Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Αφού ο Μαουρίτσιο Σάρι έγινε ο πρώτος προπονητής της εποχής Ρομάν Αμπράμοβιτς που φεύγει χωρίς να έχει απολυθεί από το «Στάμφορντ Μπριτζ», ήρθε η ώρα να αναλάβει ένας Άγγλος προπονητής την Τσέλσι, μετά από 23 ολόκληρα χρόνια…

Η τελευταία φορά που κάποιος από το Νησί κάθισε στον πάγκο των «μπλε» ήταν ο Γκλεν Χοντλ, πριν αναλάβει την εθνική Αγγλίας το 1996.

Από τότε και μετά, με τον Γκούλιτ να τον διαδέχεται, οι επιλογές ήταν πάντοτε ξένοι προπονητές.

Τα χρήματα που εισέπραξε η Τσέλσι από τη Γιουβέντους για ν’ αφήσει ελεύθερο τον Σάρι, όπως όλα δείχνουν, πάνε προς τη Ντέρμπι Κάουντι, προκειμένου να ελευθερωθεί από το συμβόλαιό του ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ τη φανέλα των «μπλε». Ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, δεν θα έχει εύκολο έργο, αφού, επιστρέφει στην ομάδα με την οποία συνέδεσε το όνομά του υπογράφοντας τέτοιες μέρες από τη Γουέστ Χαμ το 2001, με δεδομένο πως η σύντομη παρουσία του στον πάγκο της Ντέρμπι δεν αρκεί να τον προετοιμάσει για το τι θα αντιμετωπίσει στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Και βέβαια, υπάρχουν πάντα μεγάλες απαιτήσεις σε αυτό τον σύλλογο. Ο Λάμπαρντ, έζησε όλα αυτά τα χρόνια με τις απαιτήσεις που έχει η Τσέλσι της μετά Αμπράμοβιτς περιόδου, ωστόσο, η απαγόρευση μεταγραφών θα είναι το σημαντικότερο πρόβλημά του και ταυτόχρονα, ίσως η σωτηρία του!

Θα του δοθεί χρόνος να δουλέψει με νέα παιδιά, αφού η Τσέλσι έχει και ικανότατους παίκτες τώρα στο ρόστερ αλλά και αρκετούς δανεικούς δεξιά κι αριστερά. Επίσης, πιθανώς λόγω του παρελθόντος του με τη μπλε φανέλα, να υπάρξει προς το πρόσωπό του μεγαλύτερη ανοχή και υπομονή. Όλα αυτά, δεν αλλάζουν το γεγονός πως θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά που θα έχει βιώσει η Τσέλσι από το 2000 και μετά.

Έτσι κι αλλιώς και μόνο η φυγή του Αζάρ θα ανάγκαζε την ομάδα να αλλάξει πλεύση για τη νέα σεζόν, αλλά το να μη μπορείς να κάνεις και μεταγραφές, δεν βοηθάει την κατάσταση. Τουλάχιστον, έχει ήδη προσθέσει με την άφιξη του Πούλισιτς, έναν πάρα πολύ καλό παίκτη, αλλά αυτό που θα χρειαστεί να κάνει πρώτα απ’ όλα ο Λάμπαρντ, είναι να βρει ταυτότητα η ομάδα.

Στο στυλ παιχνιδιού που θέλεις να επιβάλλεις στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Σάρι δεν έπιασε και αργά ή γρήγορα η ομάδα γύρισε σε πιο πεπατημένες λύσεις που της έσωσαν τη χρονιά με την κατάκτηση του Europa League και με την επιστροφή στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας πάλι την παρουσία στο Champions League.

Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτό το πείραμα γιατί περί πειράματος πρόκειται. Θα δοθούν τα κλειδιά του μαγαζιού σε έναν άπειρο τεχνικό με μόνο όπλο την αγωνιστική του κληρονομιά!

Ταυτόχρονα, όμως, είναι ένα μεγάλο στοίχημα και για όλους τους νέους Άγγλους προπονητές που αποτελούν είδος προς εξαφάνιση στο Νησί…

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This