλαβαν από τη διοίκηση ήταν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Στην ουσία, αυτό που υποθέτουν όλοι και προκύπτει είναι ότι η Πάντερμπορν θα αποκτήσει δανεικούς από την Λειψία, η οποία θα τη χρησιμοποιεί ως «φυτώριο». Αυτή είναι η πρώτη φορά που δύο ομάδες της Bundesliga θα έχουν τέτοιου είδους συνεργασία, τη στιγμή που στη Γερμανία οι δεύτερες ομάδες των συλλόγων μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Αυτή είναι η πρώτη κίνηση του Ράνγκνικ, που πλέον έχει να διαχειριστεί ομάδες από την Βραζιλία μέχρι την Αυστραλία. Και κινείται ξανά στα όρια του της νομιμότητας. Εκεί που κινείται η Λειψία από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της… Το αν ξεπέρασε ή ξεπεράσει τα όρια θα το κρίνει και θα το παρακολουθεί η Ομοσπονδία και η λίγκα, που προφανώς δεν είχαν ενστάσεις στο περιεχόμενο της συμφωνίας. Στα μάτια των οπαδών, όμως, οι Ταύροι τα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ…

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This